Ето още

Най-много харесвам в България планините. При последното ми ходене нямах много време, общо 8 дни бях там, но откраднах 2 за Пирин. При предишното бях в Рила, предпочитам я по-принцип, но по Пирин не бях
ходил от ... 20 ! години. Или май по-скоро от 18 някъде. Минах през Банско, личното ми впечатление никак не е добро, но си е лично, няма да го споделям, а и не е основано на продължително наблюдение, по-скоро на носталгия по младостта

Имам познати в ПСС-то, едно време като седнехме отпред и планината цялата пред нас, приказка. Сега - ПСС-то е едва ли не в центъра !!!, някакви еднакви блокчета с кондоминиуми са напъплили нагоре, даже след Мотиката, култова кръчма, дето от нея човек докато се прибереше в Банско и вече е изтрезнял, особено зимата. Милион нови лифтове, никой на тях, има даже кабинка като в Боровец, тръгва от селото още, вървеше си празна. Един лифт се качва по Тодорка малко над "стария Тодорски", хванах него, за да ходя най-малко нагоре, че съм стар вече. Вече по ръба и пъртина нямаше, но може да е от топлото време - снега се слягаше горе (топеше долу) за часове. Много топло. Две момчета се качиха след
мен и се пуснаха по посока Василашките езера - на изток, май от там ако се подсече по-отгоре и може да се излезе на Платото пак при пистите. Аз продължих по Типиците и се пуснах по склона към Тодорини очи и после през Муратова порта - на Спано поле. След Тодорка - жив човек не видях. М/у другото предния път по Рила - също. Та това ми направи впечатление - време - чудно, но скиори само по пистите и то доста малко.
На другия ден се прибрах с обиколка през Бъндеришки чукар - там единствено стана хубаво пускане - и през х. Вихрен - долу. На х. Вихрен - само 2-ма китайци се мотат !!! Отидох при тях и им казвам - искам снимка с вас. Английския ми ич го няма, та първо искаха те мен да снимат, ама им дообясних и се съгласиха. Казах им че за първи път виждам азиатци на Вихрен !! После сменихме мейли, оказаха се корейци

Мислеха Джамджиевия ръб за върха, казах им да се качат по-нагоре, но бяха без ски. Всъщност надолу до Бъндеришка поляна и аз ходих пеша, никакъв сняг нямаше, даже явно лавини от Тодорини улуци не е имало, обикновено пътя е затрупан на 2-3 места поне до юли. Има някакъв нов каптаж при моста, прекъснал е пряката пътека, трябваше да прескачам бодлива тел

Долу на паркинга една кал, всичко мирише като на ... край на писта в края на сезон с много изпита бира

На качване не ми направи впечатление, щото беше рано сутрин и беше замръзнало. С 2 думи, добре си изкарах, на разбитите къщички на Спано поле малко мизерия, но не повече от преди. Нагоре всичко си е както едно време, 1 пирон няма забит в повече. И в Рила така беше - Иван Вазов, Страшното, Кобилно, Рибни езера, че и Македония - само в нея личеше някакъв ремонт.
Зелено новсякъде, и в София даже, но бая мръсничко и неподдържано. В моя квартал - Лагера, тротоарите са си същите - от времето на баща ми плочките

, вече съвсем разбити. Ремонти навсякъде, ефект - 0.
Метрото е добра идея, но с ограничен обхват. Придвижването става най-бързо пеш. Някой ще каже - с колело, да ама не. Някаква смехория - велоалеи са части от тротоара, боядисани с боя

Пешеходците си вървят по тях, вкл. майки с колички, велосипедистите не могат да развият скорост повече от 5 км/час. Това даже и на най-старата велоалея по 9-ти септември до Руски паметник. Иначе има доста (велосипедисти), показателно е че карат 99% колела за планина с дебели гуми, а не бегачи

Спирам, че разводних темата.
P.S. Бях спрял да чета на бг, но след годенето ми до България интереса ми се възвърна. Ето какво прочетох в бг-вестник : Риба излиза от водата, за да пие бира (ВИДЕО)

Не беше Стършел

Линк няма да дам