jovani написа:
Точно така, в Канада просяците го правят от любов към спорта, защото обичат да просят по улиците при -30 градуса температура... За разлика от тях просяците в България го правят "по принуда".
Според мен и в България, както и в Канада има работа за целият китайски народ, стига работещите да имат желание да работят здраво и срещу мизерно заплащане. И на двете места има хора, които предпочитат да просят, наместо да ги юркат с/у минимална заплата (а в живота, както знаете, колкото по-малка ти е заплатата - толкова повече работа ти се полага, питайте ги тези в МакДоналдс където "конвейра" е така проектиран, че да не могат да спрат да си отдъхнат, или тези на поточните линии). И при подобни възможности за труд, които се предлагат в Канада много хора предпочитат да просят с риск да измръзнат по улиците на -20, -30 и по-ниски температури и всяка година има много бездомници, починали от премръзване (за справка - google "frozen homeless in Canada").
Също така както в България, така и в Канада всеки има възможност да изкарва на практика неограничени доходи, стига да положи усилия за това, включително образование (което в България дори е/беше безплатно), така че никой в България не е принуден да проси, а го правят по собствен избор или по различни субективни причини. В капитализма държавата не се грижи за реализацията на индивида, а това е приоритет на самият индивид.
Ако говорим за грозни гледки - аз съм имал възможност да пътувам в, да кажем, 20-тина различни държави и най-грозното място на което съм попадал до момента се намира в Чикаго, където ме прекара ГПС-а на автомобила ми, когато пропуснах едно отклонение на магистралата - по-западнало място не съм виждал и в най-грозният цигански катун, който съм имал възможността да видя с очите си в България. Снимки нямам от там, но вероятно могат да се намерят от google, защото ме беше страх да спра и да снимам, при положение че буквално не видях дори един бял човек в продължение на много километри (не съм расист, просто ми се струваше, че не се намирам на правилното за мен място и се надявах да не ме забележат). И за разлика от местата в България, където може и да е имало някакво "петорно убийство", за което ни уведоми потребителя, пуснал тези снимки (извинете ме, почти не следя подобни новини и не съм запознат) - убийствата в Чикаго са нещо много обичайно - само за последните 2 години са убити по официални данни над 1400 души, а Чикаго дори не е на едно от първите места в класацията на САЩ по убийства на глава от населението. За да честен ще кажа, че в Канада, макар че има много западнали места, лично аз не съм видял подобно нещо, на което бях свидетел в Чикаго.
И ти си от друг биологичен вид и трудно ще вденеш:
- В България има работа ама за една пета от това което плащат в Канада
- В България може да изкарваш огромни доходи ама само ако си с организираната престъпност/държавата.
- В Канада могат да се изкарват по-високи доходи от официалните доходи на министър-председателя на България със знания, умения и честен труд и това го прави средностатистическия канадец. В България такива доходи имат само мафиотите.
- От 3 месеца на tailgate на пикапа ми се мъдри стикер "NOW HIRING". Основна заплата варира от средната до 1.5 пъти средната за Канада. С бонуси - още толкова.
Да си видял бездомни деца в Канада?
Точно колкото кучета - нула.
Пък ти си деънкай, че ори комунизЪма се полагали грижи за реализация на индивида.
Полагаха се - за Човека/Тошо Правешката Кратуна най-вече.
Е закачаха по нещо и малки кратунковци покрай него.
Ти още не можеш да го прежалиш това.