Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Какво се случва в България?

Мнение от ablood »

roumensp написа:Някоя 20-годишна и за теб може да каже същото. :lol:
Това с възрастовата разлика при белите хора в днешно време е относително рядко срещано и свързано с много компромиси.

Да се омъжиш/ожениш за човек който не е на твоето ниво/етап/житейски очаквания означава неравностойно партньорство, което даже и да има някои предимства означава дисбаланс, разлика в интересите, противоречия... и в един момент дъртака се оказва изритан от собствения му имот + издръжка. Всеки си преценява кое е по-важно за него. Аз се ожених за момчието което стана най-добрият ми приятел и партньорството ми с нея е приятно и равностойно, необременено от съществени различия.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

prace написа:
ivandaman написа:Подхванали сте сложна тема която има сравнително елементарни отговори.

Феминизма и кариеризма пречи на семействата да имат повече деца. Няма как жена да ходи в университет да гради кариера да се ожени на 35 и да е многодетна..

Аз лично много съжалявам че нямам второ дете защото малкият постоянно ни опява (че се чувства самотен без брат или сестра) но за това вече е късно. Аз съм на възраст и въпреки че жена ми е доста по-млада и тя е on the wrong side of the 30s and pushing towards 40.. Както Румен спомена риска е огромен за разни синдроми, дефекти и т.н.

Ако можех да върна времето назад много неща бих променил но за съжаление не може.

Моят личен съвет към по младите е. Минимум 2 деца и колкото може с по-малка разлика за да растат заедно ..
Точна така съм направила, но знаеш ли колко е трудно? Три деца имам, като вторите са близнаци и имат разлика с голямата кака точно две години!
Когато бяха малки гледах три бебета. Мнооооого трудно да ти кажа. И все съм ги гледала в чужбина дето няма баби, лели и т.н.
Само аз, мъжът ми и евентуално дейкеър.
Много е трудно. Повярвай. Да не говорим какви доходи трябва да имаш, за да си позволиш подобен "лукс".
Празке бях пропуснал отговора ти и после видях че ейблъда те е цитирал..

Поздравления за смелостта ти.

Аз просто не посмях да имам второ дете.. Първото ми има енергия като за четири.. (да ми е живо и здраво) и ме държи на "тръни" 24/7.
И двамата с жена ми искахме второ но се "въздаржахме" главно заради това че нямахме помощ.. Финансово все щяхме да се оправим някакси и щеше да се намери нещо за ядене и обличане но аз лично се чувствах на предела на силите си и нямах енергия за още едно дете.
Плюс това по онова време работата ми изискваше интензивна концентрация и свежест а това е трудно да се постигне с хронично недоспиване.
Сега разбира се го отчитам като грешка, и то огромна..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

ablood написа: Да се омъжиш/ожениш за човек който не е на твоето ниво/етап/житейски очаквания означава неравностойно партньорство, което даже и да има някои предимства означава дисбаланс, разлика в интересите, противоречия... и в един момент дъртака се оказва изритан от собствения му имот + издръжка.
Демек да очакваме в скоро време Макрон да изрита дъртачката Брижит от собственият ѝ имот + издръжка. :rofl: :rofl:

Блъдее,Блъде...големи глупости ръсиш отново. Неравностойно е партньорството когато някой от двамата държи да има монополно положение и последната дума при вземането на решения, а не защото са с различна възраст, интереси или характери.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
prace

Мнение от prace »

ivandaman написа:
prace написа:
ivandaman написа:Подхванали сте сложна тема която има сравнително елементарни отговори.

Феминизма и кариеризма пречи на семействата да имат повече деца. Няма как жена да ходи в университет да гради кариера да се ожени на 35 и да е многодетна..

Аз лично много съжалявам че нямам второ дете защото малкият постоянно ни опява (че се чувства самотен без брат или сестра) но за това вече е късно. Аз съм на възраст и въпреки че жена ми е доста по-млада и тя е on the wrong side of the 30s and pushing towards 40.. Както Румен спомена риска е огромен за разни синдроми, дефекти и т.н.

Ако можех да върна времето назад много неща бих променил но за съжаление не може.

