Относно кой какво се напъвал да покаже, какво вижда, колко е "баясд"
Говорим си тука с ябълката - тя вижда например бездомни и наркомани редовно, може би всеки ден. Това е факт който е безмислено да оспорвам. Аз виждам сигурно веднъж месечно, даже сигурно по-рядко. Бездомни. Наркомани със спринцовки - никога. Ама не защото си затварям очите и не защото заобикалям такива места. Просто такъв ми е маршрута, така се случва. Както тя не ходи да ги търси нарочно, така и аз не ходя да ги избягвам нарочно.
Същото е и с ходенето ми в България - нито съм отишъл на Черни връх ЗА ДА снимам небостъргачи и блестящата линия на метрото отвисоко, нито съм отишъл по Графа ЗА ДА снимам безкрайните орисувани с простотии стени (предстои да ги видите и вие).
Но ако се замисли обективно човек - какво би видял един турист - ходейки там дето принципно ходят туристите, разликата в гледката се набива тутакси.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Това е градинка в кампуса на БАН. Някога е имало каменни плочки, пейки. Сега плочките отдавна са зарити с кал, дървената част на пейките тотално липсва, и всичко е обрасло в бурени, точно като снимките които сме виждали от Чернобил. Да, това не е точно туристическа дестинация, но е индикатор за отношението на държавата към науката и е излагация ако все пак чуждестранни учени посетят тоя кампус, привлечени от тук-таме останалите искрици от блестящи умове които все още работят в България.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
myhata II написа:
много кинти Бистра, заради това само ...
нито ме кефят къщите им, нито социалния им живот
Ти пък и от двете си разбрал зер! Живеейки в мишкарник под наем и запивайки се с български и руски бъмове?!
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Някакъв гражданин е завлачил парче боклук - черчеве ли е, от някъв домашен уред ли е и го е захвърлил да допълни картинката на запуснатост и разруха:
roumensp написа:
По тая логика и $500 в БГ са си съвсем сравними с $4000 на запад. Същото важи и за корупцията. Да се чудиш просто защо хората продължават да емигрират и какво правиш ти самия тук, след като всичко в България си е наред (вземайки впредвид нЕкои обстоятелства извън контрол).
Ако в България си работил за 500 долара няма начин в Канада да взимаш 4000 долара. Най- много да стигнеш до минималната заплата от около 2000 долара, които по покупателна способност са колкото 500 долара в България. Затова и все по- малко българи емигрират в чужбина и все повече се връщат обратно.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Значи ако се разходиш из Детройт или Уиндсър, Онтарио съм сигурен, че ще видиш много по-грозни картинки. Много пъти по-грозни, направо ужасни.
Знам, че не ти е работа да се разхождаш там, но по твоята логика защо всички трябва да ти четем излиянията, които са си твой, личен проблем?
Защо градинката на научните работници е била запусната? По същата причина, по която Детройт прилича на град след бомбардировка - а именно, затворени са заводите за автомобили, защото производството е било изнесено на по-евтини или по-удобни за производство места. На теб това не ти прави впечатление, защото не минаваш от там - ОК. Но пък лично те вълнува градинката в кампуса на БАН. Не можеш да проумееш простата истина, че ако преди е имало средства, за да се субсидира БАН без тези разходи да са възвръщаеми, то в момента няма такива средства. И има две възможности - (1) седим си в Детройт (или БАН) и се тюхкаме за лошият жребий, който ни е подхвърлил живота или (2) намираме начин да излезем от това положение. Аз лично от теб идеи за подобно решение не съм чул.
Ако в Канада имаше възможности всички учени от БАН да получават високи доходи можеш да си сигурен, че всички щяха да са тук - независимо, че претендираш, че не си дошъл за пари. И нито аз, нито който и да било би могъл да ги спре. Но защо трябва да лъжем хората, че тук ги чака червеното килимче - необходимо ли е да изпитат още едно унижение, след като вече са преминали през подобно изпитание? Дайте им адекватна информация, а и те, предполагам са осведомени хора, гледат телевизия, имат достъп до интернет и сами ще вземат своето решение.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
myhata II написа:
много кинти Бистра, заради това само ...
нито ме кефят къщите им, нито социалния им живот
Ти пък и от двете си разбрал зер! Живеейки в мишкарник под наем и запивайки се с български и руски бъмове?!
първо не си идвала в " мишкарника" който междувпрочем е по голям от твоето бунгало по квадратура
казах ти заради парите все още седим в Канада, парите си ги инвестираме в Испания и България от където имаме дивиденти, а от Канада са едни големи разходи с едни големи неизвестни
ето ти един прост пример
само за застраховки за 2 автомобила плащаме 600 КД.
не виждам кои са бамовете при положение че взимат заплати от порядъка на 80 к.
е верно си е в Торонто едно семейство няма ли доходи около 100 к . ги пиши бедняци ...
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
myhata II написа:
само за застраховки за 2 автомобила плащаме 600 КД.
Само едно ще ти кажа.Това е невъзможно за Торонто. Лъготиш здраво.
Или автомобилите са рикши.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''