Kan_Tangra написа:
От друга страна, говориш за някакви си 200к, след данъци, които ей така, небрежно си извадил да си платиш образованието (което е било абсолютно задължително, за да успееш).
Всичко това, поне на мен, ми се струва като някакво адски голямо противоречие, да не кажа и лицемерие.....
Тангра и ти започваш да четеш като мухата.....
Не са някакви си 200к, не съм ги извадил с лека ръка, сухи пари, а съм взел ЗАЕМ: нещо, което ВСЕКИ може да направи в тази страна. И заема е в зависимост от образованието. Дохода също е в зависимост от образоването.
Брат ми е музикант и когато имигрира никой не го пита дали има диплома или не. Яви се на конкурс, спечели го и последните 28 години живее в Белгия и свири. Не му е трябвало учене, заеми, нищо. Колко ИТ специалисти идват тук и започват работа още от първия ден ? В Кебек знаеш има 28 или нещо подобно Ордери. С колко от тях става само с изпит, включително и този на зъболекарите. Не е било необходимо да уча за да стана зъболекар в Канада. Това беше мой избор, защото искам да се развивам, защото искам да има ИЗБОР къде и как да практикувам.
И тези 200к бяха зчастен заем от банка, освен онези 24, които взех от АФЕ. И мухата е прав тук, още дължа пари на АФЕ и ще ги дължа колкото се може повече: най-евтиния възможен заем, че и данъчно приспадаем. И не ме е срам да го дължа, срам би ме било ако го изплатя предварително.
А в масовия случай, масовия емигрант НЕ ИСКА да учи и да работи, защото не е научен да го прави. Масово имигрантите са млади и умни, иначе как да му се невиди събират тези пусти му точки за да имигрират ???? Ти как събра точките, аз знам как аз ги събрах...
И като дойдат тук се оказва, че Канада крива, времето студено, годинките много, бунгалото скъпо, ламарината не знам каква си и какви ли не още измислици, само и само да не направят нещо и да се оплакват ? Защо ?
И после тези, които работят и вървят напред са кривите и сбърканите, лицемерите и лъжците... Ти ако имаше времето и мадамите на Бургас в Монреал щеше ли да се прибереш в България или не ? Батката ако можеше да си пие шльоковицата и да си върти сиджимката в Монреал щеше ли да е Русе ?
И ако някой ме чете, че в Канада е лесно и с червено килимче, това си е негов проблем. НЕ, Канада е страната на лъжата, в Канада се РАБОТИ и то по МНОГО, но и в Канада се "успява" с труд. В Бълкгария също се успява с труд, но местната мутра успява от моя труд, нещо което на мен НЕ МИ ХАРЕСВА. И понеже съм го преживял в Бг, но не съм го преживял в Северна Америка, в този момент няма сила, което да ме върне доброволно пак там.....Ако не дай си Боже се наложи да се разкарам и от тук, ще отида downunder първо, пък после ще видим.