Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от Pyrelight »

roumensp написа:
Ами то това ви остава, историята. Като няма с какво да се хвалиш в настоящето, хвалиш се с миналото. Ние не сме патрЕоти и предпочитаме географията на различни страни вместо историята на една.
:y: :lol:
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Всъщност повечето патреоти нито знаят Българската история, нито география, нито са отишли лично да видят природните красоти и историческите забележителности. Аз съм си направил за мене си една карта на България на местата които съм посетил (ама посетил се разбира - ходил на крака, а не минал с кола или рейс и гледал през прозореца). Примерно това последното лято отидох да видя Боянската църква (вътре не се снима и се стои не повече от 10 минути). Ние стояхме цялото време и задавах въпроси. През това време други влизаха по за минута и излизаха и нищо не питаха.
Тия дни гледах по снимки Деветашката пещера - изглежда супер интересно, но пише че по соца била военен обект (на държавния резерв?!?). Това обяснява защо не ми е попадала в радара.

Онзи ден колегите ми правиха изненадващо парти - дойдоха към 40 човека, бяха намерили българска музика (и то доста сполучлив избор) и български изгледи се въртяха на проектор. На всички чаши бяха написали "Наздраве" и шефа завърши речта си с "Наздраве". Ей такъв "хейтър" съм аз, че всички ме знаят като горд българин. По потлъци нося баница със сирене и с надпис как се нарича и линк към уикипедия. Има и много други неща да се похваля, но само с когото седнем на маса.
Хаха, носталгия ли? Хора за чието мнение не давам пукната пара може да кажат че ме тегли, че носталгия и пр. глупости. Позитивните хора имат приятни спомени от всякъде - дори и от казармата.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Българските патрЕоти стават такива само в чужбина...като разберат, че освен да пребиваваш трябва и да работиш. :rofl:
П.П. Това е същото като с мюсюлманските радикалисти. Имах един колега алжирец и той така казваше: "Обикновените неграмотници у дома са си обикновени незабележими неграмотници, като дойдат в Америка обаче стават вярващи радикалисти."
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ужас, много гадно в тая България, няма да стъпя там ,ама току що резервирах едно хотелче за Август в Созопол, ауууу мъка, много ще ми е гадно :rofl: :D

идиоти и нещастници ! :rofl: :D
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

:rofl: :rofl:
Ще си помисли човек че си резервирал хотелче в Бора Бора :D :rofl:
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Намерил се селският идиот и пияница да ни го каже!... |(
powered by pumpy
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

fighter написа::rofl: :rofl:
Ще си помисли човек че си резервирал хотелче в Бора Бора :D :rofl:
когато слезнеш от камиона и отидеш до подобни локации, ще разбереш че по хубаво от нашето няма
това е като с камионите в завоите, иска се километри -опит Боец ! ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Kpetrov написа:
ivandaman написа:
Ivan1007 написа: Климатът в Калгари е с 4 сезона, със сравнително мека зима, като юни, юли, август температурите през деня често са около 30 градуса, .
LOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL :rofl: :rofl: :rofl: :crazy: :crazy:

That's it... Now I've seen everything...
Ха, ха, мисля, че се надценяваш.
Там, откъдето идва това, има още много. Да дишаш газ и петролни изпарения не е лесно!
Дишаш гЪ3 ти :D
Петролни изпарения още повече - гарантирам , че въздуха, в който и да било голям град (особено пък в центъра) е в пъти по замърсен от въздуха около която и да е било сондаж за добиване на газ и нефт .
И друг път съм ти писал - ако не се обаждаш няма да то личи колко си ... вдлъбнат.
Зимата в Калгари е мека сравнена с други градове разположени на подобна географска ширина и надморска височина.
Аз живея на 1150 метра надморска височина, което е повече от 200 метра над Банско и малко по-ниско от Чепеларе и Копитото на Витоша, но съседния ни квартал е на тяхната надморска височина.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

prace написа:
Kan_Tangra написа:А в Канада има ли живи цветя на гробове на канадски царе!?
Или, а, да, вярно, Канада още е колония и се кланя на английската кралица.

И защо да не е значимо, че има 4 сезона, като такива липсват в Канада.
Ей, на! Във Ванкувър зима няма!
Море има ли, че май и за море не се сещам.
Нещо все по други държави се пътува, ако иска човек да иде на море. Не се сещам за някоя канадска топ дестинация, при все 4те сезона. :)
:y:
Да. Вярно е. Сега ще отида за Великден малко на разходка из България, за да покажа на децата ми, които израстнаха в Канада малко история.
Интересно какво ще им покажеш?
Сериозно питам.
Канада и преди и сега е наистина доста скучна на "исторически" събития. Което е много хубаво според мен - няма хилядите избити в Батак, Шипка, Плевен, Стара Загора, няма накълцан бивш министър-председател като Стефан Стамболов, взривена църква със стотици избити като "Света Неделя", избито цяло Народно Събрание, правителство и регенти като тези от "Народния Съд"
Това не означава, че няма какво да се види от историята.
Ето това например е подходящо за деца и възрастни и един ден не е достатъчен:

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

prace

Мнение от prace »

roumensp написа:
prace написа:
Kan_Tangra написа:А в Канада има ли живи цветя на гробове на канадски царе!?
Или, а, да, вярно, Канада още е колония и се кланя на английската кралица.

