Учете френски, не се заблуждавайте, дори и официално да ви кажат, че не е толкова важен, на практика квебекските имиграционни са маниаци на тема френски език. Ще ви дам един пример от личен опит. През 2003 г. когато реших да си подам документите за имиграция в Квебек за предварителна оценка, пишеше на сайта на имиграционните, че може да се пращат документи на френски или на английски език. Но, неписаното правило е, че ако ги подадеш на английски език, шансовете ти се топят като сняг на майски дъжд. Аз подадох заявление ан английски от Отава и ми отговориха, че не ми стигали точките. След 7 месеца подадох абсолютно същите данни, със същите квалификации и дипломи, но на френски език и о, чудо, след 2 седмици, отговор - поздравления, имате достатъчно точки да продължите процедурата.

Сами си направете изводите.
А, иначе е нормално да се държи на самите езици за кандидатите, защото идеята е, че кат ознаете местния език ще се интегрирате по-лесно.
За повишаване на нивото на езика, препоръчвам всеки ден слушане на френска музика, превеждане на текстове на песни и гледане на френска телевизия. Потърсете също и Алианс Франсез за повече инициативи като разговорен френски, елементарни книжки на френски и т.н.
Успех на всички и даже бон шанс!