Млади зъботехници в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Pavel M
батката - оригиналът

Re: Млади зъботехници в Канада

Мнение от Pavel M »

Georgi92 написа:Ако трябва да съм честен коронка до края съм изкарвал само в колежа, по простата причина че в лабораторията искат те да си нанасят керамиката, аз раотя до керамиката, от подвижното протезиране съм работил на всеки един етап (вкл. взимане на отпечатък, определяне на височина, определяне на цвят.... но това не си го чул). Иначе до метал за около 5 часа е постижима цел за мен, като в тези 5 часа включим и технологичното време за всеки материал и процедура.+ изработване на временна коронка
Само да вметна че муфата се загрява ~90 мин , работния модел може да бъде залян за 5-7 мин, но пак си трябва още поне 30 мин за да стегне гипса.... малко rush да му дадеш и после трябва отначало.
отливане за тотална/частична протеза- 5 мин-
, тримване-5 мин
, изработване на лъжици - 10-12мин
прикус- 10 мин на челюст (ако е с фотополимеризираща плака-7мин)
включване в оклудатор ( в Б-я и в Масачузетс ...навсякъде където съм бил протезите ги включват в оклудатори)- 5 мин
2 тотални протези ги редя за около час и половина,
+ около 15 мин за изработване на куки, бюгел ( въпреки че лично аз съм против бюгелите)-10мин
опаковане в кювета- 10 мин и за 2те кювети
изваряване на восъка ~10 min
почистване на протезатач 30 мин
полиране -20мин .
избелващи шини, шини за бруксизъм- около 40мин в завършен вид
Поправка на протеза- 30 мин

Не искам да се оправдавам, но засега толко мога...нека се има предвид че скоро съм завършил+ прекъснах на няколко пъти за да мога да ходя на бригада .

свържи се с пумпи и се спазарете
той има частна практика, собствена стоматологична клиника от- до с целия потенциал от зъболекари,стоматологични сестри,реципционистки,зъботехници и хигиенисти на които работейки за него им дава професионално развитие и работа
поне той така казва
защо и ти да не станеш част от неговия екип
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
pumpy

Мнение от pumpy »

батка - не става, защото не мога да му осигуря пълна заетост, все пак моята лаборатория е пригодена САМО са пластмасови протези, а от тях не правя повече от 2-3 на месец - не се връзва. Освеон това съм в процес на продаване на офиса и отиване на юг.

Жорко - не е нужно да се "извиняваш" за скоростта си на работа. За съжаление обаче в нашата професия КПД-то е от първостепенно значение, като оставям без коментар знанията и подготовката. В моята практика процента, които отива за заплати е около 28% от оборота. Сега си представи каква производителност трябва да имаш за да се вместиш в тези 28% от цената на коронката или каквото там. Това би определило и дали ще е 12 на час или 30 на час. Но със сигурност заплатата ти няма да е за сметка на собственика на лабораторията.

Батката е единствения тук, който си дава колите под наем безплатно и се срамува ако си поиска за бензина, така че реално и един резервоар с бензин дава на клиентите си. Той затова си е и в България, защото в Северна Америка "всичко е бизнес"
Georgi92

Мнение от Georgi92 »

Да защо не. Пък дори и работата да не е по специалността не е фатално , преди 2 години успях да заработя 12000$ като служител в супермакрет и мияч за 4 месеца....
ето още малко инфо към CV-то ми :D
Като зъботехник :
6м- в лаборатория МиРа дент- неподвижно протезиране до метал
~ 1г в Лабораторията на Краси Гинчев- неподвижно до метал
~3м в лабораторията в 29 поликлиника- подвижно протезиране> всеки един етап

В сферата на ресторантите, хотелите и обслужването :
- Работил съм 6 месеца в Makdonalds+ 4 месеца Burger king ( в Б-я)
- 4месеца в D'angelo's (р-нт) грил,помощник кухня (Hyannis,MA)
- 4 м в Embargo (бар) като бъсър(Hyannis,MA)
- 3месеца в пекарна Wicked island bakery като мияч, помощник кухня, пицар(Nantucket,MA)
-Изкаран стаж в Hyannis harbor hotel ( housekeeper, laundry) (MA)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

pumpy написа:Батката е единствения тук, който си дава колите под наем безплатно и се срамува ако си поиска за бензина, така че реално и един резервоар с бензин дава на клиентите си. Той затова си е и в България, защото в Северна Америка "всичко е бизнес"
Тука вече яко излъга, във Вегас има по-ниски цени, отколкото Батката иска за неговите таратайки. :D
pumpy

Мнение от pumpy »

Georgi92 написа:Да защо не. Пък дори и работата да не е по специалността не е фатално , преди 2 години успях да заработя 12000$ като служител в супермакрет и мияч за 4 месеца....
Ти бъркаш форума, както и студентската бригада и имиграцията. Последните две нямат нищо общо......той и баткта като бачкатор правеше по 6к на месец, но издържа едни 800 дни и се прибра по живо по здраво да си пийва на спокойствие и да си върти сиджимката в центъра на Европата....
Georgi92

Мнение от Georgi92 »

