Спешни въпроси към пътувалите до Букурещ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
hrimi

Спешни въпроси към пътувалите до Букурещ

Мнение от hrimi »

Привет на всички!
На 31.08.2004 в 9.00 сме на интервю в Румъния, Букурещ и буквално се изприщихме в търсене на удачен начин за придвижване.
Та да почваме с въпросите: Има ли още някой за интервю на същата дата? Todoto, още ли пътува автобуса от Централна гара до Букурещ, ако е така, то на коя фирма е той и каква е цената? Можем ли да си закупим билети on-line или по друг начин, без да се налага да ходим до София предварително и има ли продажба в същия ден или е само с резервации? Какво ще кажете за варианта с влака? Ако имате други идеи, моля да ги споделите.
Частен детектив
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Аз пътувах с влака-цена на билетите-около 70 лв на човек -отиване и връщане-влака го хванах от Русе в 0400 сутринта-пристига в Букурещ около 0700 сутринта има обратни влакове около 1400 следобед и към 1900.От гарата отидохме пеша до посолството около 20 минути-въпреки ,че беше люта зима-пътя е лесен ,но трябва да ти го покаже някой от куфарните търговци във влака-или да питаш из път.

Много важно!!!
Трябва да имате по 150 евро на човек в брой на ден престой в Румъния-румънските митничари ги изискват и ако нямаш - могат да те върнат,ако не им бутнеш десетина долара.Ако нямаш опит в подобни разправии-не рискувай.
съжалявам за кратката и неточна информация,но аз ходих февруари и съм забравил точните цифри.
Все пак според мен варианта с влака не е за пренебрегване.
todoto

Мнение от todoto »

Здрасти Хрими,

Ето ти телефона на фирмата питай сам (условията им се промениха , преди 4-5 месеца пътуваха през ден, сега не знам как са). Скоро минах покрай офиса им на централна гара София и още са там - тел. 02 9809759 ; 0887 511 777.

Ако няма автобус на 30.08.2004 вечерта (автобусите тръгваха в 21.00 и са в 07.30 на гара де Норд в Букурещ) е по добре с влак - в противен случай трябва да преспиш един ден в Букурещ).
Влака е международен, София-Букурещ-Киев-Москва и е около 70лв. както казва Митко в двете посоки. Тръгва всеки ден от София в 19.30 и е около 03.00 на Русе и след като минеш Гюргево ще е около 05.00 - та ще имаш само 2ч. и 30 мин. за доспиване :). Почти всички куфарни търговци се качват на Русе и слизат на Гюргево .
В обратна посока има влак около 12.00 от Букурещ и ако интервюто ви е до 10.30 (времето на поканата ви е за пред гарда на посолството - вътре е с около 30 мин. по-късно) можете да го хванете. Той е от Будапеща за Солун през София, ако не ме лъже паметта ;).

Наистина е около 20 мин. пеша до посолството (аз ходя по-бързо и го взех за 15мин.) а с такси е по-бавно, щото таксиджията ще ви поразходи из Букурещ малко (за да се оформи добра сметка , примерно около 100000леи(около 5лева) ) - но пък ще видиш Букурещ , та пак си на далавера ;).

За това дали е необходимо да декларираш пари - не съм сигурен. Не ме питаха с колко пари разполагам а какво ще правя в Румъния , след като им казах , че съм на интервю в посолството на Канада не ме питаха нищо повече. Но не е лошо да имаш поне 100-на долара в джоба , всичко може да се случи.

Успех на интервюто !
ULIA

Мнение от ULIA »

Raskajete kak e minalo intervju> Mojete li da kajete koga ste izpratili novite IMM 8?
Jelaia vi uspeh!
PASHEV

s taksi do bukoresht

Мнение от PASHEV »

izgodna oferta!
0886339399 nikola
HELLO ALL
Заключено