yahoo написа:Аз съм само от около година и половина в тази "игра", но я приемам сериозно и търся стратегии и правила които да водят до успех ...
Не е ли малко силно мнение за човек който е много отскоро в "играта", особено пък ако и не е подкрепено с резултат както този на "с200"...yahoo написа:Петрола си е чиста спекулация близка до хазарт и преди наближаваща икономическа криза не разбирам защо очакваш че може например скоро цената да се удвои. Това му е пазарната цена засега и не виждам никаква фундаментална причина която да промени нещата при наближаващ период на намалено потребление, което значи че ще разчиташ само на спекулативните флуктуации които са непредвидими според мен. Ако ще ги държиш акциите с години нещата се променят. Да, възможно е да има много по-високи цени, но ти трябва много търпение за да ги дочакаш. Точно затова споменах за проблемите с оувъртрейдинга - почти неизбежни загуби колкото по-често купуваш/продаваш от паника.
По отношение на "оувъртрейдинга" може и да си прав - аз познавам един, който през 2008 година плати над $4,400 в комисионни на брокера си (при положение че там мин комисионна беше $1) и това наистина му се отрази зле на резултата защото завърши годината само с едни 64 или 68% печалба, което му беше най-лошия резултат до момента (и първият под 100%).