Marto написа:Дреме ми за ДНС сървъра. Допитване до 10 хиляди работодятеля с логични резултати с/у някакво недоразумение, където в Румъния заплатата на програмистите е ПОД средната и 4 пъти по-ниска от в България. Има една фраза "критическо мислене", ама няма как да си го приложил, щото първо трябва да усвоиш мисленето

Ех Марто, Марто. Знам че не ти дреме за ДНС сървъра, защото не знаеш за какво служи...
Ами тия индийчета ако бяха написали че са се допитали до 100,000 работодатели, пак ли щеще да им се вържеш? Аз ти казвам, че това са някакви измислени тарикатчета от Индия, ти ми рупаш за "сериозни допитвания"

Ами хайде използвай го това "критично мислене" - една фирма дето самото и име е MyHiringClub
.com да не и работи нито уеб-сайта, нито DNS сървъра - колко сериозна фирма е това и за какво говорим въобще? Всеки сульо и пульо от Индия може да клеймва че се е допитал до десет хиляди или сто хиляди работодателя, за да изглежда като много сериозна фирма и да му вървят комисионните от рекрутинг далаверката дето се опитва да спретне. Айде използвай още малко "критично мислене" и ми нарисувай картинката - обажда се някакъв сульо от Индия в HR отдела на някоя европейска или американска фирма, представя се от международно-известната компания MyHiringClub.com и иска да му изпеят какви заплати плащат на служителите си

Може би HR кадрите са паднали от луната и дори за секунда ще се замислят да дават конфиденциална фирмена информация на някакви измислени сульовци обаждащи се от Индия от някаква смехотворна фирма?
Тея мушмороци ако се обадят във вашата фирма, ще си снесете ли годишните заплати/доходи на служителите
Marto написа:В най-добрия случай твойто е медианната заплата на хлапета с 3 години стаж.
Ами хайде като си много отворен, намери наистина сериозна статистика за медианните заплати на софтуерните инженери в различните страни, но да не е нито от PayScale.com, нито от MyHiringClub.com (нищо че тия вторите са тооооолкова по-авторитетни от първите

)