karelia79 написа:Честито! 4 години не са никак малко време.
Ние за разлика от Боркоо сме от хората, които ни най-малко не са разочаровани от Квебек, даже напротив.
Аз лично приемам за напълно нормален факта, че трябва да уча тук, а отделно ми доставя огромно удоволствие. Да не говорим, че ми е напълно безплатно обучението, а отделно от това ми плащат стипендия, плюс транспорта и занималнята на децата. (100% стипендия)
Квебекарите, които съм срещнала тук, са чудесни, много благоразположени и ми помогнаха и помагат много във всяко отношение.
Така че - ето и моето скромно, но позитивно мнение. Бяхме си в България през лятото, хареса ни, но нито ни влече да се връщаме, нито ни липсва.
Karelia79 - само искам да отбележа встрани от темата за визите и за местната действителност, че образованието и стипендията ти никак не са "безплатни". Това ще го разбереш, когато намериш работа, а ако намериш хубава работа тогава ще го разбереш с пълна сила като погледнеш пейслипа в секцията на таксите

За момента е безплатно, защото вземат от нечии други такси, за да може образованието да ти е "безплатно"

Като цяло обаче си права, че тук не е зле - отново е важно призмата, която ще поставиш пред себе си, за да видиш реалността