Щеше да го съди, и не знам какво.
За асаньор, разбира се, и дума не е ставало.
Всеки път се чудя на очевидностите, които трябва да пиша.

Да, но в БГ има изобилие от обратните примери.roumensp написа:Има огромна разлика. Собствениците имат интерес и дават пари за поддръжка на мястото, в което живеят, докато лендлорда се интересува от максимална печалба с минимални средства и обикновено живее на друго място. А наемател няма да плати от джоба си за оправяне на мизерии или подобрения.Kan_Tangra написа:Не виждам никаква разлика.
Нямало разлика межу блок със собственици и наематели?!? Престани да съдиш по беглите си наблюдения над бедни студенти, новопристигнали емигранти и една тъпа китайка, която и без това веднага те е изритала.Kan_Tangra написа:Не виждам никаква разлика.
Опитен зрял човек не би трябвало да обръща внимание такива лигави истории, цитирайки само едната страна.Kan_Tangra написа:Не помниш ли една скорошна тема, в която една форумка наемателка се жалваше, че не може да си пренася бебешката количка по стълбите, а лендлорда и отказал да я държи във входа на партера.
Не става въпрос за гето а за разлика между дървен и бетонен блок, става въпрос за Монтреал. Дървените в по-голямата си част са до 3-4 етажа, без асансьор, не се поддържат, миришат на мухал, пакистанска манджа и марихуана. Лични наблюдения при работата ми като разноснвач на пици. Ходил съм в блокове, в които съм се подпирал на стената за да вървя, толкова беше наклонен пода. В България не съм си ходил скоро, ама от спомените от преди не беше по-добре положението, но поради други причини, неработещ, асансьор, решетки навсякъде, мръсотия...jet написа:Не знам за какви очевидности си говориш, ама е явно, че си живял по гетата.
Давам пример. От математиката трябва да ти е ясно смисълът на контратезата. Един контрапример оборва твърдението. Не ми е необходимо да описвам ВСИЧКИ блокове поименно.ablood написа:Опитен зрял човек не би трябвало да обръща внимание такива лигави истории, цитирайки само едната страна.Kan_Tangra написа:Не помниш ли една скорошна тема, в която една форумка наемателка се жалваше, че не може да си пренася бебешката количка по стълбите, а лендлорда и отказал да я държи във входа на партера.
Освен ако и без това никой вече не те взима на сериозно и компенсираш с драматизъм.
Както и опитен зрял човек не би трябвало да ходи по гетата, и да снима най-изпадналите зони.Опитен зрял човек не би трябвало да обръща внимание такива лигави истории, цитирайки само едната страна.
Освен ако и без това никой вече не те взима на сериозно и компенсираш с драматизъм.
Е, аз под наем не съм живял никога в снимките, на панелките, които Оптикса постна.jet написа:В Торонто в началото съм бил под наем и в 3 етажен блок - сигурно е бил дървен, но си имаше асансьори. Това е някакъв си Монтреалски патент.
Аз не одобрявам това което Оптикс прави, но трябва да му призная, че преди да започне с лошото прекара дълги седмици да поства прекрасни неща за България.Kan_Tangra написа:
Второ, последните ми постинга в тази тема бяха като ОГЛЕДАЛЕН отговор на снимките на Оптикса.
!
Едно време в Чехия идваха цигани от България да бачкат по фабриките. И като ги настаняваха в общежития с баня с топла вода, кухня, хладилник, те много се радваха. Един манго се обаждаше от Чехия в България "Ей тука много шукар бате, на бели чаршафи спим".optics написа:Така! Това какво доказва - че българи дето са живели в такива гета, когато отидат в Канада, вече не са в такива гета. Що така бе Миме?joro написа: И аз ако живеех в подобно гето щях да избягам- я в Канада, я в Германия, или в краен случай в някой по-заможен квартал на София.
Аз не отричам че ти или други сте по по-хубави блокове/къщи, но факта си остава че (айде да не казвам повечето макар че си го мисля) мнооого хора в България са в точно такива блокове.