До групата във Варна - трябва ми съвет!
-
До групата във Варна - трябва ми съвет!
Приятели, ето какъв е моят проблем:
Живея под наем в София. Още не съм подал първоначалните документи за Квебек, защото най-напред трябва да си припомня френския. Вече си намерих учителка по френски и утре започвам уроците.
Наскоро обаче напуснах работа и засега съм безработен. Намерил съм си друга работа в Каварна. За целта трябва да се преместя да живея във Варна.
Един мой приятел, който вече взе виза, ми казва, че ако се преместя да живея в провинцията, процедурата за Квебек ще отнеме повече време. И ставало по-трудно. На мен това не ми звучи логично, но вие какво мислите? Варненци, вярно ли е това?
Какво ще ме посъветвате вие? Да се преместя ли във Варна - там имам сигурна работа - или да рискувам, да я зарежа и да остана в София, макар и безработен?
За мен приоритет №1 в момента е да започна процедурата за Квебек, да уча френски и да мина успешно на интервюто.
Между другото, Варна е любимият ми град. Затова се колебая как да постъпя.
Дайте ми идеи!
Живея под наем в София. Още не съм подал първоначалните документи за Квебек, защото най-напред трябва да си припомня френския. Вече си намерих учителка по френски и утре започвам уроците.
Наскоро обаче напуснах работа и засега съм безработен. Намерил съм си друга работа в Каварна. За целта трябва да се преместя да живея във Варна.
Един мой приятел, който вече взе виза, ми казва, че ако се преместя да живея в провинцията, процедурата за Квебек ще отнеме повече време. И ставало по-трудно. На мен това не ми звучи логично, но вие какво мислите? Варненци, вярно ли е това?
Какво ще ме посъветвате вие? Да се преместя ли във Варна - там имам сигурна работа - или да рискувам, да я зарежа и да остана в София, макар и безработен?
За мен приоритет №1 в момента е да започна процедурата за Квебек, да уча френски и да мина успешно на интервюто.
Между другото, Варна е любимият ми град. Затова се колебая как да постъпя.
Дайте ми идеи!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Извинявам се за намесата, тъй като не живея във Варна, но такава щуротия не бях чувал до сега. Пък и нали все пак съм от провинцията.
Няма никакво значение за "скоростта" на процедурата това - къде живееш, в столицата или провинцията. Плюсовете на живеенето в столицата по отношение на процедурата са единствено, че се спестяват пътните разходи когато дойде време за интервюто и медицинските. Засега поне те се правят само и единствено в София.
Няма никакво значение за "скоростта" на процедурата това - къде живееш, в столицата или провинцията. Плюсовете на живеенето в столицата по отношение на процедурата са единствено, че се спестяват пътните разходи когато дойде време за интервюто и медицинските. Засега поне те се правят само и единствено в София.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Lele, napravo sam vazmuten!
Kak moje da ima tolkova prosti idioti v sofiya da ti razpravyat podobni neshta be brato?!
Az kato edin varnenski Ottawec
moga sashto da potvrdya, che v tova nyama nikakva logika da ti bavyat procedurata, kato kandidatsvash ot Varna ili drug grad na bg, razlichen ot sofiya. V bg moje i da delyat horata na sofianci i nesofianci, ama za kanadcite koy ot kade e nyama nikakvo znachenie :idea:
Bonne chance s procedurata i ne vyarvay na vreli-nekipeli :idea:

Az kato edin varnenski Ottawec

Bonne chance s procedurata i ne vyarvay na vreli-nekipeli :idea:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид

THC написа:Ей тоя Canuck,не само ми бил сънародник ами и градски!
България другари ще е най-добре когат' падне атомна бомба в центъра на Софе![]()
![]()

Per aspera ad astra!

:)
nqma takiva raboti
ama ot truga strana e nai zabavnoto nesto koeto sum chuval
razlika mejdu sofiq i provinciqta
mai samo sofianci delqt BG na sofiq i provinciq
moje i quebecois-to da sa pochnali
ne se bezpokoi mesti se !! kudeto prespektiviteti sa po dobiri !

mai samo sofianci delqt BG na sofiq i provinciq

ne se bezpokoi mesti se !! kudeto prespektiviteti sa po dobiri !