agent Ozo написа:Логиката изобщо не е парадоксална, а реална и лесно видима. Работата е там, че правилата се пишат на запад т.е. там са "началниците", а България е в ролята на подчинения ратай. Който макар и да не подвива крак от сутрин до вечер не живее от плодовете на труда си, а от милостинята отпусната му от господаря.
Няколко примера:
- принудиха ни да опростим дълговете на Ирак;
- принуждават ни да участваме във военни мисии на САЩ и НАТО с пари от данъците ни, в защита на чужди (американски) интереси;
- принудиха ни да предоставим безплатни американски бази у нас;
- принудиха ни да унищожим армия и ВПК за да влезем в НАТО;
- налагат контрол на продажбите на продукцията на нашия ВПК, определяйки кой е надежден клиент и кой не, като така снабдяват в своя изгода и за наша сметка всевъзможни бунтовници, сепаратисти, джихадисти и какви ли още не "борци за демокрация" по целия свят;
- принудиха ни да закрием енергоблокове на АЕЦ за да влезем в ЕС;
- грабеж на златото ни - по най-ниските концесии на света;
- американските ТЕЦове - заробващи и неизгодни дългогодишни договри със клаузи за задължително изкупуване на енергията по твърди цени ;
- спряно начинание Южен поток, чрез невиждано вмешателство във вътрешните ни работи, от демократи, останали в историята ни като "Тримата сенатори".
- и т.н. и т.н.
Списъкът може да бъде продължен до безкрай.
Е, каква е файдата, че народът е работлив и умен, след като правилата се определят от силния и само в негова изгода?
Чаткаш ли сега, Оптиксе?

Когато правилата се пишеха на изток България беше ПЪРВА в света на ..... мизерията. За кола се е чакало 15 години, например.
Е тогава МЪРЗЕЛИВИТЕ наистина успяваха в България.
Последните 3 дни пътувам с майка ми и баща ми от Денвър до Калгари в кола. Днес ни остават още 3 часа и стигаме. Защо го пиша ли ? Защото майка ми е работила целия си живот в профсъюзите, ЦУРК и АОНСУ. Учила е в една гиманзия станала известна с филма "Вчера". На запознатите им е ясно какъв и бил background-a и средата й. Е на толкова простотии от "онова време" се налушах последните 3 дни, че просто не е истина. И всичко това "в името на човека" - само дето "човека" бяха едни безмозъчни каскети. Аз лично си спомням Станиш Бонев - шефа на мйакам ми от последните години преди промяната - аз си помислих, че това е портиера на Академията, то пък се оказа началника й. СБЪРКАНИ правила, но правилните, понеже се пишена на изток........