Georgi92 написа:Ако трябва да съм честен коронка до края съм изкарвал само в колежа, по простата причина че в лабораторията искат те да си нанасят керамиката, аз раотя до керамиката, от подвижното протезиране съм работил на всеки един етап (вкл. взимане на отпечатък, определяне на височина, определяне на цвят.... но това не си го чул). Иначе до метал за около 5 часа е постижима цел за мен, като в тези 5 часа включим и технологичното време за всеки материал и процедура.+ изработване на временна коронка
Само да вметна че муфата се загрява ~90 мин , работния модел може да бъде залян за 5-7 мин, но пак си трябва още поне 30 мин за да стегне гипса.... малко rush да му дадеш и после трябва отначало.
отливане за тотална/частична протеза- 5 мин-
, тримване-5 мин
, изработване на лъжици - 10-12мин
прикус- 10 мин на челюст (ако е с фотополимеризираща плака-7мин)
включване в оклудатор ( в Б-я и в Масачузетс ...навсякъде където съм бил протезите ги включват в оклудатори)- 5 мин
2 тотални протези ги редя за около час и половина,
+ около 15 мин за изработване на куки, бюгел ( въпреки че лично аз съм против бюгелите)-10мин
опаковане в кювета- 10 мин и за 2те кювети
изваряване на восъка ~10 min
почистване на протезатач 30 мин
полиране -20мин .
избелващи шини, шини за бруксизъм- около 40мин в завършен вид
Поправка на протеза- 30 мин
Не искам да се оправдавам, но засега толко мога...нека се има предвид че скоро съм завършил+ прекъснах на няколко пъти за да мога да ходя на бригада .
свържи се с пумпи и се спазарете
той има частна практика, собствена стоматологична клиника от- до с целия потенциал от зъболекари,стоматологични сестри,реципционистки,зъботехници и хигиенисти на които работейки за него им дава професионално развитие и работа
поне той така казва
защо и ти да не станеш част от неговия екип