Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Павел
.

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Павел »

joro написа:
optics написа:
roumensp написа:За кво ми я пускаш тая снимка сега, искаш да сравняваме с Уислър ли ? :D
Не, за да докаже думите ми, че засраха малкото китно селище което беше преди да почне печалбарската трЕска.
Вие там цял континент засрахте с вашата печалбарска треска, от Христофор Колумб насам.

Тук трябва да се съгласим с Жорката - новият собственик на Уислър, след като най-нагло излъга, че нищо няма да се промени, старите Едж карти вече не не се признават и ако трябва да правиш нова на място, ти режат главата, а цените за един ден каране станаха $130. Румен това няка как да го знае, щото вместо да сложи ските, по цял ден даунлоудва четири тонови файлове ет хоум. Последното нещо което един скиор го интересува е, колко молове и църкви има или няма в един вече недостъпен зимен курорт с космически цени на хотели и билети, поради което ски-потока вече се измества към американската планина Бейкър, отстояща на същото разстояние от Ванкувър
Последно промяна от Павел на Съб Ное 25, 2017 2:51 pm, променено общо 1 път.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Павел написа:
joro написа:
optics написа:
roumensp написа:За кво ми я пускаш тая снимка сега, искаш да сравняваме с Уислър ли ? :D
Не, за да докаже думите ми, че засраха малкото китно селище което беше преди да почне печалбарската трЕска.
Вие там цял континент засрахте с вашата печалбарска треска, от Христофор Колумб насам.

Тук трябва да се съгласим с Жорката - новият собственик на Уислър, след като най-нагло излъга, че нищо няма да се промени, старите Едж карти вече не не се признават и ако трябва да правиш нова на място, ти режат главата, а цените за един ден станаха $130. Румен това няка как да го знае, щото вместо да сложи ските, по цял ден даунлоудва четири тонови файлове ет хоум. Последното нещо което един скиор го интересува е, колко молове и църкви има или няма в един вече недостъпен зимен курорт с космически цени на хотели и билети
В Уислър винаги са рязали глави през зимата, не е нещо ново. Може би след "affordable housing" искаш да спонсорираме и "affordable skiing" с данъците си ?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Павел написа:
joro написа:
optics написа:

Тук трябва да се съгласим с Жорката - новият собственик на Уислър, след като най-нагло излъга, че нищо няма да се промени, старите Едж карти вече не не се признават и ако трябва да правиш нова на място, ти режат главата, а цените за един ден каране станаха $130.
Павка, включването ти е неадекватно. Как поскъпването на скиорски цени е доказателство за засиране на природата?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
joro

Мнение от joro »

optics написа: Павка, включването ти е неадекватно. Как поскъпването на скиорски цени е доказателство за засиране на природата?
Какво значи засиране на природата? Обясни го на по- културен език.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
optics написа: Павка, включването ти е неадекватно. Как поскъпването на скиорски цени е доказателство за засиране на природата?
Какво значи засиране на природата? Обясни го на по- културен език.
Това което направиха в и около Банско, Слънчев Бряг, Влас и почти цялото българско Черноморие.
Какво значи да не се засира природата може да се види в и около Банф например - елените и сърните пасат в града, виждал съм и снимал глутница вълци как нападат елени на игрището за голф на 2 км от центъра на града, планиските овце си пасат на 2 км от долната станция на лифта. Лосове също. Кугар не съм виждал, но те са твърде скромни и не обичат да се показват. Гризли съм виждал няколйо пъти.Койоти, бобри, сърни гъски и патици са навсякъде включително в Калгари.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Проблема на Жорката е че това което вижда около себе си му се струва нормално, щото на банскалии първа грижа им е далаверата, а природата - последна.
- Масово застрояване без първоначална твърда стратегия (сиреч която не се нарушава впоследствие).
Това включва както строене където не бива (в рамките на националния парк), така и както не бива (високо, грозно и т.н. естетически параметри на един стратегически план). Примерно тоя мол дето го видяхме на снимките е грозен в контекста на "възрожденски къщи".
- Изсичане на гори - къде с цел кражба на дървения материал, къде с цел нещо да се построи, без да се държи сметка за рисковете от ерозия/свлачища.

Гейрангер - може би най-известния фиорд, се посещава от около 1 милион туристи само за 5 месеца - от май до септември. Еми няма такова безобразно строене, молове и прочее.
https://en.wikipedia.org/wiki/Geirangerfjord"
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Реакцията на Йорко е естествена.

Два глиста се показали от торището и единия рекъл:
- Виж колко е хубав света - слънце грее, птичките пеят, а ние сме се забили в лайната.
- Ех, Родина ни е.

И пак се заврели в торището.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:Реакцията на Йорко е естествена.

Два глиста се показали от торището и единия рекъл:
- Виж колко е хубав света - слънце грее, птичките пеят, а ние сме се забили в лайната.
- Ех, Родина ни е.

