На ШОМАЖ ..

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Re: На ШОМАЖ ..

Мнение от Kpetrov »

roumensp написа:Най-интересното е, че подобни мъдри съвети и "трикове" можеш да чуеш единствено от квебекари. :D Кой друг нормален човек би се дънил на новата си работа с голата цел да го изхвърлят след 3 месеца, за да може да получава някакъв мизерен "шомаж" (освен ако в същото време не бачка и на черно).
Не знам съветите дали са единствено от Квебек, но изглежда делата се развиват много добре в БК, както Пумпи изясни.

BTW все пак по-добре съвети за IE отколкото supervised drug injection sites.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

pumpy написа:
Kpetrov написа:Всъщност, не разбрах какво ще обжалваш... за това че правителството ще и плаща, но не виждам да си страна по случая или, че ще ти вдигнат вноските, което също ми се струва нереално анте-фактум.
След информацията във втория абзац предполагам ще я съдиш, защото продължавам да не виждам какво ще обжалваш, след като не си страна.

Социалистическите ти ридания ще ги пропуснем. Все пак говорим за Канада, не Куба. Или вече и Канада не е достатъчно добра!?
Ще обжалвам нейната теза, че е уволнена, докато е била в болнични.....това й дава право на обезщетения за безработица, редовни
Според мен, няма как да уволниш някого, който доброволно напуска работата си в понеделник, във вторник ти пише, че не иска да работи вече там защото не вярва в това, което върши и в четвъртък се разболява. После обяснява, че докато бил болен ти си наел нов човек и не си й позволил да се върне на работа, когато е оздравяла.
А съм страна, защото аз плащам по-голямата част от осигуровките й за безработица. Ако ня бях страна, то формуляра за обжалване нямаше да съществува и държавата да ми предлага да го попълня ако не съм съгласен в решението на агента по ИАй.
Случая въобще не го описа така по-рано и се разбра, че решението вече е взето и тя получава EI.
Всъщност те взимат решение без твоето мнение и после ти дават право да се изкажеш или?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

agent Ozo написа:А със шомажа/EI се цели в повечето случаи да се спечели време - па макар и броени седмици, а не пари. Примерно за по-спокойно търсене на нова работа. Едно е да търсиш трескаво и да се явяваш на интервюта, когато си притиснат от тоталната липса на доходи. И друга е психиката и поведението, когато имаш някакви, макар и минимални месечни доходи от шомаж.
Това изобщо не отговаря на въпроса защо трябва да направиш така, че да те изритат от новата работа след 3 месеца. Или ще ми кажеш, че доходите от шомажа са по-добри от тия от работата ... Можеш да работиш и да търсиш и когато намериш нещо по-добро сам да напуснеш.

POSTREACT(ions) SUMMARY

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Странджата написа:То ако е за няколко месеца с мед да ги намажеш Бай Линко,ама при някои трае петилетки,докато не вдигнат контейнера и котката към Каспичан!
Не си в час нещо, Странджа. За шомаж говорим тук, не за социал. :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:Ще обжалвам нейната теза, че е уволнена, докато е била в болнични.....това й дава право на обезщетения за безработица, редовни
Според мен, няма как да уволниш някого, който доброволно напуска работата си в понеделник, във вторник ти пише, че не иска да работи вече там защото не вярва в това, което върши и в четвъртък се разболява. После обяснява, че докато бил болен ти си наел нов човек и не си й позволил да се върне на работа, когато е оздравяла.
Пумпи, ако тази фактология е документално доказуема, то няма как служителката ти да има право на шомаж. Мисля, че си отреагирал неадекватно на ситуацията с напускането и тя просто се е възползвала от този факт. Примерно, нейното заявление и твоето съгласие за напускането ѝ във въпросния понеделник е било вербално, а не писмено. И ти не си предприел никакви мерки да го документираш това обстоятелство. След което ти си намираш нов човек, а служителката се възползва от ситуацията - новото назначение и това, че доброволното ѝ напускане не е документирано и сменя тезата. Тя започва да твърди, че не е искала да напусне, а само ти е поискала разрешение да отсъства поради здравословни проблеми. Които проблеми в последствие са официално удостоверени и от медицинско лице. А ти, в нарушение на всякакви норми, си назначил на нейно място нов човек. Не че нямаш право на това, но си има опредлена процедура за това, която ти пак не си спазил. А в този случай, тя си има законно право на шомаж.
А съм страна, защото аз плащам по-голямата част от осигуровките й за безработица. Ако ня бях страна, то формуляра за обжалване нямаше да съществува и държавата да ми предлага да го попълня ако не съм съгласен в решението на агента по ИАй.
Това са глупости, Пумпи. Ти не си страна заради вноските ти за шомаж, а заради законовото изискване да извършиш определени действия при едната или другата процедура - в случай на напускане на работа на твой служител по взаимно съгласие или по болест, както и при назначаването на нов служител на неговото място.

