Имам нужда от съвети! Първо да обясня моята ситуация.
Дойдох в Монреал преди 3 месеца с раб. виза, по програмата PEQ за период от 3г., понеже приятелката ми щеше да учи 3г в Ла Сал. Тази виза ми дава право на пълно работно време 40ч на седмица в периода на обучение на приятелката ми, т.е. 3г. Намерих си работа в една компания и вече 2 месеца работя там. Към края на нейното обучение, щяхме да имаме право да кандидатстваме за постоянно пребиваващи. Дотук добре

Предтои ми раздяла с приятелката ми, която ще се прибира у тях си (не и харесва тук и не може да се приспособи), което означава че аз губя визата си, след като тя напусне Канада. Имам нейното обещание да ме изчака, колкото е нужно за да направя всичко възможно да запазя правото си на работа и престой тук.
Та въпросът ми е: какво бихте ме посъветвали да направя оттук нататък? Какви начини има да се отърва от тази зависимост, която имам в момента към приятелката ми? Добра идея ли е да питам шефовете ми, дали могат да помогнат в случая? Добра идея ли е да плащам на някой от тези агенти за конслултации? Само да спомена, че ми харесва тук и ще направя всичко възможно, за да остана!