Съвсем импровизирана екскурзийка Ванкувър - Келона - Осойъс - Ванкувър. Напълнихме багажника с плодове и зеленчуци, и няколко бутилки вино от оканаганските винарни

Добре си го измислил - сряда е много добър ден за този трип. Пък и времето беше много хубаво.fighter написа:Днес напълних кошниците, ама в Оканаган![]()
Съвсем импровизирана екскурзийка Ванкувър - Келона - Осойъс - Ванкувър. Напълнихме багажника с плодове и зеленчуци, и няколко бутилки вино от оканаганските винарни
ivandaman написа:Анемумката къртиtonich написа:Няма проблем!
Буквите съвпадат на 100 %.
Оптикс не я знаех, мерси. http://bgstore.ca/" е сайта, но като че ли нямат brick–and–mortar магазин защото адреса "7547 Hedley Ave.Burnaby BC", google maps не го намира и излизат некви складове. Ще се обадя на тел и ще питам.optics написа:ДъМане, аз хем че не съм във Ванкувър и пак познавам Лили Янкова и знам че има лютеници, кроасанчета, вафли и др български артикули.
В този форум вместо да простеем и пишем глупости точно такава информация трябва да споделяме.. Аз влача в куфарите буркани и мазила като бунак а то ги имало и в Канада.![]()
За съжаление нямат "луканка" но явно "Health Canada" не позволява импортирането на месища.
А бе докато сме на темата някой знае ли къде може да поръчам кебабчета и кювтета.. Има едно малко ресторантче на Денман чух че там правили но не съм ги пробвал. Преди годин ходих в един ресторант Balkan House или нещо подобно и там правеха някакви но не бях впечатлен.
Вземи си чугунен тиган (cast iron skillet). Най добре в него се готвят пържоли и кебапчета на котлон.ivandaman написа:
Някой може ли да ме светне как най-добре се приготвят кебабчета (без да използвам барбекю)
kiro написа:Вземи си чугунен тиган (cast iron skillet). Най добре в него се готвят пържоли и кебапчета на котлон.ivandaman написа:
Някой може ли да ме светне как най-добре се приготвят кебабчета (без да използвам барбекю)
За да приличат външно на кебапчета може с griddle pan , който може да е чугунен (cast iron) или алуминиев. Наребрен е и ще остави отпечатъци подобни на скара.ivandaman написа:kiro написа:Вземи си чугунен тиган (cast iron skillet). Най добре в него се готвят пържоли и кебапчета на котлон.ivandaman написа:
Mерси Киро, Не бех чувал за такова чудо но ще разпитам..
А в портативна скара дали не би станало също?? Виждал съм такива които печат отгоре и от долу, но не съм ги пробвал лично..
Пробвали сме с такава, горе-долу стават.ivandaman написа:А в портативна скара дали не би станало също?? Виждал съм такива които печат отгоре и от долу, но не съм ги пробвал лично..
Е, аз купих Български овчи кашкавал, лютеница, шоколадови бонбони и два вида черен хайверoptics написа: ↑Нед Ное 01, 2020 4:43 am или да прегледа сайта: https://eurofood.ca/shop/
Газирана вода от Украйна или Румъния за 3 долара ми идва малко гъзарлък.
![]()
Българското сирене на Кринос нещо ми се вижда доста скъпо, 24 кинта, имам спомени да сме взимали от другаде за по-малко. Лично ние си караме на македонско. Както и македонска лютеница. Същият магазин (на гърци) продава храна от Балканите и Средиземноморието, жена ми е близка със собственика и получава отстъпки понеже купува на едро и сме доволни.snakeplissken написа: ↑Нед Ное 01, 2020 2:36 pmЕ, аз купих Български овчи кашкавал, лютеница, шоколадови бонбони и два вида черен хайверoptics написа: ↑Нед Ное 01, 2020 4:43 am или да прегледа сайта: https://eurofood.ca/shop/
Газирана вода от Украйна или Румъния за 3 долара ми идва малко гъзарлък.
![]()
![]()
Вместо да се набутваш за риба от магазин, си хвани 4 free половин метрови сьомги с които гъмжат кварталните поточетаsnakeplissken написа: ↑Съб Окт 31, 2020 9:54 pm Отдавна гледам един магазин на Норт Роуд, границата на Бърнаби и Кокуитлам, Лоугхийд ерия. Euro Food Tri-City, но не бях влизал досега там. Оказа се Руски, но има и български стоки - кашкавал, сирене, лютеница и други зимнини в буркани.
Има черни и червени хайвери, сушени риби, салами......
На мен ми е наблизо, така че ще го посещавам от време на време.
За тези, които са любопитни какво има там, но не им се бие път до там, може да се обадят на този телефон и да питат (604) 931-7470
555 North Road, Coquitlam.
![]()
Кво да ги правя бе ПавкаПавел написа: ↑Нед Ное 01, 2020 11:02 pmВместо да се набутваш за риба от магазин, си хвани 4 free половин метрови сьомги с които гъмжат кварталните поточетаsnakeplissken написа: ↑Съб Окт 31, 2020 9:54 pm Отдавна гледам един магазин на Норт Роуд, границата на Бърнаби и Кокуитлам, Лоугхийд ерия. Euro Food Tri-City, но не бях влизал досега там. Оказа се Руски, но има и български стоки - кашкавал, сирене, лютеница и други зимнини в буркани.
Има черни и червени хайвери, сушени риби, салами......
На мен ми е наблизо, така че ще го посещавам от време на време.
За тези, които са любопитни какво има там, но не им се бие път до там, може да се обадят на този телефон и да питат (604) 931-7470
555 North Road, Coquitlam.
![]()
![]()
Тези са от днес - на 5 мин от блока
![]()