Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Kpetrov »

speedy написа:
Kpetrov написа:Като се сетя за канадаския Хъмти Дъмти, който и старите си гащи сигурно декларира като разход ми се струва, че много повече от една кола прибират годишно.
Впрочем депутатските автомобили в България лични ли са или просто са им на разположение?
Такъв Хъмти Дьмти в Канада няма, би бил твърде зает да се разкарва по съдилищата с адвокати. Не казвам, че в Канада няма корупция, но ако някой каже че дава подкупи, няма да стане депутат. Да не говорим, че за се съди депутат в България за престъпление, трябва да има гласува разрешение от останалите депутати. В конституцията е.

Колите на депутатите не са лични, а са на разположение. На преобладаващата част от депутати и личните им коли по документи са на някоя от фирмите им.
Разбира се, че в България машинациите прозират повечко и всичката далавера е много по-явна и изразена. Тук далавераджиите са е наиграли много отдавна и нещата са под много по-силен контрол.
И аз не казвам, че в България корупцията е по-малко, но и тук личните автомобили и не само на депутатите се завеждат на личните фирми. Всяка пета нова кола по улиците е фирмена.
В компанията в която работя, двамата най-големи измекярина са с фирмени номера на личните си автомобили.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Ти съвсем се отнесе, да не би фирмената кола да се плаща от джоба на данъкоплатеца ?
И жена ми кара такава, следователно е измикярин, прасето Делян Пеевски ряпа да яде. :D
Естествено че ако работата ти изисква кола ще я регистрираш като фирмена, освен ако не си пълен глупак.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

joro написа:Ако канадските политици управляваха България, а българските политици начело с Боко Тиквата управляваха Канада, България пак щеше да си е на опашката в ЕС, а Канада в Г7. Проблемът не е в политиците.
Така е! Проблемът е в международното положение! :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Баща-македонец бие сина си.

- Да имаш "2" по математика, това го разбирам. Голяма наука е!

- Ама да имаш "2" по македонска история дека е две страници - туй не!
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
prace

Мнение от prace »

optics написа:Баща-македонец бие сина си.

То така и с канадската история..
Странджата

Мнение от Странджата »

prace написа:

Е, и? А според българската историяЛевски,Ботев и робството какви са последно?Докато останат две страници!
pumpy

Мнение от pumpy »

prace написа:

То не случайно се нарича "Новия Свят". От друга страна ароганстността на белия човек е безкрайна По някаква странна причина смята, че света се върти около него и историята започва, кагото той се появи. А някои пък смятат и че свършва с тяхното прибиране обратно....
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Канадската история е кратка, но определено е по-дълга от 150 години. При все това, никой не се е запритеснил, че ще ни се смеят на малката 150 годишна история като празнуваме всяка година на 1-ви юли.
Съвсем обратно е положението с Балканските нации които избиват комплекс за малоценност ровейки да се изкарат все по-древни и по-древни. И хем сме братя, хем всички други (балкански) братя са по-смотани от нас, а ние сме най-красиви, най-умни, най-велики и най-древни.
И така, бидейки надъхан от ученическата скамейка, веднъж започнах да се хваля на китаец с нашата дълга 1300 годишна история. Китаеца въобще не се трогна, само ми намекна че тяхната е в пъти по-дълга. Дет викаше Куай Гон Джин (сега не питайте кой е тоя! ;-) - "Винаги има по-голяма риба".
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
joro

Мнение от joro »

pumpy написа:
joro написа: Ако канадските политици управляваха България, а българските политици начело с Боко Тиквата управляваха Канада, България пак щеше да си е на опашката в ЕС, а Канада в Г7. Проблемът не е в политиците.
Е да де, проблема е в ЗИМАТА :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Той Бойко ни го каза преди доста години: "такъв е мат'рала" и е прав. За доказателство е достатъно да прочетеш няколко мнение на част от писателите тук и съмнение няма никакво .....
Източногерманците все още са по-назад от западногерманците. А останалите държави от Източна Европа са още по-назад. Както в оня виц "най-силното оръжие на света е крайцерът Аврора- един път гръмнал, 100 години разрушения".
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
joro

Мнение от joro »

optics написа:Канадската история е кратка, но определено е по-дълга от 150 години. При все това, никой не се е запритеснил, че ще ни се смеят на малката 150 годишна история като празнуваме всяка година на 1-ви юли.
Съвсем обратно е положението с Балканските нации които избиват комплекс за малоценност ровейки да се изкарат все по-древни и по-древни. И хем сме братя, хем всички други (балкански) братя са по-смотани от нас, а ние сме най-красиви, най-умни, най-велики и най-древни.
И така, бидейки надъхан от ученическата скамейка, веднъж започнах да се хваля на китаец с нашата дълга 1300 годишна история. Китаеца въобще не се трогна, само ми намекна че тяхната е в пъти по-дълга. Дет викаше Куай Гон Джин (сега не питайте кой е тоя! ;-) - "Винаги има по-голяма риба".
Историята на България се състои от 2 периода- преди 9-и и след 10-и.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
joro

Мнение от joro »

България може да е зле, но Тракия напредва
https://money.bg/economics/30-000-sluzh ... -zona.html"
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

roumensp написа:Ти съвсем се отнесе, да не би фирмената кола да се плаща от джоба на данъкоплатеца ?
И жена ми кара такава, следователно е измикярин, прасето Делян Пеевски ряпа да яде. :D
Естествено че ако работата ти изисква кола ще я регистрираш като фирмена, освен ако не си пълен глупак.
Отговарях на speedy в частност на:
speedy написа:На преобладаващата част от депутати и личните им коли по документи са на някоя от фирмите им.
Четеш избирателно! Много ясно, че ако извадиш мнението ми извън контекста на разговора може да го изкараш налудничаво.
Личните автомобили на българските депутати да не би да са от джоба на данъкоплатеца?
А как ще прозвучи ако напиша - канадските данъкоплатци да не би да не плащат самолетите на депутатите?
Какво излиза в България данъкоплатеца плаща за автомобили в Канада за самолети.

Тук е мястото да подчертая, че всякаква симпатия към депутати, било то български или канадски е чисто случайна и въображаема. ;)

Колкото до измекярите, не знам с какво се занимава съпругата ти и за какво използва фирмения автомобил, но мога да ти гарантирам, че двамцата за които аз говорех ги използват за лични нужди.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Както и да го въртиш корупцията в България несъмнено е по-голяма и не защото аз така мисля, по-умни хора са го установили.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corrupt ... ions_Index"
joro

Мнение от joro »

roumensp написа:Както и да го въртиш корупцията в България несъмнено е по-голяма и не защото аз така мисля, по-умни хора са го установили.
Чудно защо в България има бюджетен излишък, т.е. депутатите харчат по-малко пари отколкото им дават данъкоплатците.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

joro написа:
roumensp написа:Както и да го въртиш корупцията в България несъмнено е по-голяма и не защото аз така мисля, по-умни хора са го установили.
Чудно защо в България има бюджетен излишък, т.е. депутатите харчат по-малко пари отколкото им дават данъкоплатците.
:rofl:
А я сега си задай въпроса какво се слува после. Гласува ли си администрацията премии, 13-и заплати, екскурзии, банкети. Верно си ужасно наивен. Ама поне си незлоблив и забавен :)
Публикувай отговор