Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
pumpy

Re: Какво се случва в България?

Мнение от pumpy »

miteto написа:
Kan_Tangra написа:От общо 40 годишният ми живот, 12те години прекарани в Канада са били с най-високите разходи, в пъти повече от където и да е другаде. Както на месец, така и общо за годините.
И с какво точно сравняваш? С Бургас? Много ясно, че в Монреал разходите са по-високи от Бургас. Така както си го написал, все едно си живял и в Цюрих и в Лондон, ама в Канада било най-скъпо от където и да е другаде :D
Ходи го разбери ако можеш...на всяка тема мрънка и хленчи колко ВСИЧКО било скъпо в Канада и реално недостижимо за 99% от имигрантите и колко му стувало да живее там. В същото време харчел най-много от винаги и спестил пари за 10 апартамента в България с много нули отзад ;)
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

На човека не му връзват жените и решил да си разтяга локумите из форума.
Представям си го говори за сметки и цени на среща с жена :D
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

ablood написа:За не малко от нас причината да емигрираме е циганията/мутренщината/тарикатщината в България.

Тук животът е спокоен и уреден, което при разумни амбиции сваля нивата на стреса до пенсионерски. Не мисля, че в България жена ми имаше шанс за 3 деца + успешна кариера. Аз навсякъде съм си ок.

тя кариерата на жена ти не се ли разви на гърба на стотиците български емигранти възползвали се от услугите и на посредник комисионер м/у тях и местните работодатели изцедили силите им с/у жълти стотинки докато тя ограбвайки труда на сънародниците си по този непочтен начин имаше достатъчно време да ражда деца и развива кариера
посмири се малко и спри да лаеш
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Pavel M написа:
ablood написа:За не малко от нас причината да емигрираме е циганията/мутренщината/тарикатщината в България.

Тук животът е спокоен и уреден, което при разумни амбиции сваля нивата на стреса до пенсионерски. Не мисля, че в България жена ми имаше шанс за 3 деца + успешна кариера. Аз навсякъде съм си ок.

тя кариерата на жена ти не се ли разви на гърба на стотиците български емигранти възползвали се от услугите и на посредник комисионер м/у тях и местните работодатели изцедили силите им с/у жълти стотинки докато тя ограбвайки труда на сънародниците си по този непочтен начин имаше достатъчно време да ражда деца и развива кариера
Не ви ли омръзна с тия идиотщини, бе ? Жената на аблъда експлоатирала и ограбвала сънародници като че ли е била робовладелец ... :rofl: Ти за какво мислиш, че работят подобни агенти, за хубавите очи на търсещите работа и на ползу роду ? Ми ти не ограбваш ли сънародници като им предлагаш таратайки на цени като в Щатите ? :D
pumpy

Мнение от pumpy »

Той батката ги дере "сънародниците" в България, а както ни е известно те там кинти имат. Първо 90% не са икономически имигранти, второ там зарзавата ефтин и времето топло, ерго няма сметки за парно, та им остават МНОГО свободни пари за купон и наемането на кола под наем е в тази графа.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

roumensp написа:
Pavel M написа:

Не ви ли омръзна с тия идиотщини, бе ? Жената на аблъда експлоатирала и ограбвала сънародници като че ли е била робовладелец ... :rofl: Ти за какво мислиш, че работят подобни агенти, за хубавите очи на търсещите работа и на ползу роду ? Ми ти не ограбваш ли сънародници като им предлагаш таратайки на цени като в Щатите ? :D
е да де.прав си.
само разликата е че аз не крия че съм капиталист.вложил съм някакъв капиталов ресурс от който очаквам някаква възвръщаемост и евентуална печалба,докато аблъда изкарва десиП дева мария,чиста,чиста като 2 капки вода
ма може би е прав,и аз ако бях жена и си изкарвах кинтите не с капитал ,а с голямо дупе може би и аз щях да разсъждавам като него
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

klisurov написа:
Kan_Tangra написа:Ако обичаш, не ме наричай гастърбайтер ...
Кане, що ме вкарваш в излишни спорове?!?
Не помня някога някъде да съм те наричал гастербайтер.