И пак се заврели в торището.
Един глист излязъл от торището, и пак си останал глист.
В Парк Пирин няма никакво строителство, само лифтове и писти. Даже и строежи на нови лифтове вече не се разрешават, забраната за строителство на втори лифт вече 10 години се обсъжда. Всички хотели за туристи са в очертанията на града. Има хора, за които всичко, което се построи- хотел, ресторант, лифт е осиране на природата. Според тях трябва вечно да си останем с колибите и каруците.
Мечки, вълци и бизони в Банско и на ски- пистите не съм виждал, нито едно време, нито сега.
За сечене на дървета в Парк Пирин дума не може да става.
Хората в Банско като всички хора по света работят и си изкарват хляба. Туристите в Банско все повече се увеличават.
Хейтърите може да си плюят, това си е техен проблем, да си избиват комплексите с плюене. Особено са жалки, когато плюят по сънародниците си и по средата, в която са израсли.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

joro написа:Какво значи засиране на природата? Обясни го на по- културен език.
Засирането на природата можеш да го видиш с очите си, ако си извадиш главата от пясъка. Просто се разходи из Банско и в полите на Пирин. Може да отскочиш и до Черноморието - там е най-трагична ситуацията.

Банско:

Банско - презастрояване плюс липса на адекватна инфраструктура:

Къмпинг "Юг - Залив Корал":

Къмпинг "Корал", Царево:

Комплекс "Св. Тома", нос "Хумата", Созопол:

Къмпинг "Нестинарка", Царево:

Защитен плаж "Болата", Калиакра:

Защитен бряг на нос "Колокита", Созопол:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

joro написа:
ablood написа:
joro написа: Някои хора още не могат да свикнат с мисълта, че в България вече има свобода за хората да пътуват, да работят и да учат в други държави. Винаги ще има българи в чужбина.
Забавна простотия е да получаваш емигранти за свободата на пътуване.
Още повече повечето от нас доста са попътували преди да си изберат дестинацията.
И 100 години да пътуваш по света- все тая. Мисленето ти няма да се промени.

Стана ми интересно - ако вярваш, че някое друго десетилетие зад граница (с работа, деца и социален живот навън) е невъзможно да ти промени мисленето, тогава какво изобщо може да го промени?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
joro

Мнение от joro »

ablood написа:
joro написа:
ablood написа:
joro написа: Някои хора още не могат да свикнат с мисълта, че в България вече има свобода за хората да пътуват, да работят и да учат в други държави. Винаги ще има българи в чужбина.
Забавна простотия е да получаваш емигранти за свободата на пътуване.
Още повече повечето от нас доста са попътували преди да си изберат дестинацията.
И 100 години да пътуваш по света- все тая. Мисленето ти няма да се промени.

Стана ми интересно - ако вярваш, че някое друго десетилетие зад граница (с работа, деца и социален живот навън) е невъзможно да ти промени мисленето, тогава какво изобщо може да го промени?
Хейтърът си остава хейтър. Безсмислено е да му показваш хубавите неща в България, той не ги вижда и никога няма да ги види.
joro

Мнение от joro »

MrGeek написа:
joro написа:Какво значи засиране на природата? Обясни го на по- културен език.
Засирането на природата можеш да го видиш с очите си, ако си извадиш главата от пясъка. Просто се разходи из Банско и в полите на Пирин. Може да отскочиш и до Черноморието - там е най-трагична ситуацията.

Банско:

Банско - презастрояване плюс липса на адекватна инфраструктура:

Къмпинг "Юг - Залив Корал":

Къмпинг "Корал", Царево:

Комплекс "Св. Тома", нос "Хумата", Созопол:

Къмпинг "Нестинарка", Царево:

Защитен плаж "Болата", Калиакра:

Защитен бряг на нос "Колокита", Созопол:
Такиеа снимки могат да се направят навсякъде по света. Хейтър умора няма.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Да бъдем позитивни и да виждаме и хубавото - снимка нУмер 4, долу у лево.
;)

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:
ablood написа:Стана ми интересно - ако вярваш, че някое друго десетилетие зад граница (с работа, деца и социален живот навън) е невъзможно да ти промени мисленето, тогава какво изобщо може да го промени?
Хейтърът си остава хейтър. Безсмислено е да му показваш хубавите неща в България, той не ги вижда и никога няма да ги види.
Хората не емигрират, за да станат не-хейтъри, а по съвсем други причини. И тия, които не могат да си променят мисленето се връщат обратно в България, било то хейтърско или не. Ти естествено няма как да го знаеш.

По твоята идиотска логика тия дето са избягали от аятоласите в Иран (примерно) трябва да станат не-хейтъри и да ги заобичат, вместо да се съсредоточат върху интеграцията си в новата среда.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Общодържавно издирване на Веско Топалов:
http://www.webcafe.bg/sportcafe/oshte-s ... =sportcafe"

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор