Ivan1007 написа:Хахаха!
Аве тази закачка си я имах с дървения философ от Торонто за климата, сега и ти.
Предпочитанията за климат в най-общия случай са въпрос на вкус и аз въобще не оспорвам ничий вкус за каквото и да било . Харесва ми или не ми харесва и толкоз. Същото е и за храни, напитки, жени и т.н.
Ти обаче се опитваш да доказваш правото ти да харесваш или не харесваш климата или каквото и да било и съответно да отричаш това право на други и ставаш не смешен, ами направо за посмещище.
Така и с климата - климата в Бургас бил особено хубав, защто си заобиколен с плажове и море. Ми то убаво, но ако съм на работа и не работя на плажа тия 30+.или колкото са градуса изобщо не ме интересуват през лятото - жега си е. Извън 2 и половина месеца туристически сезон пък изобщо са без значение плажовете. Друг е въпросът, че поради замърсяване на водата и въздухът, черния парещ пясък за мен Бургас е изключен като място за плаж. Пак въпрос на вкус - не отричам правото ти да харесваш да плуваш в мазут, семки от домати(сети се сам от къде са се появили), да дишаш бензен и сероводород от рафинерията и смога на десетки хиляди автомобили - просто на мен не ми допада.
Климата не е само лятото, има и още 3 сезона, а в Бургас подобно на Ванкувър няма зима.
Има влага, "тънка Бургаска мъгла", дъжд, киша, лапавица, шляпавица, но не мога да карам кънки на открито, за ски да не говорим - във Ванкувър и в Калгари мога. Много студ също не е добре за мен, както и много жега. За студ обаче може да се облечеш, за жега повече от по бански не можеш да се съблечеш.
Пак - това са моите предпочитания. Не отричам твоите да лежиш на плажа под хавлията през януари и да си мечтаеш за юлските горещини.

Каква мъгла, какъв дъжд и каква киша, бе човек!
Ти да не си с температура!?
Какви жеги!?
Не съм се опитвал да си налагам вкуса за климата, а точно обратното!
Твърдя, че ако не си живял ЦЕЛОГОДИШНО в Бургас, може само да си философстваш ДЪРВЕНО!
И понятие си нямаш за какво говориш!
Слънчево и сухо е целогодишно!
Това да не ти е Лондон или Ванкувър.
Презумпцията, че щом е на море, непременно е влажно и дъждовно е тъпа и генерализираща.
По-горе имаше източници, че е най-слънчевото летище в цяла Европа.
Най-голям брой слънчеви дни. Това важи и за през зимата, и сравнението е и с места, които не са на море.
Точно по същия начин, някои се опитват да изкарат и Бургас ветровит град. Без да са стъпвали там. Щото си мислят, че щом е на море, следователно е ветровито.
Само че то си има статистики, за такива хора.
Има някой смешен, ама не съм аз !!!!