Моят личен съвет към по младите е. Минимум 2 деца и колкото може с по-малка разлика за да растат заедно ..
Точна така съм направила, но знаеш ли колко е трудно? Три деца имам, като вторите са близнаци и имат разлика с голямата кака точно две години!
Когато бяха малки гледах три бебета. Мнооооого трудно да ти кажа. И все съм ги гледала в чужбина дето няма баби, лели и т.н.
Много е трудно. Повярвай. Да не говорим какви доходи трябва да имаш, за да си позволиш подобен "лукс".
Празке бях пропуснал отговора ти и после видях че ейблъда те е цитирал..

Поздравления за смелостта ти.

Аз просто не посмях да имам второ дете.. Първото ми има енергия като за четири.. (да ми е живо и здраво) и ме държи на "тръни" 24/7.
И двамата с жена ми искахме второ но се "въздаржахме" главно заради това че нямахме помощ.. Финансово все щяхме да се оправим някакси и щеше да се намери нещо за ядене и обличане но аз лично се чувствах на предела на силите си и нямах енергия за още едно дете.
Плюс това по онова време работата ми изискваше интензивна концентрация и свежест а това е трудно да се постигне с хронично недоспиване.
Сега разбира се го отчитам като грешка, и то огромна..
Така е. Аз страдах от хронично недоспиване години наред. Голямата ми дъщеря беше нещо като твоето дете. Като, че ли никога не спеше и изискваше огромно внимание и енергия от моя страна. Но, признавам си аз не работих почти 8 години. Само мъжът ми ни издържаше. Най-големият сбръч обаче стана като дойдохме в Канада!
После вече историята се знае....Не знам на колко години сте ти и съпругата ти. Винаги може второ дете, дето се казва..Стига да сте здрави и да има желание!
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Kan_Tangra написа:Има една малка подробност. По интернет всеки е разбирач, а на живо се дърпа.
Що така!? Риторичен въпрос!
За мен, по-скоро това е поведението, което е достойно за присмех, а не обратното. ;)
Ъхъ.
Отнася се за теб напълно.
Голям разбирач си на интернет и за жени, и за деца, и за всичко .
На живо - ни жена, ни дете, ни маче. :D
Последно промяна от Ivan1007 на Сря Май 02, 2018 12:01 am, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
prace

Мнение от prace »

ablood написа:
prace написа:Точна така съм направила, но знаеш ли колко е трудно? Три деца имам, като вторите са близнаци и имат разлика с голямата кака точно две години!
Каквито доходи са имали пра-бабите ни, които са раждали по 5-10 деца.

Изображение

Други времена, други ценности, други нрави, други цени на живот.
Моята баба е родила две деца. Нейната майка, обаче е имала 6
Така, че се вижда каква е тенденцията с напредване на времето, цените, промяната на нравите и т.н...
След време и по едно няма да има в семейство. С напредване на трети, пети и шести пол.
Педерастията и олигофренията са на мода. А във вашата държава ще стане и задължително да си педал след някоя и друга година.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Както съм казвал многократно - еманципацията постепенно затрива бялата раса.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
jet

Мнение от jet »

Споко, еманципацията полека се движи на изток, като нежните/оранжевите революции. Когато индийките и китайките почнат да си искат еманципацията, ще видиш. Гледай ги какви са като дойдат в Канада - най-големите феминиски. Колелото като се върти стъпва на всички спици. Просто са по-назад с материала. Китайците тука като ги гледам не са бъкани с деца.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

jet написа:Споко, еманципацията полека се движи на изток, като нежните/оранжевите революции. Когато индийките и китайките почнат да си искат еманципацията, ще видиш. Гледай ги какви са като дойдат в Канада - най-големите феминиски. Колелото като се върти стъпва на всички спици. Просто са по-назад с материала. Китайците тука като ги гледам не са бъкани с деца.
Вярно е. Като гледам повечето работещи жени във фирмата са именно такива. Белите канадки гледат да се набутат в HR, счетоводство, маркетинг и подобни, докато жените в ИТ и инжинеринга са 60-70% китайки и тук-таме някоя индийка.
speedy

Мнение от speedy »

При нас индийки и китайки вече превземат и маркетинга. HR още се държи 8)
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
joro

Мнение от joro »

