По драсканиците му съдя че приказката , с каквито работиш такъв ставаш,била вярнаmyhata II написа: пумпъл много изпускаш, не ти ли писна да гледаш идиоти по джапанки при минус 15 ?

По драсканиците му съдя че приказката , с каквито работиш такъв ставаш,била вярнаmyhata II написа: пумпъл много изпускаш, не ти ли писна да гледаш идиоти по джапанки при минус 15 ?
Да за доматите от щатите съм съгласен, че ги берат супер-зелени и затова са гумени на вкус. Обаче тези от оранжерии - няма никва разлика при оранжерийни в Канада или България. Все пак не съм се родил в Канада, така че ми се е случвало да опитвам в България домати извън сезонаdavidT написа:мите ,от Гърция и Турция има хубави био домати по това време.Отделно ,и от БГ се вадят месец по късно от оранжерии.
За разлика от американските химии който пътуват сигурно 2-3к км за да стигнат до теб и са брани може би преди месец,ама не им личи![]()
Не е вярно, прясно свинско по $8-$10 килограма има почти навсякъде и то без да е на промоция.davidT написа:Понеже много обичат някой хора примери ,месото е 12$-15$ в Ка и то залежало на промоция ,3-4 годишно ,бъкано с хормона на растежа и половината менделеева таблица.
В БГ, ходих директно във локални фирмени магазини на месопредприятия и ми даваха пресни пържоли на 8/9 лв .кг.
Пичага, цяло печено пиле на грил в Костко е $8. И не само в Костко, има поне още 2-3 магазина където е между $7 и $8 за цяло печено пиле. Така че нема начин да има начинdavidT написа:Пилетата в Ка ми бяха 3,4$ преди много години,сега са 10-15$ и то пак химии.
Асъл.Някой хора с голяма пачка са в топъл Бургас,пият качествена бира и мезета,гребат с пълни шепи от живота като се наслаждават на луди партита и се съвокупляват с млади и напращели 18 годишни девойчета.myhata II написа: завистници, завидяхте на момчето, е така ще е, вие сте вързани и със работите си и бунгалата си, едни чакате за пенция, а други да изплатите лихвите и да пуснете бунгалото на пазаря, а танграта през това време яде пие и е.е малки пичета !![]()
![]()
във задачката се пита кои са серсемите ?![]()
По вкуса Мите,по вкусаmiteto написа: А ти как точно разбра, че пържолите в локалните месопредприятия са "био"?
Я дай линк към български закон или наредба, където се дефинира коя храна е "био" и кой официален орган сертифицира производителите и после ще си говоримdavidT написа:По вкуса Мите,по вкусаmiteto написа: А ти как точно разбра, че пържолите в локалните месопредприятия са "био"?
ааа, за консиерж в монреал може стотарка, ама в тороно не правиш ли минимум 150 200 на ден си изгаснал като свещ, живота тук последните 5 години поскъпна жестоко,и много хора като танграта се изнесоха от канадаIvan1007 написа:Мухъ,myhata II написа: Гайка а знаеш ли с 20 кинта колко бирички и пиленца ще си купиш от билата ?
май май ще ти трябват повече от 10 чанти !![]()
![]()
Тази сметка е горе-долу верна, ако един човек бачка за 100 лева на ден в България и за 100 долара на ден в Канада.
Съществена подробност е, че докато дори нощен пазач като теб в Канада прави 100 долара на ден в България едва ли и 1% правят 100 лева на ден.
Та с 500 левa на ден като пазвантин в България ... най много да си позволиш веднъж месечно пиле за 6 лева и бира за 2.50 от Билата.
davidT написа:Верно че е тъжно.Тая тема показа за пореден път колко жалко и малко човече е българина.Kan_Tangra написа: Тъжно!
Вместо да се поздрави един съфоромник за решението му,той веднага се превръща във враг ,като нищожествата опитват с жалки опити да изкарат черното бяло.
Просто защитна реакция на нишия организъм, за да се предпази от мислъта че всъщност той е нещастното човече,направило грешния избор.
Зимата била 4 месеца ,храната била много евтина в Ка и т.н. глупости от хиляда и една нощ.
Докато широко скроения им съфоромник,вместо да отговаря на нападките им обясняваа чинно че и двете места си имат + и -.Ето това е разликата между нещастното нищожество и големия човек.
Аз поздравявам Тангарата за ГОЛЕМИЯ избор който е направил,за мен несъмнено е правилен и му пожелавам успех и късмет
Мерси!pumpy написа:Тангра, мнението ми не е срещу теб по никакъв начин. Не те познавам и не те коментирам.Kan_Tangra написа:Не мислиш ли, че е нелепо да мериш непознат човек и неговите избори с твой аршин?
Отделно, мисля, че станаха много лични мненията.
Аз никога не бих си позволил да коментирам жената (бъдеща/бивша/настояща) на съфорумник. Колкото и да не ми е симпатичен.
И то, напълно непознат!