Не знам точно как се нарича човек, отишъл в чужбина да заработи пари, та да ги харчи у дома.
Това, на какви лишения се подлагаш, докато трупаш пачки в чужбина, зависи до голяма степен от манталитета ти.
Не малко хора не харчат всичко, а го трупат за черни дни.
Дори и седейки си само в България.
Предполагам си чувал за скъперниците.
Kan_Tangra написа:... Мога спокойно да ти защитя теза, че точно ти си гастъбайтер ...
Вярвам, с това по-горе, след като внесе негативен смисъл на понятието гастербайтер, не целиш да ме засегнеш.
Kan_Tangra написа:Ето ти списък от точки от определението, и се замисли кой отговаря на повече от тях.
Основни точки:
1. Ниска квалификация
2. Труд с ниска квалификация
3. Лоши битови условия, разходи за храна, разходи за подслон (брой хора средно на недвижим имот, състояние на имота, локация).
4. Лоши здравни условия, липса на частна допълнителна здравна застраховка, липса на застраховка за зъбни и лекарства

Други точки:
1. Пътувания, екскурзии, всякакви самолетни билети, екскурзии с кола до щатите и наоколо
2. Разходи за ресторанти, тренировки, спорт, фитнес, развлечения, забавления, паркинги, кина.
3. Разходи в образование - време, риск, и пари, години наред.
4. Разходи за облекло, забавление
5. Разходи за автомобил, паркиране в центъра, карта за транспорта.
По горните точки, ако настояваш, ще ти се отчета с ЛС, не мисля, че тук му е мястото за "искрено и лично".
Не настоявам да ми се отчиташ.
Целта му беше да спреш да ползваш неправилно думата гастарбайтер.
Лъжеш, че не си ме наричал така. Помня 3-4 случая. Дали е било в негативен или позитивен смисъл, не ме интересува. Важното е, че е било неправилно, по определението на тази дума.
Също, неправилно да ме изкарваш сякаш съм се стискал, за да спестявам.
Нито съм бил гастарбайтер, нито спестяването е било първа цел. Писал съм и преди. Не само по време на студентството, дори и следващите години, като бях започнал работа, не се спестяваше много. .. ако живееш нормално, както аз съм правил. Започнах да спестявам повече едва, когато станах старши инженер и заплатата ми порасна. Това беше едва последните 3 години.
Ако наистина целта ми беше да спестявам на всяка цена, нямаше да ми е проблем, че единственото забавление на повечето българи е биричка от костко в задния двор.
Нито пък не достатъчно добрият социален живот.
Едва ли и със всичко постигнато е било проблем да остана завинаги, освен ако не е имало сериозна друга причина да не го правя. И едва ли оправданието е, че видиш ли, съм решил да се отдадам на гастърбайтерство.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Kan_Tangra написа:
klisurov написа:
Kan_Tangra написа:Ако обичаш, не ме наричай гастърбайтер ...
Кане, що ме вкарваш в излишни спорове?!?
Не помня някога някъде да съм те наричал гастербайтер.
Лъжеш, че не си ме наричал така. Помня 3-4 случая.
До сега лъжец не бяха ме наричали.
Да си жив и здрав, ще го преживея.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Как да бъдете щастливи в България:

==============

Как да бъдете щастливи в България ли? Престанете да страдате, че няма принципи в политиката.

Изненадата ви всеки път, когато някой е обърнал позицията си на 180 градуса, прави така, че да изглеждате като малко дете, на което са откраднали сладоледа от ръчичката.

Наивниците може и да са щастливи, но ядосаният и разочарован наивник не е щастлив.

Коалиции с хора, наричали настоящите си партньори безродници и майцепродавци, са напълно нормални. Хората променят мнението си в името на "европейското бъдеще". Принципите са за тъпаци и не вкарват във властта.

Оцеляването винаги е повод за радост. Поскъпването на парното - също.

Парите, които бихте заделили са почивка, нов уред, дрехи или лекарства, сега ще отидат, за да ви е топло. Всеки мечтае за топлина, суетата е порок, а наричането на чаша вода с името на лекарство напълно ще ви излекува. Казаха го по телевизията.

Не се натъжавайте, когато срещате бъркащи в кофите за боклук хора.

Бъдете доволни, че им помагате, защото кофите можеха и да са празни. С таксата ви за смет пък правите щастливи други хора и подпомагате туризма на Дубай, Малдивите и Мексико.

