Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
miteto
Модератор

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от miteto »

Павел написа:Обаче всичките тия квартали непосредсвено до океана, с изкл. на Сан Педро и Лонг Бийч, където престъпността е много голяма, са непосилни дори и за АйТийски джоб.
Аз като гледам кво става с цените във Ванкувър, там не само кварталите до океана са непосилни дори и за АйТийски джоб, ако някой трябва сега да купува за първи път. Китайците ще ви разкажат играта - който купил пред 4-5 и повече години, ще става милионер, останалите ще изплащат моргиджи по 50-60 години :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Kan_Tangra написа:А че през последната година съм купил 10 нови апартамента и 4 гаража?
Което автоматично ме прави с повече милиони от тебе?
Kan_Tangra написа:
roumensp написа: :D
Нищо не си купил, взел си ипотеки и си в борчове до гуша, разчитайки да ги плащаш от наеми. Ако утре ти се случи нещо (не дай си боже) и не можеш да работиш 1 година, к'во правиш ?
Аз нямам притеснения, ако стане нещо подобно, почти нищо няма да се промени.

Твойто е същото като тия при нас дето купуват апартамент за милион със 100к даун, "робче на банките", както обича да казва михата. Но иначе ти вярвам, че за 2 години натрупа повече дългове, отколкото аз 20. :lol:
Отново бъркаш. Ипотеките са ми за около 20 % от стойността на имотите, дори по-малко.
Тангра, викаш за една година си купил 10 апартамента на стойност поне един милион (понеже писа "ме прави с повече милиони от тебе") и ипотеката е 20% че даже и по-малко. Т.е. за една година си извадил кеш поне 800,000 лева а може би дори и евро. Машала на тая заплата дето я взимаш :rofl:
prace

Мнение от prace »

Ttorontoo написа:Може да казвате, че в Канада има мега простотии, и прочие но тука става зле и по-зле. Замазват очите на хора с разни ремонти и простотии.

Работя в ИТ сектора и мога да кажа, че вече се пренасели с хора завършили СофтУни, които не умеят нищо. А имаше на курса нереализирани адвокати, мед. сестри и какво ли още не. И даже работеха.
Дори и заплатите вече не са толкова високи, колкото казват за програмистите.

Другото което е, че има такива безумия. Имаш фирма за почистване, имаш уговорка с някой, той се пазари като циганин. Има оплакване за това или за онова. Лъже, че хората ти са надраска това или онова. Голяма цигания е. Мисли си, че като кара последен модел кола и има апаркамент в Лозенец може да се държи с тебе като с нищожество.

Няма никакво разбиране. Всеки избива на комлекси, че кара това или че живее еди-къде-си. Нивото е доста ниско.

Така че, вашите канадски простотии за нищо не стават.

И тези така европроекти се печелят много трудно. То не е се разправяш, какво ли не правиш. Не знам как детето ми би живяло тука.
Опитай да заминеш за Канада.
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Мисля го, дали да е Канада, дали да е Австралия/Нова Зелеандия.

Тази година навършвам 28 години, а времето си тече. ЕДонственият вариант е да запиша да уча. ИМам Бакалавър и незавършена Магистратура тук.
Но една ли това има някакво значение.

Пускам тази снимка тука...това е масово.

Изображение

Как искаш да живееш сред хора, които си мислят, че са нещо повече от тебе? Къде са тези закони? Мои познати масово карат кола на две малки. На никой не му пука. Важно е Петък в Плаза да се правиш на куче. Друго нищо няма значение.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ttorontoo написа:Пускам тази снимка тука...това е масово. Как искаш да живееш сред хора, които си мислят, че са нещо повече от тебе?

Изображение
То проблемът не е в тия кретени, а защо общината не им слага солени глоби или да им вдигне колите? Като му вдигнат колата с паяк три пъти и ти гарантирам, че четвърти няма да има. То и в Канада има подобни лекета, ама си натискат парцалите щото знаят, че ще трябва да ходят до другия край на града да си търсят Ферарито...
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kan_Tangra написа:
roumensp написа: :D
Нищо не си купил, взел си ипотеки и си в борчове до гуша, разчитайки да ги плащаш от наеми. Ако утре ти се случи нещо (не дай си боже) и не можеш да работиш 1 година, к'во правиш ?
Аз нямам притеснения, ако стане нещо подобно, почти нищо няма да се промени.