Все едно да кажа, че жена му на Пумпито се е оженила заради апартамента в центъра на София.
Презумпция, че не съм достатъчно добър за нормална жена, трябва да е голд дигър непременно.
![]()
Тъжно!
Коментирам общи положения, за които са ме "светнали" местни в Монреал. И тези коментари бяха предизвикани от мнението на други двама съформици.
Аз вярвам, че ти си готин пич и ако не се сбиеш по някой тротоар в грешния човек с София или Бургас, всичко ще си е наред в БГ-то
Мерси, това не го знаех!Marto написа:Само един детайл, ако детето му се роди извън Канада, то няма да може да предаде гражданството си на своето дете ако и то е родено извън Канада. Тоест, ако на Танграта детето и внучето се родят в България, детето ще е канадче, но внучето не.sunrise16 написа:Да.
печено пиле ,6 лвdtodorova написа:Извинявай, но би ли уточнил обема на чантите? Може да кажеш и какво си вкарал вътре, ако искашKan_Tangra написа: Ако примерно с 2 пълни чанти храна от Била си за 20кинта.![]()
http://www.billa.bg"
Сурово пиле на "акция" е пет лева килограма. Килограм кашкавал Витоша е 15.90лв
https://www.billa.bg/%D0%90%D0%BA%D1%86 ... Flyer.aspx"
Благодаря ти предварително
Мерси и на теб и на всички други с пожелания за успех!davidT написа:Верно че е тъжно.Тая тема показа за пореден път колко жалко и малко човече е българина.Kan_Tangra написа: Тъжно!
Вместо да се поздрави един съфоромник за решението му,той веднага се превръща във враг ,като нищожествата опитват с жалки опити да изкарат черното бяло.
Просто защитна реакция на нишия организъм, за да се предпази от мислъта че всъщност той е нещастното човече,направило грешния избор.
Зимата била 4 месеца ,храната била много евтина в Ка и т.н. глупости от хиляда и една нощ.
Докато широко скроения им съфоромник,вместо да отговаря на нападките им обясняваа чинно че и двете места си имат + и -.Ето това е разликата между нещастното нищожество и големия човек.
Аз поздравявам Тангарата за ГОЛЕМИЯ избор който е направил,за мен несъмнено е правилен и му пожелавам успех и късмет
Позволи ми да не се съглася с теб. Не сравнявам с България, а просто наблюденията ти в Монреал, не са моите. Всеки ден ходя пеша до/от работа - около 20 минути и то по централните улици, също така и в обедните почивки, наблюденията ми са точно обратните на твоите. Хората даже са ми натрапчиво усмихнати, общителни, разговорливи. Случвало ми се е непознат да ми подарява цветя, да ме заговарят, а с тези,с които се засичам почти всяка сутрин ходейки, се поздравяваме. Един се представи в автобуса и искаше да си приказва с мен, защото съм му била симпатична. Всичко е в нагласата, каквото отдаваш, това получаваш. Помисли си, може да ти е полезно в България.Kan_Tangra написа:Колкото до тротоарите, тук разликата веднага се набива на очи. Млади, стари, ако е на тясно, сгъват леко едното рамо, и се разминаваме без проблем. Интелигентна работа.
Не е като да вървят сякаш тротоара е техен, и нарочно да се мъчат да заемат цялото място. Или да избързват, за да ти пресекат пътя. Нещо крайно масово в Монреал.
Тук няма такива работи.
Не казвам, че бг хора са светци. Имат си техни трески.
Но явно манталитета и възпитанието е мозайъчно. Има си добри и лоши страни и те са различни, за различните държави.
Също, много хубаво впечатление ми прави (отново), как тук познати и непознати те гледат в очите и се усмихват искрено.
Още помня като го обяснявах това на един колега от Монреал.
Той вика нещо от сорта: 'Ама непознати може ли изобщо да ги гледаме в очите!?'
Ами може. Въпросът е, че в Канада не се възпитават по тоя начин хората.
Точно обратното. Възпитават се да извръщат поглед.
Което на мен ми се струва не-естествено и не-природно.
Ти животно да погледнеш, ще те погледне обратно. Това е в природата на живите същества.
Само за протокола - сега картинката е много по-различна - много от тях са въоръжени до зъби, тренират да стрелят по мишени представляващи възрастни хора, бременни жени и малки деца а и първо стрелят, а въпросите после.Павел написа: Само за протокола, до преди 20 год ченгетата с САЩ не бяха въоръжени с автоматично оръжие - гледах на живо по тв-то един от най-дръзките банкови обири в Калифорния - направо ми беше жал за полицаите, които пуцаха с пистолети, докато двамата апаши ги правеха луди с illegally-modified fully automatic Norinco Type 56 S-1s (an AK-47 variant), a Bushmaster XM15 Dissipator, and a HK-91 rifle with high capacity drum magazines which are all capable of penetrating vehicles and police Kevlar vests.
https://en.wikipedia.org/wiki/North_Hollywood_shootout"