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
pumpy

ЧН

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:
pumpy написа:Ще обжалвам нейната теза, че е уволнена, докато е била в болнични.....това й дава право на обезщетения за безработица, редовни
Пумпи, ако тази фактология е документално доказуема, то няма как служителката ти да има право на шомаж. Мисля, че си отреагирал неадекватно на ситуацията с напускането и тя просто се е възползвала от този факт. Примерно, нейното заявление и твоето съгласие за напускането ѝ във въпросния понеделник е било вербално, а не писмено. И ти не си предприел никакви мерки да го документираш това обстоятелство. След което ти си намираш нов човек, а служителката се възползва от ситуацията - новото назначение и това, че доброволното ѝ напускане не е документирано и сменя тезата. Тя започва да твърди, че не е искала да напусне, а само ти е поискала разрешение да отсъства поради здравословни проблеми. Които проблеми в последствие са официално удостоверени и от медицинско лице. А ти, в нарушение на всякакви норми, си назначил на нейно място нов човек. Не че нямаш право на това, но си има опредлена процедура за това, която ти пак не си спазил. А в този случай, тя си има законно право на шомаж.
Това са глупости, Пумпи. Ти не си страна заради вноските ти за шомаж, а заради законовото изискване да извършиш определени действия при едната или другата процедура - в случай на напускане на работа на твой служител по взаимно съгласие или по болест, както и при назначаването на нов служител на неговото място.
Сега остава да ми пратиш сметка си за консултацията и аз ще я сравня с този на адвоката по трудово законодателство, който позлвам по случая. До сега ми е струвало почти 900 кинта, та ако ще ми взимаш по-малко може и да те наема ;)

Сега сериозно - иска ми се да ти кажа, че си прав, но не мога, защото не обичам да лъжа. Суужителката ми обаче обича и документите, който е представила пред ИАй, не са същите, до които аз имам достъп. И това го знам, защото те ми казаха какво им е представила на тях. Освен това ясно ми казаха защо имам право да обжалвам и то е точно защото парите в общата каца са И мои пари. Човек може да твърди много неща и ти си доказателство за това, но когато напишеш черно на бяло на работотдателя си, че си си тръгнал, защото не искаш повече да ти губи времето и защото не вярваш повече в това, което правиш, то няма как да кажеш, че е било недоразумение и било устно разбирателство. Особено, когато си напускал работното си място по същия начин в миналото и това е документирано в досието ти. След това си написан на колегите си как си кандидатствал на три нови места за работа и как имаш намерение да отидеш при лекаря за да ползваш шомаж. И видиш ли на следващия ден си купуваш билет за един месец ваканция (неразрешена все още) в Нова Зеландия и на следващия ден (най-накрая) се разболяваш и взимаш медицинска бележка.
Ако агента от шомажа знаеше ВСИЧКО това не смятам, че бил й одобрил плащанията, но те не знаят това, а знаят нейната версия: как в нарушение на закона, докато е била болна съм я уволнил - колко удобно. Но аз имам още няколко дни да преценя дали ще се занимавам или ще я оставя да източва общата каца. Щ ети кажа е четвъртък и ако обжалвам ще ти напиша и решението след това

POSTREACT(ions) SUMMARY

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

E, все пак се оказах прав. Недей забравя с какво започнах - цитат: "Пумпи, ако тази фактология е документално доказуема, то няма как служителката ти да има право на шомаж."