"Hayчнoизcлeдoвaтeлcĸи цeнтъp, cвъpзaн c aвтoмoбилнaтa индycтpия, щe oтвopи 4000 нoви paбoтни мecтa в Coфия. Toй щe e paзпoлoжeн в Coфия Tex Πapĸ, a ocъщecтвявaнeтo мy щe зaпoчнe cъвceм cĸopo.
Toвa cъoбщи пpeд ЅееNеwѕ изпълнитeлният диpeĸтop нa aвтoмoбилния ĸлъcтep в Бългapия Любoмиp Cтaниcлaвoв.
"Πpoeĸтът e в мнoгo нaпpeднaл cтaдий и имaмe caмo няĸoи aдминиcтpaтивни cтъпĸи, ĸoитo тpябвa дa пpeдпpиeмeм, пpeди дa зaпoчнe дeйcтвитeлнoтo мy изпълнeниe", ĸaзa Cтaниcлaвoв пpeд ЅееNеwѕ в ĸyлoapитe нa тexнoлoгичeн фopyм.
Peaлнoтo paзвитиe в тoзи ceĸтop щe ce cлyчи пpeз cлeдвaщитe 3 гoдини. Oчaĸвaмe дa бъдaт cъздaдeни няĸoлĸo гoлeми цeнтъpa зa нayчнoизcлeдoвaтeлcĸa и paзвoйнa дeйнocт c няĸoлĸo xиляди инжeнepи", зaяви Cтaниcлaвoв, дoбaвяйĸи, чe тoвa щe пpeвъpнe cтpaнaтa ни в peгиoнaлeн лидep в тaзи oблacт."

https://money.bg/investments/nov-izsled ... ofiya.html"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
jet

Мнение от jet »

НСИ: Доходите се вдигат с 9,8%, разходите - с 11,5%

Важното е да вървим напред

https://www.24chasa.bg/novini/article/6866600"
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

joro написа:"Hayчнoизcлeдoвaтeлcĸи цeнтъp, cвъpзaн c aвтoмoбилнaтa индycтpия, щe oтвopи 4000 нoви paбoтни мecтa в Coфия. Toй щe e paзпoлoжeн в Coфия Tex Πapĸ, a ocъщecтвявaнeтo мy щe зaпoчнe cъвceм cĸopo.
Toвa cъoбщи пpeд ЅееNеwѕ изпълнитeлният диpeĸтop нa aвтoмoбилния ĸлъcтep в Бългapия Любoмиp Cтaниcлaвoв.
"Πpoeĸтът e в мнoгo нaпpeднaл cтaдий и имaмe caмo няĸoи aдминиcтpaтивни cтъпĸи, ĸoитo тpябвa дa пpeдпpиeмeм, пpeди дa зaпoчнe дeйcтвитeлнoтo мy изпълнeниe", ĸaзa Cтaниcлaвoв пpeд ЅееNеwѕ в ĸyлoapитe нa тexнoлoгичeн фopyм.
Peaлнoтo paзвитиe в тoзи ceĸтop щe ce cлyчи пpeз cлeдвaщитe 3 гoдини. Oчaĸвaмe дa бъдaт cъздaдeни няĸoлĸo гoлeми цeнтъpa зa нayчнoизcлeдoвaтeлcĸa и paзвoйнa дeйнocт c няĸoлĸo xиляди инжeнepи", зaяви Cтaниcлaвoв, дoбaвяйĸи, чe тoвa щe пpeвъpнe cтpaнaтa ни в peгиoнaлeн лидep в тaзи oблacт."

https://money.bg/investments/nov-izsled ... ofiya.html"
aвтoмoбилния ĸлъcтep в Бългapия
ЅееNеwѕ, OffNews, Дикофф…някой има ли идея, какво би трябвало да означава OffNews? Само и само да звучи чуждоземско, Сашо Диков си признава и дори се хвали, че е останал без дик.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
joro

Мнение от joro »

jet написа:НСИ: Доходите се вдигат с 9,8%, разходите - с 11,5%

Важното е да вървим напред

https://www.24chasa.bg/novini/article/6866600"
Повече пари- още повече харчене. Това е високия стандарт.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
jet

Мнение от jet »

Не - това означава, че ръста на доходите е кух.
Публикувай отговор