pumpy написа:Kan_Tangra написа:За апартаментите.
Мите, тоя апартамент, който си постнал, е буквално на 100 години. Без преувеличения. Като дограмата и паркета са от тогава. Без реновация. Догарамта е желязна, а паркетът на малки парченца и цветове. Съответно и тънък и се движи.
Хладилникът и Печката са от едно 50години (1970та).
Пералните са общи, и се ползват от всевъзможни пакита. На теб ти остава възможността или да си переш гащите и цветното пране на 90градуса, или да им хванеш гъбичките.
Банята и плочките, не смея и да си ги представя. Но изобщо няма да са цвете.
Не на последно място апартаментът е необзаведен! За обзавеждане сложи още 1000$ отгоре
За сравнение аз ти дадох цени на напълно ОБЗАВЕДЕНИ апартаменти, с нови печка, ПЕРАЛНЯ и хладилник. Нови мебели, нов теракот, нова баня.
Кварталът на тоя апартамент и колко бързо се пътува, не ми се проверява. Аз ти давам читави квартали, център, гео милев, младост, мусагеница, дианабад и тн.
Какво изобщо сравняваме!?
Интересно, аз лично давам под наем апартаментетаж от къща, строена през 1906, в центъра на София, 2 стаи за 750 кинта, необзаведен. Ток (и то по много през зимата), вода отделно. като сложим храна за 150 кинта (обилно) и по една салатка в Дивака отсреща веднъж седмично и сметката със средна заплата от 1000 кинта на месец се вързала
Тангра, точно толкова колкото ядеш банани цял месец, точно толкова ядеш и моркови и лук. Няма как в Монреал да не са ти стигали 400 на месец, но в София да ти стигат (богато) 150 за храна.
Иначе питащия и създалия темата на пръв поглед е от твоята и на прасето група и е по-добре да не бяга, че много бягане ще му се насъбере напред и назад през Голямата Вода. Имиграцията не е за всеки и докато си "правиш зъбите лятото в България" и сравняваш всичко с България не си имигрирал реално ......
Иначе да си пишем. лошо няма

На какъв език да ти го напиша, бе!
Нито в Канда са ми стигали 250$, нито в София са ми стигали 150лв.
Аз не съм с 1000лв заплата, нито съм на наем, така че как изобщо може да ти хрумне, на силно комплексирания мозък, че пиша за мен лично. Нито пък живея в едностаен.
За тока, имам поглед, защото имам един куп наематели, точно на едностайни и двустайни, и тока им го плащам АЗ!
Лукът от 50ст е в лидъл! Когато и да идеш, в който и магазин да идеш.
Картофите по 1лев също. Не ми се занимава да ходя на борси в Дружба.
Но преди 2 дена бях в Бенковски (по работа) и минах през един доста голям зеленчуков магазин.
Морковите бяха по 1 лв, съвсем пресни. Цветното зеле беше по 2 лв килото, и броколите бяха по 2лв, внос от Гърция
В Монреал броколите са по 1.5$ на бройка. За кило ... нямам идея!
Ябълките са по 2лв килото, хубави. В Канада са 4$.
Печено пиле с промоция е 5лв, без промоция около 7лв в Била, или Фантастико.
Пиле, с това качество (в магазин Провиго, Монреал) е 15$
Сирене, марка Лидъл, с бактерия и чисто мляко е, 10лв килото без промоция (7лв с промоция), зряло 30 дни. И 8.5лв, ако е зряло по-кратко.
За сравнение сирене, от подобно качество в Канада е минимум 18$ килото.
Боклуци, които в Канада са по 12$ килото, в Била можеш да си купиш за 4лв килото.
Наскоро си купих няколко буци овче сирене, по 7лв килото, на промоция от Кауфланд. Такова сирене в Канада е 20$ килото.
Хлябът е под левче за 750 или 950 грама. В канада е 4$
За по-луксозни колбаси да пиша ли!?
Бира, ракия, уиски, вино!?
Минерална вода!?
Лекарства!?
Кафе, капучино, кроасан, баничка!?