Вече и хора със средно образование могат да кандидатстват
Re: Вече и хора със средно образование могат да кандидатства
https://news.bg/int-economics/informats ... hiteli.htm"
The session will be held on Thursday, November 10, 2016 in the evening in Sofia, Bulgaria, and is designed for professionals with post-secondary studies and with knowledge of the official languages of Canada (English and/or French).
"Презентацията ще се състои в четвъртък вечерта на 10 ноември 2016 година и е предвидена за специалисти със средно образование и познания по един от официалните езици на страната - английски и/или френски."
Хората са го превели от английски на български в статията. Ама хейтърите това не ги интересува, важно е да се хвърля помия.
The session will be held on Thursday, November 10, 2016 in the evening in Sofia, Bulgaria, and is designed for professionals with post-secondary studies and with knowledge of the official languages of Canada (English and/or French).
"Презентацията ще се състои в четвъртък вечерта на 10 ноември 2016 година и е предвидена за специалисти със средно образование и познания по един от официалните езици на страната - английски и/или френски."
Хората са го превели от английски на български в статията. Ама хейтърите това не ги интересува, важно е да се хвърля помия.
Последно промяна от joro на Чет Окт 20, 2016 12:26 am, променено общо 2 пъти.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Жорко,
Ти си тотално (п)объркан
Приема в колежи в България е след средно образование и от тях обикновено се получава бакалавърска степен. Това не са бившите техникуми
Бившите техникуми сега се наричат професионални гимназии и от тях се получава средно специално образование в България, което съответства на vocational, но то не може да бъде post secondary.
Post secondary, както показва името му означава, че завършваш средно/secondary и след това отиваш некъде другаде да учиш (занаят, диплома, сертификат и т.н.)
Ти си тотално (п)объркан
Приема в колежи в България е след средно образование и от тях обикновено се получава бакалавърска степен. Това не са бившите техникуми
Бившите техникуми сега се наричат професионални гимназии и от тях се получава средно специално образование в България, което съответства на vocational, но то не може да бъде post secondary.
Post secondary, както показва името му означава, че завършваш средно/secondary и след това отиваш некъде другаде да учиш (занаят, диплома, сертификат и т.н.)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Хората, които са го превели от английски на български са неграмотни като теб.joro написа:https://news.bg/int-economics/informats ... hiteli.htm
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Ти пък си най-грамотния българин, няма що. Или вече не си българин, а канадец?Ivan1007 написа: Хората, които са го превели от английски на български са неграмотни като теб.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
-
- Обратна връзка:
Аз съм само със средно образование. Завършил съм Търговската гимназия в Пловдив, Счетоводсво. Учил съм 2 години в ПУ, но доколкото помня не ми донесе точки. И вече 10 години съм тук. Определящото при мен беше стажа. Работих 9 години в ТВ Евроком Пловдив, видео монтаж, 3д графика и тн. Първия път не ми стигаха 5 (минимума беше 75) точки и не минах, после намалиха минималното изискване на 67. Интервюто ми беше буквално 10 мин. Даже и паспорта не ми поиска пича. На първото интервю, агентката ми каза - Съжалявам, опитайте с друга диплома. Което ми прозвуча като - Купи една фалшива диплома бе, от сутринта съм пуснала 5 човека с Българска филология.joro написа:Колко хора познаваш, дето са събрали точките само с едно средно?tonich написа:Йоро, спри да дрънкаш глупости!
Средното образование никога не е било пречка за кандидатстване, просто много по-трудно се събират точките само с едно средно.
Последно промяна от mwanza на Чет Окт 20, 2016 12:43 am, променено общо 1 път.
Жорко,joro написа:Ти пък си най-грамотния българин, няма що. Или вече не си българин, а канадец?Ivan1007 написа: Хората, които са го превели от английски на български са неграмотни като теб.
Аз съм с двойно гражданство - българско и канадско.
Знанията си по английски съм доказвал преди 17 години на интервю за имиграция (успешно за разлика от теб) и преди 16 години по CLB.
Това е без значение в случая - ако намериш някой заклет преводач, който да преведе post secondary studies като средно образование на български се обади. Дотогава вземи се скрий някъде.
- MrGeek
- Путлер Капут
Хората нищо не са превели, Йорко. Просто си пишат същите уникални глупости като за "Канадската кралска планинска полиция".joro написа:Хората са го превели от английски на български в статията. Ама хейтърите това не ги интересува, важно е да се хвърля помия.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Аз съм завършил 4 годишен техникум с дипломна работа и специалност "среден техник", с допълнителни клалификации "шлосер" "стругар" "фрезист" и т.н. После в Техническия Университет учихме същите предмети като в техникума, на по-високо ниво. Това се водеше средно специално образование, което се различаваше от средното гимназиално и също от т.н.СПТУ, които бяха 3 години и не правеха дипломни работи. Не знам как биха го водили и признавали в Канада. Факт е, че се търсят хора с професии, особено технически.
