Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
miteto
Модератор

Re: Какво се случва в България?

Мнение от miteto »

Kan_Tangra написа:То вече видяхме как с 16$ на час си на прага на мизерията, ядейки нездравословна храна, с кашони вместо или събирани от улицата мебели, и придвижвайки се без кола, а с автобуса.
Тия 2-3 пъти със самолета кой ще ги плати??
Дайте някой линк с цените на билетите, да видим.
По възможност за семейство с 2 деца, в сезона и обратно.
Умножете по 2-3 пъти, а може да прибавите и тъщите.
Аман от 1001 нощ ... :D
2-3 пъти на година да се връщам трябва да ми е изпила чавка акъла :D Не разбрах само Тангра, що толкова държиш някой си да се връща 2-3 пъти или дори само 1 път в година? Ако толкова не можех без България, нямаше да тръгвам въобще.
Тия $1000-1200 на човек за самолетен билет могат да бъдат похарчени на Карибите или в Калифорния. Или на други места, включително в Европа (защото често изпадат много изгодни билети от Торонто до някоя дестинация в Европа, просто трябва да си флексибъл). Ама не, вместо тва ще се влача всяка година да дишам мръсния въздух на София или по плажовете на Черно Море, сякаш няма пет пъти по-добри плажове на 3-4 часа със самолет от Торонто.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Мите, постингът на Танграта е в отговор на твърдението на Блъда - "Мнозинството от тези, които се връщат (в България - б.а.), го правят 2-3 пъти годишно."

Трябва Блъда да се пита какво е имал предвид с това. Предполагам, че отново става дума за проява на изопаченото блъдовско чувство за хумор. Което не е по възможностите на Танграта да разбере. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Kan_Tangra написа:То вече видяхме как с 16$ на час си на прага на мизерията, ядейки нездравословна храна, с кашони вместо или събирани от улицата мебели, и придвижвайки се без кола, а с автобуса.
Тия 2-3 пъти със самолета кой ще ги плати??
Дайте някой линк с цените на билетите, да видим.
По възможност за семейство с 2 деца, в сезона и обратно.
Умножете по 2-3 пъти, а може да прибавите и тъщите.
Аман от 1001 нощ ... :D
Мнозинството връщащи се са гастарбайтерите.

Такива като теб са мизерно малцинство.

Останалите не се връщаме в България, а я посещаваме и после се връщаме у дома.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

agent Ozo написа:Мите, постингът на Танграта е в отговор на твърдението на Блъда - "Мнозинството от тези, които се връщат (в България - б.а.), го правят 2-3 пъти годишно."
Ясно, само че Танграта всеки път като прави сметки колко е скъп живота в Канада включва билети до България - не е само този конкретен отговор към Блъдито. Та за тва го питам, ква е идеята като повечето хора съзнателно и нарочно са се изнесли от България. Аз лично предпочитам да разглеждам/почивам на нови места и родителите да идват тук, когато могат. Естествено, който го кефи да се връща и 4 пъти годишно в България, лошо няма.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:
agent Ozo написа:Мите, постингът на Танграта е в отговор на твърдението на Блъда - "Мнозинството от тези, които се връщат (в България - б.а.), го правят 2-3 пъти годишно."
Ясно, само че Танграта всеки път като прави сметки колко е скъп живота в Канада включва билети до България - не е само този конкретен отговор към Блъдито. Та за тва го питам, ква е идеята като повечето хора съзнателно и нарочно са се изнесли от България. Аз лично предпочитам да разглеждам/почивам на нови места и родителите да идват тук, когато могат. Естествено, който го кефи да се връща и 4 пъти годишно в България, лошо няма.
Аз съм се връщал един път за 17 години, жената нула, а една колежка българка не се е прибирала 19 години. 33 години съм прекарал там и мисля че ми е предостатъчно за тоя живот, сега предпочитам други дестинации, а билети БГ-Канада плащаме единствено за роднини.
pumpy