до pumpy> миналото лято се сблъсках челно със значението на думата скорост, лабораторията в която имах късмета да работя беше единствената на кейп код която се занимаваше с протези и човека имаше супер много работа, нямаше време да ми обръща внимание и да ми показва неговия начин на работа. Но за 1 седмица си намерих място под слънцето де> отливане на работни модели, лъжици,прикуси след това (правеха ги от една самополимеризираща пластмаса), опаковане, изваряване, полиране+ поправка ( ако влезнеше де, мн рядко имаше). Останалата работа, която беше по advanced си разпределяха една жена от Салвадор> редеше зъбите,правеше микропротези и ми обръщаше внимание, много добър човек и професионалист .Шефа се занимаваше с моделно летите протези и не даваше никой да му ги пипа.
То аз не съм се регистрирал във форума за да се надявам някой да ми предложи лесен начин, по скоро за съвет... като чета че Канда е с най-висок жизнен стандарт и голяма толерантност към имигрантите и се надъхвам.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Georgi92 написа:като чета че Канда е с най-висок жизнен стандарт
Не се заблуждавай, като цяло стандарта в САЩ (поне за квалифицирани работници) е по-висок отколкото в Канада.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:
Georgi92 написа:като чета че Канда е с най-висок жизнен стандарт
Не се заблуждавай, като цяло стандарта в САЩ (поне за квалифицирани работници) е по-висок отколкото в Канада.
Аз на мястото на Герги щях да се хвана на една лятна бригада при батката ... щом като чарджва за една трошка като във Вегас, вероятно така и ще плаща на младите бригадири. За какво тогава да трошат пари за билет до Щатите ? :o Отделно че ще се наслаждават на високо-ентелегентна среда, в която посредствеността не се толерира. Пък може и да им организира тийм-билдинг с варене на ракия от стафиди. :rock:

Та значи Герги, за Канада имаш 4 пътя:
- Една от двете стандартни имиграционни процедури, след като пооправиш пунктовете, по които издишаш.
- Намираш работодател, готов да ти извади работна виза и след година работа подаваш документи за ПР по Canadian Experience Class. Не е лесно, но на тоя форум има(ше) няколко такива, аз се сещам за поне двама направили горното.
- Ако имаш парите, изръсваш се за следване в Канада, поработваш по малко докато следваш и след това подаваш по Canadian Experience Class
- Оженваш се за някоя с канадско гражданство.

BTW, не е ли по-лесно да се насочиш към UK вместо към Северна Америка ?
Georgi92

Мнение от Georgi92 »

до roumensp > UK също го обмислям,никога не съм бил там и все още нямам впечатления. Имам една приятелка която замина миналата година, каза че има работа.. . Роднините също на там ме бутат, на тях тезата им е по скоро че е по близко ...видиш ли и пеша може да се прибереш.
Мерси за информацията за 4те варианта. Сефа ще прегледам възможностите за следване в Канада, както и сайтове на фирми предлагащи работни оферти (ако има такива въобще).
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

4 лакардии
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Понеже стана въпрос за Торонто. Какъв е климатът в Торонто и различава ли се от този в София? По това, което видях като диаграми и статистика, в Торонто е почти същото като в София. Минусовите темеператури стигат до -30 градуса, но е макс 1 седмица така. Лятото знам, че е много задушно.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Торонто взема да става най скъпия град в Канада, ако смяташ да се установяваш тук, приготви си едни 15-20 К. за старт

Климата за последните 5 години се подобри, преди беше много гаден, сега си ок задуха го има само Юли и Август, зимата Януари и Февруари са студовете, обаче много е дълга почти 6 месеца и може да те побърка
Стефан Цанев
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

myhata II написа:Торонто взема да става най скъпия град в Канада, ако смяташ да се установяваш тук, приготви си едни 15-20 К. за старт

Климата за последните 5 години се подобри, преди беше много гаден, сега си ок задуха го има само Юли и Август, зимата Януари и Февруари са студовете, обаче много е дълга почти 6 месеца и може да те побърка
6 месеца? Демек като в БГ? Не е ли като в БГ...гледам прогнозата...каквото е и в София, такова е и в Торонто. 15к-20к канадски долара или лева? Ако имам предложение от българин да започна в неговата фирма? Пак ли толкова ми трябва?

Другото, което ме интересува...мога ли да отида да поработя като на студентска бригада за 4-5 месеца. Както написах имам познат в Канада. Колко пари като за начало биха ми били необходими? Трябва да си намеря квартира...знам, че са доста $$$.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ако имаш предложение за работа и започнеш от първия ден, ти трябват почти никакви пари за начало.
Дали шефа е българин няма никакво значение ако си добре с езика.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ttorontoo написа:
myhata II написа:Торонто взема да става най скъпия град в Канада, ако смяташ да се установяваш тук, приготви си едни 15-20 К. за старт

6 месеца? Демек като в БГ? Не е ли като в БГ...гледам прогнозата...каквото е и в София, такова е и в Торонто. 15к-20к канадски долара или лева? Ако имам предложение от българин да започна в неговата фирма? Пак ли толкова ми трябва?
долари, а на ванкувърски баровци отдавна сме се нагледали, разчитай на себе си :y:
Стефан Цанев
Публикувай отговор