Интервюто за Канада го минах, даже правих описание на интервюто в този форум. После това говедо Пиер Петров се заяде за банковата гаранция и ми прати писмо, че ме отрязва. Можеше пак да кандидатствам, но ме хвана яд и реших да пробвам други дестинации.
Нямам нищо против да отида и да поработя в Канада, ако ми предложат добра оферта.
Интервюто за Канада го минах, даже правих описание на интервюто в този форум. После това говедо Пиер Петров се заяде за банковата гаранция и ми прати писмо, че ме отрязва. Можеше пак да кандидатствам, но ме хвана яд и реших да пробвам други дестинации.
Нямам нищо против да отида и да поработя в Канада, ако ми предложат добра оферта.
А как се превежда? Като висше? И да учиш след средното 1 година за придобиване на професия пак си със средно.Ivan1007 написа: Това е без значение в случая - ако намериш някой заклет преводач, който да преведе post secondary studies като средно образование на български се обади. Дотогава вземи се скрий някъде.
Мойто интервю беше на френски.Ivan1007 написа: Знанията си по английски съм доказвал преди 17 години на интервю за имиграция (успешно за разлика от теб) и преди 16 години по CLB..
Жорко,joro написа: Не знам как биха го водили и признавали в Канада. Факт е, че се търсят хора с професии, особено технически.
Тамън се бях решил да те похваля за първото изречение, че бележиш прогрес и с второто пак са издъни.
Някъде да си чул да се търсят хора без професии да емигрират? Ъъъ изключвам инвеститорите де.

Аз бих го превел буквално като "след средно" но не претендирам да съм прав. В България под висше традиционно се разбираше това което сега е бакалавър или мастър, затова не бих го превел като висше, защото би заблудило.joro написа:А как се превежда? Като висше? И да учиш след средното 1 година за придобиване на професия пак си със средно.Ivan1007 написа: Това е без значение в случая - ако намериш някой заклет преводач, който да преведе post secondary studies като средно образование на български се обади. Дотогава вземи се скрий някъде.
За хората решили да посетят сбирката е най-добре да четат оригинала на английски, както препоръчах. Ще им е от полза да свикнат да четат и мислят на английски без да превеждат на български още преди да идат евентуално в Канада. Иначе става манджа с грозде като в случая.
- MrGeek
- Путлер Капут
Ами не, Йорко, не си пак със средно. Имаш средно плюс някаква диплома/сертификат за post-secondary обучение. В българският език няма точен термин, който да съответства на това. Едно време имаше т.нар. "полувисше", което се пада в същата категория, демек, образование след средното, но пък не точно висше (което по онова време беше само един вид, а не сегашното бакалавър и магистър). За тия объркващи термини можеш да се сърдиш на съветската образователна система, която беше тотално изкопирана в България след окупацията и преврата през 1944.joro написа:А как се превежда? Като висше? И да учиш след средното 1 година за придобиване на професия пак си със средно.
Та да повторим отново, техникумите или професионалните гимназии са си изцяло в зоната на средното образование. Post-secondary е всичко, което се учи след училище, демек едно от основните изисквания е да имаш диплома за средно образование (без значение дали е от обикновена, специализирана или професионална гимназия). По същата система, дипломата за завършена обикновена, специализирана (примерно математическа) или професионална (техникум) гимназия съответства на едно и също образователно ниво, а именно средното такова. Сега стана ли ти ясно или ти трябват картинки с озвучаване?
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
На български "след средно образование" не звучи много разбираемо. Не може да се правят буквални преводи дума по дума, трябва да се превежда по смисъл. "Средно образование с допълнителна професионална клалификация"- нещо такова. Има доста несъответствия в образователните термини, като "полувисше образование"- как се превежда? Или "кандидат на техническите науки".
Жорко,joro написа:На български "след средно образование" не звучи много разбираемо. Не може да се правят буквални преводи дума по дума, трябва да се превежда по смисъл. "Средно образование с допълнителна професионална клалификация"- нещо такова. Има доста несъответствия в образователните термини, като "полувисше образование"- как се превежда? Или "кандидат на техническите науки".
"Средно образование с допълнителна професионална квалификация" за бакалавър, магистър или някой с докторат звучи доста изкелефинчено и най-вече невярно.

А съм почти сигурен, че огромното мнозинство от интересуващите се ще са точно такива.