Твойто е същото като тия при нас дето купуват апартамент за милион със 100к даун, "робче на банките", както обича да казва михата. Но иначе ти вярвам, че за 2 години натрупа повече дългове, отколкото аз 20. :lol:
Отново бъркаш. Ипотеките са ми за около 20 % от стойността на имотите, дори по-малко.
Ако продължа на сегашната си работа + наемите, очакваното окончателно изплащане е след 4 години.
Дори и да не работя, наемите са около 3 пъти повече от вноските по ипотеките. А с работата приходите стават 6 пъти повече.
Това е много далеч от "борчове до гуша".

За пореден път, типично по БЪЛГАРСКИ, се опитвате да кроите капа и да правите чужда сметка.
Интересно защо, аз НЕ-канадецът, не го правя за вас!
Да съм казвал, как си правите приходите и разходите, какво си купувате, какво не, къде почивате и в кой град живеете? Просто нито е етично, нито ме интересува.
Е ако си купил апартаменти по 50к и за 2 години стойността им е станала 150 (което е абсурдно) можеше и да има нещо вярно в горното. Глупости от типа на това, че за 2 години си изкарал половин или един милион не ми се четат. :D
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:
Павел написа:Обаче всичките тия квартали непосредсвено до океана, с изкл. на Сан Педро и Лонг Бийч, където престъпността е много голяма, са непосилни дори и за АйТийски джоб.
Аз като гледам кво става с цените във Ванкувър, там не само кварталите до океана са непосилни дори и за АйТийски джоб, ако някой трябва сега да купува за първи път. Китайците ще ви разкажат играта - който купил пред 4-5 и повече години, ще става милионер, останалите ще изплащат моргиджи по 50-60 години :D
Те вече ни я разказаха, както и на вас. Ние дигнахме таксата на 20%, вие к’во чакате ?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

roumensp написа:
miteto написа:
Те вече ни я разказаха, както и на вас. Ние дигнахме таксата на 20%, вие к’во чакате ?
Не нам, сега канадския Тръмп като вземе онтарийските избори през Юни, може даже да отмени таксата въобще, кво остава да я вдига :D
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Може и да си прав, при нас тия от НДП я вдигнаха от 15 на 20. Между другото не съм сигурен, че има особена полза, повечето от “куфарчетата” май са ПР или граждани ... Специвлно около нас всички покупки в последно време са разни бейби-бумъри, все канадци.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Kan_Tangra написа:Та след като 2 пъти вече пиша, че нямаме в екипа длъжност "системен администратор".
Тангра, вие всички в екипа може и да сте вицепрезиденти и да си пиете кафето с основателите на компанията, ама в профила на твоя колега, който лично ти ми пусна пише, че е системен администратор. Явно няма какво повече да си кажем по темата, благодаря ти за включването. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

roumensp написа:
miteto написа:То в Калифорния климата ако е гаден, къде остана в Щатите да е "супер"?
Хавай.
Чувам че там пък имало вулкани които изригвали от време на време ;)
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:
roumensp написа:
miteto написа:То в Калифорния климата ако е гаден, къде остана в Щатите да е "супер"?
Хавай.
Чувам че там пък имало вулкани които изригвали от време на време ;)
Хавайците им се кефят, добавят им земя безплатно. :) Ама само към големия остров.
joro

Мнение от joro »

Ttorontoo написа:Мисля го, дали да е Канада, дали да е Австралия/Нова Зелеандия.

Тази година навършвам 28 години, а времето си тече. ЕДонственият вариант е да запиша да уча. ИМам Бакалавър и незавършена Магистратура тук.
Но една ли това има някакво значение.

Пускам тази снимка тука...това е масово.

Изображение

Как искаш да живееш сред хора, които си мислят, че са нещо повече от тебе? Къде са тези закони? Мои познати масово карат кола на две малки. На никой не му пука. Важно е Петък в Плаза да се правиш на куче. Друго нищо няма значение.
Аз затова не влизам във Фейсбук- там е пълно с подобни простотии.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

A! Te простотиите от Фейсбуук идват. ;)
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

.
Последно промяна от ablood на Съб Май 05, 2018 8:55 am, променено общо 1 път.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Публикувай отговор