Специални поздрави от София. Следя с интерес форума за Канада от доста време. Моят кейс е леко казано специален. Значи на 27 години почти съм. Имам собствено жилище...на родителите ми, но без кредити и ипотеки. Работя г/д добра работа. Взимам добри пари...поне за мен са супер. Почти четирицифрена сума. За БГ за сам човек е идеално.

Но някак си искам да пробвам в чужбина. Имам познати в Торонто, българи, които имат фирма и бих могъл да отида там да поработя. Доскоро хранех ужасно много България, мисленето на хората, дразнеха ме скъпите джипове и това, че човек със заплата 400 лв. кара кола на излащане за 10 000 лв., и живее в Центъра в 130 кв. м. жилище сам. Но осъзнах, че всъщност всеки сам си преценява за себе си какво е добре и не е редно да съдя хората и да им казвам как да живеят. Та спрях да обръщам внимание на тези неща, още повече че в Европа в момента е страшно с тези бежанци. Преди исках за постоянно да остана в чужбина,но сега като се замисля...БГ си е супер. Но бих искал да опитам в чужбина. Искам сам да живея далеч, да разчитам на себе си само, да се оправям сам. Искам да видя колко толкова е гадно и трудно в чужбина.
Идеята ми е...понеже прецеса по кандидатстване, одобрение на документите, всякакви изследвания и прочие отнемало около година-две.
-Има ли вариант да започна работа в БГ фирма на наши познати, но да замина до 3-4 месеца?
- и второто, което най-много ме притеснява...а именно парите, които са ми нужни там. Чета, че за 1 човек искат да имаш на депозит $10.000 долара грубо, които да представиш на властите там. Тези пари нужни ли са ако ми дадат работна виза в БГ фирмата?
Парите са основния ми проблем...имам налични 3.000 лева. Мога да взема около 7-8 хил. лева от родителите ми, но не искам с повече да ги притеснявам. Нужни ли са тези 10.000$
- и трети последен въпрос...самолетния билет. Най-евтиния вариант намерих за €375. Има ли по-евтин билет за Торонто?
Темата не е шега. Въпростите са ми напълно сериозни.
Поздрави,