Не знам дали сме прецедент или има и други като нас / по едно време имаше и ми писаха, но това беше миналата година/, но нашето семейство кандидатства 2011 година, когато се изпращаха документите във Виена. Водещ кандидат-мъжа ми. После при преместването на процедурата в Канада, започна голямото мазало. Преди 3 години заминахме за страна от ЕС където сме и до днес.
Не бяхме получавали никакво информационно писмо обаждане или каквото и да било известие, освен първоначалното потвърждение за отваряне на досие и приета сума за разглеждане. През всичките тези години сме се обаждали ние и винаги сме получавали един и същи отговор, да изчакаме, документите се разглеждат.
Днес /след близо 5 години чакане

Въпросите са ми няколко, но първият и най-важен за мен е: след като моят съпруг е водещ кандидат, а тяхното писмо носи моите имена как да процедирам с основните формуляри, защото искат и тях?
Искам и да попитам дали има и други кандидати в нашето положение, с такова огромно забавяне и отново изискани документи?
Мерси предварително!
В новите правила за кандидатстване пише това : "Furthermore, the Minister will no longer do switches between the principal applicant and the spouse. Accordingly, the principal applicant identified when the application is submitted will remain the same throughout the review process by the Ministère." , което на практика противоречи на полученото писмо...
Също така не знам дали е важно, но писмото ни е подписано от Директора по Емиграционните въпроси.