Ето, че и ние можем да се похвалим с прекрасната новина!!!
За повече яснота около параметрите ни накратко:
Основен кандидат: 24 години, Бакалавър по МИО, задочно, тр.стаж 4г 2м в международна компания, френски 12/12, английски 12/12
Придружаващ кандидат: 29 години, Средно специално, тр. стаж 6 г в международна компания, отбита военна служба, френски 4/4, английски 4/4
Процедурата ни е в ход от 1 година.
Интервюто ни беше насрочено на 16 септември от 15:00, но ни приеха към 15:15. Излязохме в 16:00.
Общо взето бяхме подготвени за много по-тежка битка и въоръжени с 4 папки с документи, включително носехме и много снимки.
Интервюиращата започна с общите въпроси - женени ли сме, имаме ли намерение да се оженим, имаме ли деца от други връзки, поиска ни паспортите, попита ни дали имаме доказателства за съвместен живот. Аз и казах "ДА" и вече бях готова да защитавам думите си с документи, но за моя изненада преминахме направо към образованието ми. (Тук е добре да спомена, че Юли месец от Виена ни поискаха да изпратим доказателства за съвместен живот и ние го сторихме. Явно всичко е било наред с документите ни.) После трудов стаж. Момент на изясняване беше как така съм учила и работила едновременно, защо в дипломата ми не пише, че съм задочничка. Дори ме попита "И инженерите ли така завършват?". Мисля, че я убедихме, че задочното обучение е напълно законна форма, но тя остана много учудена. Поговорихме си на англииски за спецификата на работата ми и за това какво знаем за Квебек, къде съм учила Английски. После отново на френски обясних защо искаме да отидем да живеем там и какво знаем за живота. Изненада се, че съм на 24 години и съм взела такова сериозно решение. После банковите референции. На моята половинка зададоха само 2-3 въпроса: Колко добре знае езика, къде е работил и къде е учил. С доста усилия той обясни малко за себе си, но си защити нивото 4/4. попита ни как сме спестили парите, които имаме.
И ето, че дойдоха приятните думи "Приети сте". Попитаха ни дали имате въпроси и аз имах и си го зададох: "Трябва ли да се оженим официално?". Малко я размях, каза, че не е очаквала това да я питам и ни обясни, че сме приети като дефакто съпрузи и този статут си е напълно официален, така, че не се налага да се женим.
Точките ни след интервюто напълно съвпадаха с тези от предварителната оценка. Направиха само малка промана на трудовия ми стаж и написаха 6 точки. Мисля, че прреди това бяха 4 точки.
В заключение смятаме, че е важно да си окомплектоваш много достоверно документацията и да се справиш с езика.
ПОЖЕЛАВАМЕ УСПЕХ НА ВСИЧКИ, КОИТО СА ТРЪГНАЛИ ПО ТОЗИ ПЪТ!!!
Сега и ние ще празнуваме!
Успешно интервю на Conjoints de fait на 16.09.2003
- emyangels
- Обратна връзка:
Успешно интервю на Conjoints de fait на 16.09.2003
Последно промяна от emyangels на Вто Сеп 16, 2003 2:38 pm, променено общо 1 път.
Re: Успешно интервю на Conjoint de fait на 16.09.2003
Браво, радвам се за вас - като пристигнете живот и здраве в Канада, обадете се.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- emyangels
- Обратна връзка:
Preuves de cohabitation
Ние представихме следните документи:
1. Регистрация за настоящ адрес - и аз не съм си сменявала личната карта, но имам адресна регистрация в общината, която съвпада с постоянния адрес от личната карта на моята половинка.
2. Здравни книжки - имаме общ семеен лекар от една и съща дата и сме регистрирани на един и същ адрес.
3. Нотариално заверена декларация пред Нотариус, че от еди коя си дата ние живеем заедно еди къде си.
4. Имаме една и съща пенсионно осигурителна компания.
Всичко това изпратихме до Виена след като изрично ни поискаха доказателства.
Предполагам, че всичко са приели, защото на интервюто не ни поискаха нищо!!!
1. Регистрация за настоящ адрес - и аз не съм си сменявала личната карта, но имам адресна регистрация в общината, която съвпада с постоянния адрес от личната карта на моята половинка.
2. Здравни книжки - имаме общ семеен лекар от една и съща дата и сме регистрирани на един и същ адрес.
3. Нотариално заверена декларация пред Нотариус, че от еди коя си дата ние живеем заедно еди къде си.
4. Имаме една и съща пенсионно осигурителна компания.
Всичко това изпратихме до Виена след като изрично ни поискаха доказателства.
Предполагам, че всичко са приели, защото на интервюто не ни поискаха нищо!!!
re
Браво на вас!
Пожелаваме ви успех и в по-нататъшната процедура до получаването на заветните визи!!!

Пожелаваме ви успех и в по-нататъшната процедура до получаването на заветните визи!!!

- emyangels
- Обратна връзка:
Благодарности!!!
Благодарим за вниманието и за това, че сте съпричастни на радостта ни!!! Много ни помагате и ще се радваме и ние да успеем да сме полезни на някого!!!
А сега наистина предстои доста трудна част от процедурата. Свалих с много мъки формулярите, някои файлове все още дават грешки, но се надявам да се справим!
А сега наистина предстои доста трудна част от процедурата. Свалих с много мъки формулярите, някои файлове все още дават грешки, но се надявам да се справим!