Защо Канада не е добро място за живеене?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Re: Защо Канада не е добро място за живеене?

Мнение от Pyrelight »

ivandaman написа:

Още снощи и го обясних с подробности но някой от Модераторите ме изтри. Тя го прочете защото "реагира на коментара ми", но както
винаги неадекватно.
Ти реагира като Аsshole на мой невинно зададен въпрос. Аз реагирах и после го изтрих, защото не заслужаваш да ти се обръща толкова внимание и да ти се пада на нивото. Това не пречи да те мисля за такъв. :)
Не можеш да правиш паралел между националния тим на Коста Рика и на Франция, защото ето как изглеждат местните костариканци. :)
Изображение
Тоест, ако жена ти е по-бяла от това, то тя по-скоро е пришълка, точно както са и чернокожите в отбора на Франция.
Разликата между мен и теб е, че аз не намирам нищо лошо в това. :)
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ivandaman написа:
klisurov написа: Разбирам, и това което разбирам е, че делиш хората по етнически признак.
Klisurov
Прочети текста отдолу и ми кажи какво мислиш.. Бих те помолил да не го търсиш в Гугъл и кой го е казал. Просто сподели първата ти реакция след като го прочетеш без да анализираш прекалено много.
Играй честно. No Cheating please. :handshake:
...
Ок, предаваме се. Кой го е казал? Ако трябва да гадая, някой американец през 60-те или 70-те. Вероятно известен, щом го цитираш. Също така вероятно не е някой лидер на ККК или нещо от сорта, щото би било прекалено лесно ;)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Мите, Унивесално всепризнат Световен Герой и любимец на хора от всички националности и прослойки. От обикновенните работници и жители на гетата до политици (от всички партии) и celebrities, и който беше третиран като БОГ до смърта си. Още жив беше провъзгласен за един от "най-великите"

Нека да дадем шанс на Клисуров да си каже тежката дума и след това ще пусна малко кадри, които не ми е ясно как ютюб още не са ги изтрили..
Последно промяна от ivandaman на Сря Мар 28, 2018 4:42 pm, променено общо 1 път.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:Мите, Унивесално всепризнат Световен Герой и любимец на хора от всички националности и прослойки. От обикновенните работници и жители на гетата до политици (от всички партии) и celebrities, и който беше третиран като БОГ до смърта си. Още жив беше провъзгласен за един от "най-великите"

Нека да дадем шанс на Клисуров да се искаже и след това ще пусна малко кадри, които не ми е ясно как ютюб още не са ги изтрили..
Мохамед Али ? ;)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Oh... Come on Rumene LOL :D
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

roumensp написа:
ivandaman написа:Мите, Унивесално всепризнат Световен Герой и любимец на хора от всички националности и прослойки. От обикновенните работници и жители на гетата до политици (от всички партии) и celebrities, и който беше третиран като БОГ до смърта си. Още жив беше провъзгласен за един от "най-великите"

Нека да дадем шанс на Клисуров да се искаже и след това ще пусна малко кадри, които не ми е ясно как ютюб още не са ги изтрили..
Мохамед Али ? ;)
Бог? Аре стига бе! За мен професионалните спортисти винаги са били тъпи парчета...Още повече този е бил блъскан в главата повече от един път....Нямам думи! :|
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

"
https://www.mirror.co.uk/sport/boxing/w ... ad-8120706"

Проблемът е, че тъпите черни парчета му вярват и казват "True, White People will never ever accept us" ... и после правят мизерии. :D Ама к'во да ги правиш, расизма не е запазен само за белите.
Последно промяна от roumensp на Сря Мар 28, 2018 5:05 pm, променено общо 1 път.
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

ОК ето две видеа..

Текста който публикувах беше "със съкращения" за да прикрия личноста му... Това което всъщност казва е дори още по outrageous :rock:

Това ВИДЕО (отдолу) ако не се лъжа е от едно ККК рали, но може и да греша Пуснах само неговата реч от 3:48 но и преди това има интересни моменти които дават some healthy food for thought

https://youtu.be/vHW46Xgd9Kc?t=3m48s"
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Pyrelight написа:Бог? Аре стига бе! За мен професионалните спортисти винаги са били тъпи парчета...Още повече този е бил блъскан в главата повече от един път....Нямам думи! :|
На известните спортисти е позволено да са тъпи парчета, нашия "айнцу цвайнцу дрънй" също беше бог за някои.