Не се гневете на феномени като лотарията.

Който иска търка, който не иска - не търка. The choice is yours. Лъжата е навсякъде, все някой трябва да печели от нея. Keep calm и продължавайте да бъхтате като вол, не може всички да са милионери.

А и скромността краси човека. Бъдете красив и честен вол.

Не се ядосвайте на дупките по улиците.

Нищо не е вечно, колата ви също. С избягването на кратерите, тренирате зрението, рефлексите и паметта си, което е чудесно и напълно безплатно. Това е щастие.

Когато човек с дефицит на възпитание и нормалност ви засече на пътя, не натискайте клаксона, не псувайте и не предприемайте рисковани маневри с цел "е са ше видиш, тъпак!"

Няма да го промените, когато човек е тъп, обикновено е за цял живот.

Радвайте се, че контролирате емоциите си, това е ценно.
Усмихвайте се, когато общувате с дебили, които, вместо да чистят картофи от колорадски бръмбари, са решили да стават мениджъри в големи компании, магазини или друг вид бизнес, с който баба им на село се гордее.

Позитивно е да виждате, че все пак някой е останал в България, "за да се развива".

==============
цитирано от тук:
http://www.webcafe.bg/webcafe/da-go-web ... v_Bulgaria"

Има и снимки там.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
спеца
Обратна връзка:

Мнение от спеца »

03.04.2017, 15:14

"Неприказката" на Мина Златева:

==============

Наближава кулминацията на успешната годишна работа на Фондация „Стоян Камбарев". На 24-ти април, от 19 часа на сцената на "Théatro" (ул. Върбица 12) ще се състои Осмата oфициална церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството.

Този приз, се превърна в най-чаканото и престижно отличие за млади творци в България поради факта, че Фондацията, носеща името на незабравимия театрален режисьор Стоян Камбарев, насърчава не само носителя на Голямата награда, но и подкрепя осъществяването на конкретни проекти на всички номинирани след церемонията.

26-годишната Мина Златева, аниматор и художник, e сред избраните таланти тази година.

Tя твори в широк спектър на изобразителното и визуално изкуство, като залага основно на анимацията и фотографията.

Успява да впечатли членовете на Фондацията с чаровно чувство за хумор, дълбока емпатия и опит за налагане на свой собствен стил. С интересни изложбени участия зад гърба си, Мина завършва Националното училище за изящни изкуства, а по-късно и анимация в НАТФИЗ, където развива своя непринуден, семпъл художествен изказ и създава цикъл от няколко кратки анимационни филма, с които е селектирана на международни фестивали. В момента, в колаборация със свои колеги, стартира нова компания за анимация "Feuerwerk Studio".

Eто и какво сподели Мина Златева:

"Харесвам авторска анимация, а не големите комерсиални студия. Нищо против тях, просто те са в развлекателния жанр. Авторската анимация е по-сериозен артистичен продукт, който има за цел да провокира зрителя по някаква тема. За мен най-ценно е, когато в анимационния филм няма диалог, а чрез действието се постига внушение. Анимацията е синтез, работи със символи. Асоциативното мислене ми идва отвътре, обичам асоциативни игри."

Израснала в артистична обстановка, Мина рисува от малка, като този ѝ талант я насочва към Националното училище за изящни изкуства. Там тя развива любовта си към бързите актови скици на голо тяло, харесвайки непринудеността и импулсивността на този начин на рисуване.

После следва анимация в НАТФИЗ, където се дипломира с ръчно рисувания филм "Неприказка" и с него участва във фестивалите Cartoons on the Bay във Венеция и Hyperion в Румъния, както и в Международния фестивал на анимационния филм във Варна. Най-новият ѝ проект е анимационен видеоклип за групата Jin Monic към парчето Hateful, върху който е работила с колегата си Александър Начев. Видеото е номинирано за най-добър музикален видеоклип в чешкият анимационен фестивал Anifilm през тази година.

Мина участва и в много изложби, като страстта ѝ към бързата скица на голо тяло я провокира да създаде заедно с нейни приятели изложбата "Мини тяло" в галерия "Аросита".

В работата си, Мина Златева успява да намери продуктивен баланс между лекотата и всичките трудности, пред които един аниматор се изправя в реализацията на свой филмов проект. Закачливият и измамно семпъл стил на младата авторка превръща всяка нейна творба в своеобразен автопортрет, от който струи любов към живота и изкуството.