И защо да не е значимо, че има 4 сезона, като такива липсват в Канада.
Ей, на! Във Ванкувър зима няма!
Море има ли, че май и за море не се сещам.
Нещо все по други държави се пътува, ако иска човек да иде на море. Не се сещам за някоя канадска топ дестинация, при все 4те сезона. :)
:y:
Да. Вярно е. Сега ще отида за Великден малко на разходка из България, за да покажа на децата ми, които израстнаха в Канада малко история.
Ами то това ви остава, историята. Като няма с какво да се хвалиш в настоящето, хвалиш се с миналото. Ние не сме патрЕоти и предпочитаме географията на различни страни вместо историята на една.
О, не се притеснявай. Ние също виждаме географията на различни страни с ИСТОРИЯ...., защото в Европа има много държави и всички те са с ИСТОРИЯ.
Последно промяна от prace на Нед Мар 25, 2018 1:26 am, променено общо 1 път.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Излезе класацията за 2018 за качеството на живот в по-големите градове в различните страни.

1 Vienna Austria
2 Zürich Switzerland
3 Auckland New Zealand
3 Munich Germany
5 Vancouver Canada
...
16 Toronto Canada
...
19 Ottawa Canada
...
21 Montreal Canada
...
33 Calgary Canada
...
114 Tunis Tunisia
115 Asunción Paraguay
116 Sofia Bulgaria
117 Rabat Morocco
118 Rio de Janeiro Brazil
119 Amman Jordan

https://mobilityexchange.mercer.com/Por ... index.html"
Излезе поредното издание на индекса за качество на живот в градовете на компанията Mercer. Отново няма изненади - София е на дъното от градовете в ЕС и на 116 позиция от 231 изследвани града. Показателно е, че за последните 10 години, откакто градът ни се управлява така стабилно, реки от пари се излизват в него и много, много се прави, София на практика не е мръднала в тази класация. Същевременно, по случай 20-тата годишнина на този индекс, компанията разпространи и информация за градовете, които най-много са напреднали. Очаквано, 7 от топ 10 града са в източна Европа. Сараево се е подобрил с 21%, Братислава с 19,1%, Белград 18,3% и т.н. София отсъства.

Индексът за качество на живот на Mercer е сред най-точните световни индекси, които оценяват градовете по качеството на следните категории - потребителски стоки, икономика, жилища, здравеопазване, образование, околна среда, политическа и социална среда, обществени услуги и градски транспорт, култура, рекреация.

joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:Излезе класацията за 2018 за качеството на живот в по-големите градове в различните страни.

1 Vienna Austria
2 Zürich Switzerland
3 Auckland New Zealand
3 Munich Germany
5 Vancouver Canada
...
16 Toronto Canada
...
19 Ottawa Canada
...
21 Montreal Canada
...
33 Calgary Canada
...
114 Tunis Tunisia
115 Asunción Paraguay
116 Sofia Bulgaria
117 Rabat Morocco
118 Rio de Janeiro Brazil
119 Amman Jordan

https://mobilityexchange.mercer.com/Por ... index.html"
Излезе поредното издание на индекса за качество на живот в градовете на компанията Mercer. Отново няма изненади - София е на дъното от градовете в ЕС и на 116 позиция от 231 изследвани града. Показателно е, че за последните 10 години, откакто градът ни се управлява така стабилно, реки от пари се излизват в него и много, много се прави, София на практика не е мръднала в тази класация. Същевременно, по случай 20-тата годишнина на този индекс, компанията разпространи и информация за градовете, които най-много са напреднали. Очаквано, 7 от топ 10 града са в източна Европа. Сараево се е подобрил с 21%, Братислава с 19,1%, Белград 18,3% и т.н. София отсъства.

Индексът за качество на живот на Mercer е сред най-точните световни индекси, които оценяват градовете по качеството на следните категории - потребителски стоки, икономика, жилища, здравеопазване, образование, околна среда, политическа и социална среда, обществени услуги и градски транспорт, култура, рекреация.
Явно изчакват Боко да построи третия лъч на метрото, че да ни издигнат с 20-30 места по-нагоре.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

This ranking indicates differences in quality of living factors affecting expatriates in popular assignment destinations and should not be used as the basis for determining hardship premiums, as many complex and dynamic factors must be taken into account. Please contact us about developing your international assignment program.
Чудесно е, че София е в дъното на подобни класации и дано там си остане. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
joro

Мнение от joro »

agent Ozo написа:
This ranking indicates differences in quality of living factors affecting expatriates in popular assignment destinations and should not be used as the basis for determining hardship premiums, as many complex and dynamic factors must be taken into account. Please contact us about developing your international assignment program.
Чудесно е, че София е в дъното на подобни класации и дано там си остане. :)
Тия класации са глупави и смешни
https://travelbulgarianews.bg/bansko-better-paris/"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Ivan1007 написа:
Kpetrov написа:
ivandaman написа:
Ivan1007 написа: Климатът в Калгари е с 4 сезона, със сравнително мека зима, като юни, юли, август температурите през деня често са около 30 градуса, .
LOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL :rofl: :rofl: :rofl: :crazy: :crazy:

That's it... Now I've seen everything...
Ха, ха, мисля, че се надценяваш.
Там, откъдето идва това, има още много. Да дишаш газ и петролни изпарения не е лесно!
Дишаш гЪ3 ти :D
Петролни изпарения още повече - гарантирам , че въздуха, в който и да било голям град (особено пък в центъра) е в пъти по замърсен от въздуха около която и да е било сондаж за добиване на газ и нефт .
И друг път съм ти писал - ако не се обаждаш няма да то личи колко си ... вдлъбнат.
Зимата в Калгари е мека сравнена с други градове разположени на подобна географска ширина и надморска височина.
Аз живея на 1150 метра надморска височина, което е повече от 200 метра над Банско и малко по-ниско от Чепеларе и Копитото на Витоша, но съседния ни квартал е на тяхната надморска височина.
Ха, ха и като живееш на 1000 метра надморска и съществуват градове на същата ширина с по-лош климат, то това означава, че зимата в
Калгари е сравнително мека!
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Публикувай отговор