Благодаря предварително

Не знам 'що, но ми мирише, че срещата ще трябва да е в Русе и питащият е доста добре запознат с "трудния живот в Монреал".optics написа:Иначе ... е баровец като тебе, що не вземете да се срещнете да му разкажеш повече за трудния живот в Монреал.
За Торонто, 10 к. ще ти стигнат за 3 м. Макс. и то ако си правиш тънки сметки !Sheremon написа:Добър ден планирам да се преместя в Канада и ми е интересно кои град ще ми препоръчате по специално между Отава и Торонто.Разходите за живот какви са горе долу в двата града наеми,храна, забавления и т.н.10 000 долара биха ли ме оправили за първите 5,6 месеца докато си стъпя на краката лесно ли се намира работа харесва ли ви живота там ?
Благодаря предварително
Текст:
Две години съм бил в Канада, бил съм братко там, верно бе, и с канадка - баба млада, на на на на на Нямаше и две години - тука си дойдох-ето ме! Моите весели роднини паднаха от смях. Нали писа ни, викат-там е страхотно, снимка прати ни с готина кола. Влюбих се, писа, в една пенсионерка - ех, куцичка, но пък с хубава душа! Писа ни, викат, че добре печелиш, и ядеш само steak и Pizza Hutt. Пил си ужким уиски, не ментета; а хляба бил там направо върхът. Тъй е братко във Канада, нямаш там проблем, верно бе, Но душичката ти страда, тука си роден. Там например във Канада няма манджички и боза, няма даже лимонада, и иман-баялдъ. Няма там вити зелеви сърмички, или пък да кажем, топло гювече. Няма там бистра нашенска ракия, а пък за кебапче забрави въобще! Нямаш там ужким никакви проблеми, но колите там нямат скорости! И заспиваш ти, дявол да го вземе, щом се събудиш, казват РАБОТИ! Не отивай във Канада, не отивай там, слушай ме, там душичката ти страда, тука си роден. (6) (музика)...ей тва го няма също, да знайш...
Още на: https://textove.com/todor-kolev-kanada-tekst"
Благодариние на textove.com
Ванкувър е още по-скъп от Торонто. Падат (евентуално) туристическите визи. Без работна виза или без да си легален емигрант (permanent resident), не можеш да започнеш работа. Евентуално след хиляда мъки може да почнеш нещо на черно, ама с такава работа живота в Торонто или Ванкувър ще ти се стори ад (щото са адски скъпи градове, а работа на черно както се сещаш плаща жълти стотинки). No pain, no gain brother - ще трябва да положиш някакви значителни усилия в някаква посока, иначе по-добре пробвай някъде в Европа както ти каза Танграта. Поне за 40-50 евро има чартъри до София и като ти писне си хващаш шапката и си обратно.Sheremon написа:Благодаря за отговорите колеги,а относно визите нали от другата година започва поетапното им отпадане ако не се лъжа и така като гледам мисля да не ходя в Торонто понеже 10к искам да ми стигнат поне за половин година така че или към Отава или към Ванкувър ще се насоча.Относно работата да препдоложим,че не завърша тук и че не съм особен специалист в нещо имам ли някакъв шанс да си намеря работа през първите 3,4 месеца?
Благодаря