agent Ozo написа:Aми аз точно това и исках да си проличи от нашата дискусия. Че само когато някой цели да уязви и обиди опонента си, започва да приказва тези глупости за значението да се работи по специалността или пък за престижността на дадена професия.
Всеки е свободен да прави онова, което може и харесва и което осигурява плащането на сметките му. Човек може и да продава копърка или да прави черчевета и пак да е доволен от живота си в Канада. Независимо, че като ИТ-спец във Ванкувър или пък специалист по нефтодобив в Албърта би получавал многократно повече пари.

Не знам какво си искал да проличи, но това дето си го написал няма нищо общо с това което аз съм писал тук и с твоите писания.
Ставаше въпрос, че Шехерезада се е напънал да ни обяснява, че в България било върхъ щото кромида бил 46 стотинки и плащал 5 лева за вода. Както и да ни уверява, че било по-добре с 1000 лева в България отколкото с 2200 долара в Канада. Това не е вярно, но ми е последа грижа - и двете са мизерия макар и в различна степен, но не е в полза на 1000та лева.
Казах го статистически - цената на живота в Канада е два пъти по- висока, средната заплата сред данъци е 4.5 пъти по-висока.
Отделно, ако си дошъл по програма за skilled workers средната заплата и над средна би следвало да са нещо напълно постижимо и на практика са.
Шехерезада си плещи, но той не е на средна заплата в България и вероятно е в пъти над нея.
Кво значение има тогава дали си платил 46 ст за кромид и 5 лева за вода?
В Канада хората нямали пари и затова ядели в Макдоналдс бъргери, пържени картофи и пици.
При цена 8-9 долара за комбо там винаги можеш да ядеш салата, корейско барбекю, тай или японска манджа в съседния фаст фууд.
Приказки от 1001 нощ