Служителката ти се оказва, че е просто тъпа. И с едностранчивата си и непълна информация е заблудила и умния човек, който ѝ е дал идеята как да се добере до шомажа. :)
И да не бе писала на колегите си, а дори само вербално споделила намеренията си, пак е вътре и с двата крака. Разбира се, ако някой от въпросните колеги е готов да свидетелства за това.
Имаше тук в Монреал подобен случай с една санитарка. Която се наложи да връща пари от застраховка само защото бе споделила с колежката си как смята да изкара пари като претендира, че се е почувствала зле именно по време на работа. А всъщност това е станало в почивните дни.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:......Разбира се, ако някой от въпросните колеги е готов да свидетелства за това. ....
Въпросните колеги ми препратиха съобщенията й до тях веднага. Нали съм им "бащица" и без мен не могат ;)
Все си мисля, че не това е причината, а просто съм страхотен работодател, ама знам ли. Още не съм решил дали да обжалвам и все си мисля, че спора ми с теб не е добра причина да го направя. В крайна сметка не е моя работа да възпитавам хорските деца - да ги възпитава и учи живота

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

pumpy написа:Още не съм решил дали да обжалвам и все си мисля, че спора ми с теб не е добра причина да го направя. В крайна сметка не е моя работа да възпитавам хорските деца - да ги възпитава и учи живота
Аз не бих си губил времето, к'во ти дреме в крайна сметка, нито пари ще ти върнат, нито си от тия дето се борят за световна справедливост (предполагам). Остави я да се радва и това е ...

POSTREACT(ions) SUMMARY

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ще загуби вярата на подчинените си в строгостта и справедливостта на своя "бащица".
И ще започнат да вярват, че всеки може да го прецака. :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

IFF

Мнение от IFF »

agent Ozo написа:Ще загуби вярата на подчинените си в строгостта и справедливостта на своя "бащица".
Няма кого да съди, случката е измислена. Пумпалов си търси теми, в лоито небрежно да сподели колко е велик, какъв холем му е бизнеса и т.н. Пълно игнориране на този смешник е решението.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy

Мнение от pumpy »

IFF написа:
agent Ozo написа:Ще загуби вярата на подчинените си в строгостта и справедливостта на своя "бащица".
Няма кого да съди, случката е измислена. Пумпалов си търси теми, в лоито небрежно да сподели колко е велик, какъв холем му е бизнеса и т.н. Пълно игнориране на този смешник е решението.
И това мнение от поредния форумен фантом - всеки има глава на раменете си, да си решава какво и как да прави ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Странджата

Мнение от Странджата »

agent Ozo написа:
Странджата написа:То ако е за няколко месеца с мед да ги намажеш Бай Линко,ама при някои трае петилетки,докато не вдигнат контейнера и котката към Каспичан!
Не си в час нещо, Странджа. За шомаж говорим тук, не за социал. :)
Да,грешка,извинявам се,но подобна логика се излага и за социала!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

seeker написа:Пумпи, току що прегледах една статия за жени спечелили дела за сексуален тормоз и как не могат да си намерят работа след като са получили милиони от обезщетение. :( Някой спомена, че жена ти е далече. Можеш да накажеш нахалната дама да остане без работа за цял живот. Просто давам идея.

POSTREACT(ions) SUMMARY

По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

seeker написа:Пумпи, току що прегледах една статия за жени спечелили дела за сексуален тормоз и как не могат да си намерят работа след като са получили милиони от обезщетение. :( Някой спомена, че жена ти е далече. Можеш да накажеш нахалната дама да остане без работа за цял живот. Просто давам идея.

ей това вече не го разбирам
кви са тия уродки
згънала милионите от обезщетения и се жалва че после никой не я вземал на работа
абе п**ки непоръбени ква работа кви 5 лева в простите ви тикви ви тормозят с няколко милиона кеш в джоба
бати и тъпите кифли :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Публикувай отговор