Българи в Куба, въпрос
Българи в Куба, въпрос
Здравейте,
Чакам гости от България, с ЕТА, с български паспорт.
Имаме купена ваканция за Куба и бях пропуснала, че може би ще им трябва кубинска виза. Някой знае ли нещо по въпроса, може би някои от вас имат такъв случай, например са водили родителите си в Куба.
Притеснявам се, че нямам много време, гостите ми пристигат на 30 януари, а ваканцията е за 6 февруари.
Благодаря предварително.
Имаме купена ваканция за Куба и бях пропуснала, че може би ще им трябва кубинска виза. Някой знае ли нещо по въпроса, може би някои от вас имат такъв случай, например са водили родителите си в Куба.
Притеснявам се, че нямам много време, гостите ми пристигат на 30 януари, а ваканцията е за 6 февруари.
Благодаря предварително.
- Kan_Tangra
Re: Българи в Куба, въпрос
Също както и при българите в Канада. Купува се виза при кацането на тяхното летище (входна такса)(и/или изходна).
В крайна сметка, има го и подобният казус, където си перманент резидент, но с Бг паспорт и летиш до Куба.
При всички случаи, визата се урежда на кубинското летище.
В крайна сметка, има го и подобният казус, където си перманент резидент, но с Бг паспорт и летиш до Куба.
При всички случаи, визата се урежда на кубинското летище.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Powered by bateto
Тангра, не съм сигурна. Чета нещо из нета, че има значение дали си с български паспорт и живееш в Канада и имаш канадска резиденска карта или просто се с български паспорт и живееш в България.
- Kan_Tangra
Имам опит и с 3те варианта. И не е имало проблем.
Отделно пък, Кубинците са приятели на България от време оно.
Отделно пък, Кубинците са приятели на България от време оно.

pumpy написа:
Powered by bateto
Powered by bateto
Ти личен опит ли имаш, ще трябва да отида в кубинското консулство може би, за да съм сигурна. Не мога да рискувам да кацнем в Куба и да не ги пуснат.
- ablood
- Обратна връзка:
И моите родители летяха до Куба по време на първото си идване до Канада. Не бях чувал Куба да иска визи за туристите си. Те от това живеят.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Няма проблем, от личен опит с майка ми преди 3 години. Дойде в Канада и след 20-на дена летяхме за Куба. Върнахме се и си продължи престоя в Канада.sunrise16 написа:Здравейте,
Благодаря предварително.
- Pyrelight
- Напуснал форума
Куба може, Доминикана-също е безвизово за българи. Ние нашата баба я влачихме до Доминикана, щото не ни харесва в Куба.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
powered by pumpy
Към аблод и Iff, конкретно откъде им дадоха визите на вашите родители, на летището в Куба или от Кубинското консулство в Монреал или от България. В България има тур оператори, които са оторизирани да вадят кубинска виза. Но се оказа, че канадските туроператори не го правят. Не успях да се свържа по телефона с кубинското консулство в Монреал, намира се на Decarie, в четвъртък ще отида на място, сряда не работят, а другите дни са от 8до 12, днес съм ги изпусналала. Моля ви споделете по конкретно.
Сънрайз, кубинската "виза" представлява една такава хартийка:

Подпечатва се от кубиинските гранични на влизане. Трябва да пазиш листчето и да го върнеш на излизане.
На всички чартърни полети (Сънуинг/Транзат) излитащи от Канада такива туристически карти или визи се раздават от стюардесите и са включени в цената на билета.
Изискването да имаш и попълниш такава туристическа карта е еднакво за Българи и Канадци.
За да си по сигурен, най-добре питай авиокомпанията/туроператора от където си купил почивката. В кубинското посолство по телефона едва ли ще ти дадат някаква информация.
Подпечатва се от кубиинските гранични на влизане. Трябва да пазиш листчето и да го върнеш на излизане.
На всички чартърни полети (Сънуинг/Транзат) излитащи от Канада такива туристически карти или визи се раздават от стюардесите и са включени в цената на билета.
Изискването да имаш и попълниш такава туристическа карта е еднакво за Българи и Канадци.
За да си по сигурен, най-добре питай авиокомпанията/туроператора от където си купил почивката. В кубинското посолство по телефона едва ли ще ти дадат някаква информация.
Bulgayrian
Киро,
Благодаря, и аз това гледам, че я наричат виза или туристическа карта. Аз за последно съм ходила в Куба 2014 и бях забравила за това, че и на нас канадските граждани ни трябва виза и я попълваме в самолета. Ваканцията сега я купих чрез агент, но той не е сигурен как се прави в този случай, тоест за моите приятели от България дали не е нужно да имат предварително издадена виза от някое консулство. Но това е идея сега да звънна на сънуинг и да ги питам.
Благодаря, и аз това гледам, че я наричат виза или туристическа карта. Аз за последно съм ходила в Куба 2014 и бях забравила за това, че и на нас канадските граждани ни трябва виза и я попълваме в самолета. Ваканцията сега я купих чрез агент, но той не е сигурен как се прави в този случай, тоест за моите приятели от България дали не е нужно да имат предварително издадена виза от някое консулство. Но това е идея сега да звънна на сънуинг и да ги питам.
- ablood
- Обратна връзка:
Загибих бройката колко пъти сме летяли до Куба, но вероятно гони 20. Не че съм им фен, ама с 3 деца цената е решаваща и ми позволява да ходим в пъти по-често отколкото Мексико, или Хавай.
Всеки път стюардесата раздава визи, независимо от тур-оператора.
Всеки път стюардесата раздава визи, независимо от тур-оператора.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Никъде не сме звънели, на летището преди да излетим ни дадоха на всеки по една хартийка(виза), на майка ми също , попълнихме си ги и си влязохме в Куба. Ходил съм в Куба и с български паспорт, няма предварително вадене на виза. А от няколко години визите вече са включени в цената на ваканциите, така че ти и твоите роднини всъщност имате вече визиsunrise16 написа:Към аблод и Iff, конкретно откъде им дадоха визите на вашите родители, на летището в Куба или от Кубинското консулство в Монреал или от България. В България има тур оператори, които са оторизирани да вадят кубинска виза. Но се оказа, че канадските туроператори не го правят. Не успях да се свържа по телефона с кубинското консулство в Монреал, намира се на Decarie, в четвъртък ще отида на място, сряда не работят, а другите дни са от 8 до 12, днес съм ги изпусналала. Моля ви споделете по конкретно.

- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
И ние сме пътували с родители български паспорт + многократна виза) до Куба и всичко става на място.
За Куба нямате проблеми, по-скоро трябва да се провери дали ЕТА дава право за многократно влизане в Канада. Да не стане сакатлък когато се връщате обратно.
За Куба нямате проблеми, по-скоро трябва да се провери дали ЕТА дава право за многократно влизане в Канада. Да не стане сакатлък когато се връщате обратно.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- Pyrelight
- Напуснал форума
ЕТА дава многократно право за влизане в Канада, докато е валиден паспорта, към който е асоциирана, стига да не си превишил законната продължителност за престой в страната, която е 6 месеца.Kpetrov написа:И ние сме пътували с родители български паспорт + многократна виза) до Куба и всичко става на място.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''