============
цитирано от тук:
http://www.webcafe.bg/webcafe/obshtestv ... na_Zlateva"
има и снимки там.

На 24-ти април, от 19 часа на сцената на "Théatro" (ул. Върбица 12)

обаче, отивам на ЖИВО.
и ще се запозная ЛИЧНО с мина.
„България е устояла на всички бури и не може да бъде унищожена, защото е ДЪРЖАВА НА ДУХА!“.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

на теб още ли на си ти взели българския паспорт след толкова плюене по България и всичко българско ? :lol: ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

Интересна информация или дезинформация ?
Аз си мислеш, че зарзавата ефтиничък в България, пък той още повече ще поевтинее:
Има поевтиняване на ябълките 8,3%, като се търгуват се по 1,10 лв.за кг. Яйцата се продават по 0,20 лева за брой на едро, а лимоните се търгуват по 2,07 лева.

Тази седмица има поскъпване на българските оранжерийни домати с 1,6% до 2,60 лева за килограм. Вносните, остават с по-ниска цена от 2,05 лева за килограм.

Родните краставици поевтиняват с 10%, до 2,17 лева, а при чуждите цената е под 2 лева.

Цените на зелената салата и репичките също се понижават, съответно с 10% и 20%.
BTW майка ми и баща ми дойдоха онзи ден и картината, която ми разказват за София хич не е розова. Е вярно, племенника ми работи като ИТ поддръжка с холански в София към канадска компания и изкарва 2500 на месец, но колко са като него (на 27, в безплатно жилище, без никакви ангажименти и отговорности) ?
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:Е вярно, племенника ми работи като ИТ поддръжка с холански в София към канадска компания и изкарва 2500 на месец, но колко са като него (на 27, в безплатно жилище, без никакви ангажименти и отговорности) ?
Да, така е. Ама чудно защо си мислиш, че пък в Канада всички, или поне всеки втори, са на твоето дередже, а не по-зле, примерно? И непрекъснато се даваш за пример, от позицията - "Щом като аз съм могъл, значи всеки друг може и който не го е направил е просто лузър."
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:
pumpy написа:Е вярно, племенника ми работи като ИТ поддръжка с холански в София към канадска компания и изкарва 2500 на месец, но колко са като него (на 27, в безплатно жилище, без никакви ангажименти и отговорности) ?
Да, така е. Ама чудно защо си мислиш, че пък в Канада всички, или поне всеки втори, са на твоето дередже, а не по-зле, примерно? И непрекъснато се даваш за пример, от позицията - "Щом като аз съм могъл, значи всеки друг може и който не го е направил е просто лузър."
Защото ако в Канада хората, масово, не бяха по-добре, отколкото в България, имиграцията щеше да е в обратна посока. Доколкото ми е известно обаче, в България населението НАМАЛЯВА, а в Канада ако не се учеличава, то поне си стои същото.
А намесването на моето положение е просто безсмислено. Тук "the sky is the limit" и ако някой иска да се заводолази, то в голяма част от случаите е по собствено желание или липса на такова....
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Причините за възникване и направлението на човешките миграционни потоци са съвсем друга тема, Пумпи. Но дори и по тази тема говориш наизуст, въз основа на някакви лични усещания, а не на статистически данни.

Ако погледнеш официалната статистика за населението на Канада ще констатираш интересни неща. Ето тази например
Като например това, че за 4 г. (между 2012 и 2016 г.) населението се е увеличило едва с 1 535 880 жители. В същото време средногодишният брой приемани имигранти през този период е 260 000 души. За същият период децата на възраст между 0 и 9 г. са се увеличили с 191 158 души, но бройката на тези между 10 г. и 19 г. е намаляла с 147 373 души.
Броят на хората на възраст между 20 и 39 г. се е увеличила с 449 447 души, но пък тази на хората между 40 и 54 г. се е намалила с 283 964 души.
И сега забележи - бройката на възрастните от 55 до 100 г и повече се е увеличила 1 274 747.

Какво излиза? Че към Канада има прииждащ поток от старци. :)
Сега става ли ти ясно накъде всъщност е насочен потока от хора - към или от Канада? ;)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Публикувай отговор