def34 написа:Какъв модел е телефона и какво му стана?
Благодаря на всички за отзивчивостта.
Телефонът е Ел Джи - Джи 4. Седмица след като дойдохме, поиска нормално зареждане

Аз продължих с тукашния ток и той започна да замръзва, да не реагира и да трябва да му вадя батерията. Междувременно, в един офис на Фидо, искахме да купуваме карта, и служителката искаше да се увери, че телефонът ми бил разблокиран. Сложи му местна карта, и дали от това, че беше с българско меню, тръгна на гръцки

И не можах да го върна на никакъв нормален език повече, защото започна да изгасва все повече и повече и изобщо не се включи вече. Пък и аз гръцки не знам.
Онзи ден, след повече от месец, се включи, като го пробвах и му направих бек-ъп, защото съм наясно , че ще трябва да се хард-рисетне. После пак угасна. Мой познат пробва да му направи хард-рисет, но и това не става.
Днес, след като от сервиза на Ел Джи ме отсвириха, звънях на един друг сервиз, в който работеше един грък (поне ще се оправи с гръцкия, ако все пак успее да го подкара

)
Понеже не познавам никого, който да предлага такива услуги, не зная доколко може да се доверя на случайни хора.
Имам опция да го върна в Бг по познат, защото е в гаранция. Дали е добра идея?