myhata II написа:
и ти ли си от канадския БАН, леле само жена ти да не разбере за стажантките, че ти е спукана работата ..
Не аз съм от тези, на които би могло да се възложи да оправят градинката, но не бих го направил заради един гол ентусиазъм.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Румене,
в тая насока като се замислиш колко е богат българският език...
Думите прожектор и проектор означават съвършено различни неща.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Правилно, Оптиксе, натовска и по точно чисто френска си е думата - "projectile".
Ето и значението ѝ:
Un projectile (du latin projectus : jeté en avant) est un corps lancé ou projeté pour atteindre une cible. Dans le domaine de la balistique, il s'agit plus particulièrement d'un corps projeté par une arme.
Демек тяло, което е хвърлено или тласнато със сила в някаква посока за да достигне до някаква цел. В балистиката означава тяло изхвърлено от оръжие.
Между другото много по-добре е ако се наложи в практиката употребата на това понятие. Тъй като поне ще се употрябва уместно и правилно. А не както ставаше досега - масово се влагаше еднакво значение и за "куршум (правилно) и "патрон" (неправилно) в смисъл на проектил.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Кварталът на богатите, по-точно един от многото квартали на богатите каквито има по Витоша.
Такава хубава материална база ви бяхме изградили - потрошихте я!
Само гледат да избягат в парка и да пият по пейките. А работа за 5 лева не са свършили!
Но устите им големи - дайте пари. Ами научете се да изкарвате първо и тогава ми идвайте с претенциите!
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аз не съм чул да са построили каквато и да е друга автогара та тази да е "централна". И е в такова състояние просто защото не се ползва. ДАП-а умря отдавна и редовни междуградски/селски автобусни линии вече няма.
А скиорите се качват на Шилигарника с колите си. Ако някой от тях се излъже да пътува с автобус и слезне на "централната" автогара, която реално е в края на града, ще трябва да плати на такси за да го качи до пистите повече, отколкото е платил за да стигне до Банско с автобуса.
Та никой не е толкова луд да налива пари за нещо, което не се ползва.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Озо възможно е,
Случайно попаднах на този линк докато зяпах нещо друго. И аз съм минавал през Банско няколко пъти последните години, но само с кола.. Транзитно изглежда добре. Малко презастроено но изглежда цивилизовано и потдържано. "Чужденците" които съм водил им харесва. Нали на времето имаше един лаф "Важното е да не се излагаме пред чужденците"
Тези снимки се пуснаха като част от кампанията на зелените рекетьори покрай приетото от правителството решение за втори кабинков лифт над Банско. Тъпата им логика е - защо да се дават пари за втори лифт вместо за инфраструктурата на Банско.
За тази тоалетна стана въпрос и в интервюто с Валери Симеонов на Антон Хекимян по bTV тези дни.
До шилигарника си се ходеше и по соца. Но сега вече се ходи с коли чак до хижа Вихрен, което си е безобразие. Ах, тази демокрация