Как да се „вкара успешно” осиновено в Бг. дете, в Канада?
Как да се „вкара успешно” осиновено в Бг. дете, в Канада?
Здравейте, искам да отворя тема, която ми се струва, че не е дискутирана досега: „Как да се „вкара успешно” осиновено в България дете, в Канада” Моля за коментари от хора, който са успели да го направят.
Случаят е следния: двамата със съпруга ми сме Permanent residents, живеещи в Монреал. През февруари т.г. си осиновихме бебе, момиченце в България. На детето ни беше отказана виза с мотива, че трябва да бъде спонсорирано, като член-семейство. Дотук ясно, аз се върнах в Монреал, с идеята да започна тази процедура, а съпругът ми остана да се грижи за нашето бебе в България. Само че, успешното спонсориране не е никак просто за постигане, поради съществуването в Кебек на Secrétariat à l’adoption internationale.
Предварително благодаря за всички коментари и съвети от хора с опит в тази материя.
Случаят е следния: двамата със съпруга ми сме Permanent residents, живеещи в Монреал. През февруари т.г. си осиновихме бебе, момиченце в България. На детето ни беше отказана виза с мотива, че трябва да бъде спонсорирано, като член-семейство. Дотук ясно, аз се върнах в Монреал, с идеята да започна тази процедура, а съпругът ми остана да се грижи за нашето бебе в България. Само че, успешното спонсориране не е никак просто за постигане, поради съществуването в Кебек на Secrétariat à l’adoption internationale.
Предварително благодаря за всички коментари и съвети от хора с опит в тази материя.
Re: Как да се „вкара успешно” осиновено в Бг. дете, в Канада
Какъв е всъщност проблема с процедурата по спонсорирането?NETTY написа:Здравейте, искам да отворя тема, която ми се струва, че не е дискутирана досега: „Как да се „вкара успешно” осиновено в България дете, в Канада” Моля за коментари от хора, който са успели да го направят.
Според мене тя е едиственият законен начин и трябва да намерите начин да минете по нея, всякакви други алтернативи най-вероятно ще завършат без успех и само ненужно ще си усложните живота.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Проблемът е в това, че хората или не са знаели законовите изисквания при осиновяване на дете извън Канада, или са ги гонели някакви срокове и са нямали възможност да следват процедурата, или пък просто са убедени, че могат да минат метър, заобикаляйки закона.
Надявам се да не е последното, защото ще им коства много ядове и проблеми.
Надявам се да не е последното, защото ще им коства много ядове и проблеми.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- roumensp
Какъв е точно проблема с тия Secrétariat à l’adoption internationale ? Че не сте минали през тях ли ? И дали изобщо трябва, след като сте граждани на държавата, от която е детето и не ви трябва тяхното съдействие ?
Според мен не би трябвало да има проблем да спонсорирате детето си по стандартната процедура, аз съм го правил, като разликата беше, че ставаше дума за собствено, а не осиновено дете, но това не би трябвало да влияе на процедурата.
Според мен не би трябвало да има проблем да спонсорирате детето си по стандартната процедура, аз съм го правил, като разликата беше, че ставаше дума за собствено, а не осиновено дете, но това не би трябвало да влияе на процедурата.
Отделните провинции си имат закони за осиновяване, и особено като става дума за международно такова. За да имигрира детето, осиновителят трябва да "meet the requirements of your province or territory, including a home study".
Всяко осиновяване с идея детето да дойде в Канада трябва да почне с удовлетворяването на провинциалните изисквания.
Всяко осиновяване с идея детето да дойде в Канада трябва да почне с удовлетворяването на провинциалните изисквания.
Не става въпрос за съдействие,Румене, а за съгласие. И няма никакво значение дали детето и осиновителите са от една националност или не. Важното е, че детето е извън Канада.
И няма нищо общо с процедурата за спонсориране на собствено, в смисъл рождено, дете.
И няма нищо общо с процедурата за спонсориране на собствено, в смисъл рождено, дете.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- roumensp
Спонсориране на дете е федерален процес, какво общо има провинцията ?Marto написа:Отделните провинции си имат закони за осиновяване, и особено като става дума за международно такова. За да имигрира детето, осиновителят трябва да "meet the requirements of your province or territory, including a home study".
Когато си спонсорирах детето изобщо не съм срещал нещо за "провинциални изисквания".
Последно промяна от roumensp на Нед Май 14, 2017 2:27 pm, променено общо 1 път.
Само издаването на визата е федерален процес. Спонсорската процедура си е провинциялен такъв.
- roumensp
Колко от вас са спонсорирали деца ? Защото аз съм.agent Ozo написа:Само издаването на визата е федерален процес. Спонсорската процедура си е провинциялен такъв.

Разбира се може и да има някакви врътки при осиновено дете, за които не знам. Но знам, че на майка ще разрешат да спонсорира родното си дете дори и да е с минимални доходи и на помощи.
Че кой пък ти спори за това, Румене. Казва ти се, че при всички случаи се изисква съгласието на въпросния секретариат. Това е.
И аз не разбирам защо тази формалност толкова ги плаши питащите.
И аз не разбирам защо тази формалност толкова ги плаши питащите.