Според мен е лесно от там да се каже "свиквайте". Караулови са напълно прави. Аз бих добавил, който е там и дава такива съвети да се сменим.Те да дойдат в БГ да изчакат вместо нас, а ние ще отидем в КН на тяхно място. Да видим колко време ще устоите на БГ икономиката и "интересния" манталитет
П.п. Не е писано да се заяждам с някой. Просто ви карам да се замислите какво е тук и да ни влезете в положението. Вие сте минали по същия път!
martin_1 написа:Според мен е лесно от там да се каже "свиквайте". Караулови са напълно прави. Аз бих добавил, който е там и дава такива съвети да се сменим.Те да дойдат в БГ да изчакат вместо нас, а ние ще отидем в КН на тяхно място. Да видим колко време ще устоите на БГ икономиката и "интересния" манталитет
П.п. Не е писано да се заяждам с някой. Просто ви карам да се замислите какво е тук и да ни влезете в положението. Вие сте минали по същия път!
Не се хаби. Няма смисъл. Периодично се появява някой да наставлява. Едно е да чакаш нещо- си да се случи и да продължаваш да живееш нормално живота си, а съвсем друго да си на пауза и да не предприемаш нищо, защото "всеки момент" заминаваш. Голяма част от старите емигранти нямат идея какво е да чакаш 5-6 години всеки момент да се случи нещо. Аз също имам късмета да ми се развива бързо процедурата до момента, но разбирам напълно колко изнервящо може да бъде да чакаш с години, без да имаш сигурност, че ще успееш.
Не се ядосвайте на изказвания като"свиквайте..."
Насладете се на прекрасните предстоящи празници и прекарайте повече време със семейството и приятелите си.
Пожелавам на всички чакащи скоро да сте тук(Канада)и да сбъднете всички мечти които сте оставили за "когато отида в Канада".
Късмет.
martin_1 написа:Според мен е лесно от там да се каже "свиквайте". Караулови са напълно прави. Аз бих добавил, който е там и дава такива съвети да се сменим.Те да дойдат в БГ да изчакат вместо нас, а ние ще отидем в КН на тяхно място. Да видим колко време ще устоите на БГ икономиката и "интересния" манталитет
Марто всеки, който ви дава подобни съвети включително и аз е минал по вашия път. Вие не сте минавали по нашия и това е характерна черта на българина да мисли, че някой се опитва да го ментачи. Няма такова нещо, просто тук чакането за какво ли не е в пъти по-голямо от това, което чакате вие. А факта, че чуждата кокошка изглежда кат' канадска гъска е неоспорим
Започнахме да се "стягаме" за Канада 2012г. - трябваше да подготвим езиците за да пуснем документите през лятото на 2013г.
Вече пета година ще празнуваме Нова година с приятели тук и те все ни питат ".....бе вий кога ше тръгвате?" И ние .... – може би вече глупаци изглеждаме в очите им, все започваме да обясняваме процедурата.... Отегчаваме ги на 30-тата секунда и така ..... до следващата Нава година.
Magi77 написа:Започнахме да се "стягаме" за Канада 2012г. - трябваше да подготвим езиците за да пуснем документите през лятото на 2013г.
Вече пета година ще празнуваме Нова година с приятели тук и те все ни питат ".....бе вий кога ше тръгвате?" И ние .... – може би вече глупаци изглеждаме в очите им, все започваме да обясняваме процедурата.... Отегчаваме ги на 30-тата секунда и така ..... до следващата Нава година.
Толкова ни е познато това . Ако това ще ви успокои - не сте само вие "глупаците"... по този критерий сме доста народ . Един съвет ако позволиш - колкото по-малко разказвате толкова по-добре......щастието обича мълчанието
Кураж....на финалната права сме
Magi77 написа:Започнахме да се "стягаме" за Канада ...
Ако това ще ви подейства успокояващо,
първите док пуснах Октомври 2000.
В Канада стъпих Юли 2007.
Канадец станах Март 2015.
В (за) Канада нещата (в повечето случаи) се получават,
но тук никой (от държавната администрация) никога за никъде не бърза.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Честито на всички, айде по-скоро да идват визите и кой както е преценил да отлита зад океана:):):)
15/10/2013 документи
01/04/2014 изтеглени пари
15/04/2014 AR
22/04/2015 доп. документи
26/09/2015 Certificats по пощата
13/10/2015 Sydney
19/04/2016 processing
08.07.2016/15.07.2016 - Examens médicaux/passés
03.10.2016/17.11.2016-покана визи/визи
Ехеее какви добри новини ! Какъв по-добър коледен подарък
Честито на всички получили покани за визи , весели празници и смело напред към новия живот !
НАЗДРАВЕ !!!
24.07.2013 - DCS
22.11.2013 - акюзе
22.06.2015 - сертификати / по поща
14.03.2016 - Сидни
22.04.2016 - ОК Сидни
20.07.2016 - медицински
17.01.2017 - покана за визи
28.01.2017 - визи