Канадски простотии
Re: Канадски простотии
Ние имаме един, дето живее зад нас. Май ще го кръстим скоро. Койчо?
Ето го тука миналата година на лов за нещо.
Ето го тука миналата година на лов за нещо.
- roumensp
Budget 2017: Hello Uber tax, goodbye transit credit
След като Манекена оряза Children's fitness tax credit, Children's Arts tax credit, Income splitting for families и UCCB, дойде ред и на пътуващите с градския транспорт да гризнат дървото. Не е някаква сериозна сума, но като се насложи с горните, вдигането на такси на алкохол и цигари в новия бюджет, карбон таксата, вдигането на федералния данък на тия в най-горната данъчна категория и нещата стават дебели. И за капак дефицита бил с 3 милиарда над очакваното. Такси до дупка и the budget will balance itself.
След като Манекена оряза Children's fitness tax credit, Children's Arts tax credit, Income splitting for families и UCCB, дойде ред и на пътуващите с градския транспорт да гризнат дървото. Не е някаква сериозна сума, но като се насложи с горните, вдигането на такси на алкохол и цигари в новия бюджет, карбон таксата, вдигането на федералния данък на тия в най-горната данъчна категория и нещата стават дебели. И за капак дефицита бил с 3 милиарда над очакваното. Такси до дупка и the budget will balance itself.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
И след бюджета-тесла черешката на тортата е че днес приеха моушън М103..
Някой знае ли дали следващият гавърнмент може да я премахне?? Ако не.. това е the beginning of the end за Канада
Някой знае ли дали следващият гавърнмент може да я премахне?? Ако не.. това е the beginning of the end за Канада
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for & ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Че то няма нищо за премахване щото нищо не променя.ivandaman написа:И след бюджета-тесла черешката на тортата е че днес приеха моушън М103..
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
- Kan_Tangra
Социализъм и тоталитаризъм. Това сме го играли вече.
Лицемерие. Ограничена свообда на словото, забранени думички, забранени вицове, подравняване на населението с високи данъци и щедри социали. Уж безплатно здравеопазване и тн. Стимулиране на профанизма.
Лицемерие. Ограничена свообда на словото, забранени думички, забранени вицове, подравняване на населението с високи данъци и щедри социали. Уж безплатно здравеопазване и тн. Стимулиране на профанизма.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Kan_Tangra в случая е прав, надявам се канадците да се осъзнаят навреме т.е следващите избори. Тия са абсолютни комунисти.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
В интерес на истината, UCCB (който беше taxable income между другото) беше заменен с увеличени детски надбавки. А Income splitting си беше чисто предизборно подкупване на избирателите - да го бяха вкарали първия мандат, а не накрая на последния. Аз съм съгласен с идеята на либералите, че има твърде много boutique tax credits и че данъчния закон трябва да се опрости значително. Виж онтарийските либерали с техния малоумен carbon tax, мамицата им комунистическаroumensp написа:Budget 2017: Hello Uber tax, goodbye transit credit
След като Манекена оряза Children's fitness tax credit, Children's Arts tax credit, Income splitting for families и UCCB
- roumensp
UCCB беше за всички с деца, въпреки че беше смешен като сума. Това за което ти говориш е само за хора с доходи под определена сума. Или и ти мислиш като социалистите, че тия които изкарват повече трябва винаги и само да плащат, за да има за тия дето ги е мързяло да учат и да работят. Мен ще ме таксуват до дупка, за да може рифюджидата с по 5-6 деца да се излежават по цял ден ... Е затова те ще имат по 5-6 деца, а ние по едно.
Аз лично смятам,че е по честно всички да получават по равно и да идва като приход.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- roumensp
Утешавай се, че винаги може и по-зле ... като например едно правителство на НДП.IRA написа:Аз лично смятам,че е по честно всички да получават по равно и да идва като приход.
Да, вярно е че UCCB беше за всички, но аз имах предвид че не е напълно заличен като ефект, понеже се увеличиха детските надбавки (за тези с доходи под определена сума). От друга страна - на теб тия $100 отгоре на месец ли ти липсваха, че да можеш да имаш повече от 1 дете? Харесва ни или не, в целия западен свят таксовата система е стъпаловидна. Т.е. колкото повече пари правиш, повече данъци плащаш.roumensp написа:UCCB беше за всички с деца, въпреки че беше смешен като сума. Това за което ти говориш е само за хора с доходи под определена сума. Или и ти мислиш като социалистите, че тия които изкарват повече трябва винаги и само да плащат, за да има за тия дето ги е мързяло да учат и да работят. Мен ще ме таксуват до дупка, за да може рифюджидата с по 5-6 деца да се излежават по цял ден ... Е затова те ще имат по 5-6 деца, а ние по едно.
В България е плосък данъка
- roumensp
UCCB лично на мен изобщо не ми липсва, но ме дразни политиката на стимулиране на посредствеността и мързела. Това били бутикови такс кредити ... а СЕО-та и VP-та дето си получават по-голямата част от парите под формата на stock options и клеймват deduction на половината не ползват такива, нали. Ама манекена няма да ги пипне, че кой ще му снася дарения за партията.
А виж, тук съм съгласен на 100%. Не само Манекена, ами дори най-върлия консерватор няма да посмее да пипне големите кинти.roumensp написа: а СЕО-та и VP-та дето си получават по-голямата част от парите под формата на stock options и клеймват deduction на половината не ползват такива, нали. Ама манекена няма да ги пипне, че кой ще му снася дарения за партията.
- roumensp
Променя това, че се опитва да казва на хората какво да мислят, говорят и пишат. И според проучване едва 29% от канадците я подкрепят.Ivan1007 написа:Че то няма нищо за премахване щото нищо не променя.ivandaman написа:И след бюджета-тесла черешката на тортата е че днес приеха моушън М103..
http://montrealgazette.com/opinion/colu ... tion-m-103"ivandaman написа:И след бюджета-тесла черешката на тортата е че днес приеха моушън М103..
Canadians, regardless of their political affiliation, should stand firmly against M-103, the motion by liberal MP Iqra Khalid that urges among other things the government to “develop a whole-of-government approach to reducing or eliminating systemic racism and religious discrimination including Islamophobia.” M-103 is not a bill, but its natural evolution could be a law criminalizing any speech, opinion or action that promotes so-called Islamophobia.