Здравейте! следя форума от време на време, попрочетох доста от нещата и в главата ми стана съвсем голяма мъгла. едното което искам да попитам е дали този петък ще правите събиране на Баба Яга и второто е това: с приятелката ми живеехме заедно на квартира последните две години, а от 4 месеца се преместихме да живеем в мой апартамент (къща). тя е от Бургас, аз съм от София. това, което имам за да докажем, че сме живяли тези 2 години заедно е временна регистрация в общината и договор за наем на жилището. незнам дали това ще е достатъчно и дали трябва да са заверени при нотариус за да ни ги признаят.
какъв е вашият съвет
благодаря ви!
Съвместно съжителство
Adresna karta ili dogovor
Traibva ti notarialno zaverena adresna karta na priatelkata ti ili dogovor za naem kudeto figurirate i dvamata ot strana na naematelia. Ne zabravia che datata na ednoto i drugoto triabva da e minimum s edna godina predi datata na izprashtane na documentite (tova e uzlovieto za conjoins a fait).
- emyangels
- Обратна връзка:
Re: Съвместно съжителство
Аз лично изпратих също удостоверение за настоящ адрес в общината, който е същия с постоянния на моята половинка. Не съм го заверявал нотариално, защото приложих направо оригинала - така или иначе можеш да си взимаш многократно от общината такъв документ. Хубаво е, че имате и договор - ние нямахме, понеже живеем при родителите му. Други документи, които може да ти послужат също са: фактура от минал период (поне една година имам предвид) на името на двамата, бележки/сметки и на двамата на същия адрес (например за мобилни телефони, абонаменти и др.), застраховки в обща компания, ние имаме и общ доктор, което също приложихме.lubomir написа:това, което имам за да докажем, че сме живяли тези 2 години заедно е временна регистрация в общината и договор за наем на жилището. незнам дали това ще е достатъчно и дали трябва да са заверени при нотариус за да ни ги признаят.
какъв е вашият съвет
благодаря ви!
Каквото имаш всичко приложи!!!