Interview kudе (new york ili montreal)?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Lyna

Interview kudе (new york ili montreal)?

Мнение от Lyna »

Zdraveite,

imam vupros koito na povecheto moje da se stori malovajen no vse pak znam che ima hora koito shte se otzovat za koeto predvaritelno vi blagodarya:)

Ot pochti 3 godini jiveya vuv Vancouver, no tui kato iskam da se premestya v Quebec, kandidastvah za certificat de selection du Quebec v New York kudeto e predstavitelstvoto za hora podavashti applikatzii ot canada. Ottam mi izpratiha pismo che shte me pokanyat na interview no zasega sum na liste d'atteinte i shte mi se obadyat otnovo kogato imat tochna data.

Vuprosut mi e ima li nyakoi predstava kolko vreme moga da si chakam predi da mi opredelyat datata (zashtoto tryabva da mislya i za visa ako interviewto e v shtatite) i sushto kude e samoto interview (v New York ili v Montreal da rechem)?

Oshte vednuj blagodarya :D
Аватар
niki_70
Експерт по жените
Обратна връзка:

Мнение от niki_70 »

Az ne mojah da razbera zashto si kandidatstvala za CSQ?Mojesh oshte utre da si stegnesh bagaja i da pristignesh v Quebec, bez nikoi da ti iska tozi izmislen dokument.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

George Carlin
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Zavisi kakv ti e statutat v Canada. Ako si permanent resident edva li shte te vikat na interview v New York, no ako ne si, shte te povikat. Ako si chujdestranen student ili chujdestranen rabotnik, prebivavasht i rabotesht/uchesht v Quebec, interviewto ti shte e v Montreal:

Territory served by the Direction de la sélection des travailleurs – Équipe Amérique
Canada (province of Québec only - foreign students and temporary workers)

Direction de la sélection des travailleurs – Amérique
285, rue Notre-Dame Ouest, rez-de-chaussée, bureau G-15
Montréal (Québec) H2Y 1T8
Canada

Phone: (514) 873-5760
Fax: (514) 873-9265

Ako uchish ili rabotish v druga provinciya, dori i da jiveesh v Quebec, dokumentite ti za CSQ se obrbotvat v New York:

Territories served by the New York office
United States, Bermuda, St. Pierre and Miquelon and Canada (provinces other than Québec - foreign students and temporary workers)

Direction de la sélection des travailleurs à New York
Délégation générale du Québec
One Rockefeller Plaza
26th Floor New York, NY 10020
U.S.A.

Phone: (212) 843.0960
Fax: (212) 376.8984
E-mail: siq.newyork@mri.gouv.qc.ca

Shte ti pratya oshte info za obrabotkata na dokumenti v New York, no na lichno saobshtenie, poradi nekoi saobrajeniya. :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Lyna

Мнение от Lyna »

Blagodarya ti Canuck, che se otzova oshte vednuj, mnogo mi pomogna :D

A na Niki_70, znam che moga da doida v Quebec oshte sega, no iskam da sum resident zashtoto e mnogo po-dobre, naprimer v Uni ako shte uchish vsichki znaem che taksite sa dva puti po-niski ot navsukude drugade v Canada.
Аватар
niki_70
Експерт по жените
Обратна връзка:

Мнение от niki_70 »

Lyna написа:Blagodarya ti Canuck, che se otzova oshte vednuj, mnogo mi pomogna :D

A na Niki_70, znam che moga da doida v Quebec oshte sega, no iskam da sum resident zashtoto e mnogo po-dobre, naprimer v Uni ako shte uchish vsichki znaem che taksite sa dva puti po-niski ot navsukude drugade v Canada.
Znachi imash dve vuzmojnosti:
1.Idvash tuk i kandidatsvash na miasto za CSQ;Otnema niakolko sedmitzi (2-6);
2.Idvash i jiveesh kato vsichki ostanali.Ako se naloji da dokazvash che si rezident vadij dokument , che jiveesh v Quebec ot n- mesetca(po-vuzmojnost nad 6).Stava i s fakturi ot niakoi ot monopolistite.

Ako naistina smiatash da idvash v Quebec, idvai.Vremeto v chakane na CSQ tuk ti se smiata kum rezidentstvoto.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

George Carlin
Заключено