Мнение от pumpy »

ablood написа:.......
Такива като теб са мизерно малцинство.........
Как смееш: батката, прасето, Танграта (аз познавам лично и още двама) - това е мизерно малцинство ? Ти да не си се побъркал или живота в бунгалото на снега ти е повлиял негативно та да се отречеш от род и родина ????
Майко мила, това канадски кучи и тръстика, взимат ни живота ей :rofl:

PS: ама още един живот да имам пак на канадското куче ще го поверя, а не на путин и компания на Балканите.....
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

roumensp написа: Аз съм се връщал един път за 17 години, жената нула, а една колежка българка не се е прибирала 19 години.
И аз за 12 години емиграция не съм ходил до България. Някой ден като пораснат децата може да отидем заедно, но на този етап предпочитаме да ходим 2 пъти годишно до някой скромен кубински курорт за същите пари.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Предполагам, вече е ясно на всички, че няма такива нашенци, които преди да се завърнат окончателно в България, са пътували до родината ни по 2-3 пъти годишно.
Не са гастарбайтерите, защото те са нямали (или са пестели) парите и не са можели да си го позволят. Не са и истинските емигранти, на които пък изобщо не им е и идвало на ум да си губят времето с подобни пътувания, макар и да са имали подобна възможност.

Излязох прав, предполагайки, че Блъда отново е проявил особеното си чувство за хумор. А пък Танграта му се върза. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа: PS: ама още един живот да имам пак на канадското куче ще го поверя, а не на путин и компания на Балканите.....
Верваме. Особено след като канадското куче ти предоставя възможността да се изнесеш да учиш и да живееш в Денвър, примерно. :D
joro

Мнение от joro »

Има самолетни билети от Канада до България и за около 400 долара. Вижте в предишните ми постинги.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

joro написа:Има самолетни билети от Канада до България и за около 400 долара. Вижте в предишните ми постинги.
* цена за уан уей, базирана на тарифата за раунд трип, не се знае дали със или без данъци и такси, в ниския сезон :)
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:
pumpy написа: PS: ама още един живот да имам пак на канадското куче ще го поверя, а не на путин и компания на Балканите.....
Верваме. Особено след като канадското куче ти предоставя възможността да се изнесеш да учиш и да живееш в Денвър, примерно. :D
е ние за това сме тук - заради възможностите....някой за цоциал, други за медицинско обслужване, трети заради собствено бунгало и кубинка почивка, четвърти заради образование и работа и т.н. и т.н. Лошо няма и ако трябва пак това ще избера. Да не говорим, че до онзи ден канадското куче ме и хранеше всекидневно.....
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Майка и брат ми не са на Карибите. Тоест, трябва да се прибера за да ги видя. Аз лично потроших сума пари за да се прибирам за 2 седмици за да се видя с тях. А както писал Танграта, 16 на час наистина са малко.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:е ние за това сме тук - заради възможностите....някой за цоциал, други за медицинско обслужване, трети заради собствено бунгало и кубинка почивка, четвърти заради образование и работа и т.н. и т.н. Лошо няма и ако трябва пак това ще избера. Да не говорим, че до онзи ден канадското куче ме и хранеше всекидневно.....
Абе като гледам, май става правило най-горещите (на думи) привърженици на Канада да се изнасят от нея. Кой за Испания, кой за САЩ. :)
pumpy

Мнение от pumpy »

mwanza написа:Майка и брат ми не са на Карибите. Тоест, трябва да се прибера за да ги видя. Аз лично потроших сума пари за да се прибирам за 2 седмици за да се видя с тях. А както писал Танграта, 16 на час наистина са малко.
Следващия път ги покани те ад дойдат и отидете заедно на Карибите - много по-ефтинко ;)

Агента, пак ти казвам: аз работя, плащам данъци и инвестирам в Канада. Няма причина да не съм поддръжник, както и няма причина да не живея на място, където не се говори френски, а испански - свят широк....
Публикувай отговор