Интересно защо е станал мюсюлманин, след като God не го е направил такъв ... Вярно доста са го блъскали у главата. :D Ворочем има и друга причина - благодарение на новата си вяра успява да скатае и войната във Виетнам.
Последно промяна от roumensp на Сря Мар 28, 2018 9:17 pm, променено общо 1 път.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Иване,
Първата ми реакция бе и си е: Да, прав е човека. Не смесвайте кръвта си. Катър или муле, все тая, но не си нито кон, нито магаре.
Но това не означава, че не трябва да уважавам отсрещния, само защото той не като мен. За това иде реч. Не мога да се съглася, че някои етноси не бива да се допускат в Канада, само защото според някои, процента на криминалния контингент сред тях е по-висок от при другите.

Колкото до мен: Баща ми и тъста ми са българи. Майка ми е арменка, тъщата рускиня. В семейство ми имаме само българско и канадско гражданство.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

klisurov написа:Не мога да се съглася, че някои етноси не бива да се допускат в Канада, само защото според някои, процента на криминалния контингент сред тях е по-висок от при другите.
Моето мнение е, че престъпност се развива предимно в затворени общности и комюнитита, в които преобладават социално слаби. Затова гетата за черни в САЩ и индийската махала в Съри BC "произвеждат" повече gang members от средното ниво. От което разбира се не следва, че всички черни или индийци са кофти хора ... според мен средата има определяща роля, а раса и етнос са на второ място. Същото важи и за циганите в България - сложи го да израсне в нормална среда вместо в циганската махала и тогава гледай какво ще излезе от него.
speedy

Мнение от speedy »

roumensp написа:
klisurov написа:Не мога да се съглася, че някои етноси не бива да се допускат в Канада, само защото според някои, процента на криминалния контингент сред тях е по-висок от при другите.
Моето мнение е, че престъпност се развива предимно в затворени общности и комюнитита, в които преобладават социално слаби. Затова гетата за черни в САЩ и индийската махала в Съри BC "произвеждат" повече gang members от средното ниво. От което разбира се не следва, че всички черни или индийци са кофти хора ... според мен средата има определяща роля, а раса и етнос са на второ място. Същото важи и за циганите в България - сложи го да израсне в нормална среда вместо в циганската махала и тогава гледай какво ще излезе от него.
Точно.

Между другото, покрай сина си, познавам 14-годишно момче осиновено от канадци, когато е било на 4 години. Етническо циганче. Помни още няколко бългаски думи. Много интелигентно дете и расте в нормална среда.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

roumensp написа:
Е нали точно това е и едно от нещата за които говори ivandaman.
Много от тези които се приемат в западните страни не се асимилират и не искат да попият ценностите и порядките на държавата която ги е приела.
Предпочитат да се събират в общности с идеята да продължат с порядките и културата си, като тези порядки и култура в повечето случаи може да се каже, са несъвместими с местните такива.
Първо са стенанията защо не ни приемате такива каквито сме и всякакви претенции в последствие защо не сте такива като нас.

Клисуров,
Какво общо има това, че на някой баща му е българин, майка му армента и тъщата рускиня? На Иван жената е латино.
BTW това го прави още по-малко расист защото е негов избор. Майките и бащите не са.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kpetrov написа:Много от тези които се приемат в западните страни не се асимилират и не искат да попият ценностите и порядките на държавата която ги е приела.
Първо, дефинирай “много”. Ако за някои е 5%, за други може да е 50%.
Второ, различните западни държави имат различна имиграционна политика и не можеш директно да ги сравняваш. Мислиш ли, че тия които идват в Канада по точкова система не искат да се интегрират ? Ако говориш предимно за рифюджита - Канада не приема много, ако се сравни с други държави, около 40000 хиляди годишно. И за разлика от САЩ и Германия няма много нелегални. От друга страна, вероятно си чувал за руска, италиянска, японска мафии в други държави ... Ал Капоне си е направо историческа личност. Всяка нация може да роди престъпни групи, всичко зависи от социални и икономически предпоставки в даден момент.
Ти явно си привърженик на тезата, че гена е определящ, аз пък съм привърженик на тезата, че средата е определяща. Вероятно истината е някъде по средата.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Kpetrov написа:Клисуров,
Какво общо има това, че на някой баща му е българин, майка му армента и тъщата рускиня? На Иван жената е латино.
BTW това го прави още по-малко расист защото е негов избор. Майките и бащите не са.
Че съм или катър или муле.

Иван прави дискриминация най-вече на база религия.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Публикувай отговор