Е, щом с великата виза електрон можеш да пазаруваш в някои супермаркети и то с отстъпка, както и да я ползваш в чужбина, определено тукашните карти не стават - с тях се пазарува само в един-единствен супермаркет по избор и в никой случай в чужбина.joro написа:Ха, на мен в Райфайзен ми взимат 1.20 евро на месец вече цяла година за карта Viza Electron. В Чехия пък едно време ми взимаха по 200 крони- около 8 евро на месец такса. Иначе в супермаркетите като пазаруваш за някои стоки ти правят отстъпка. И можеш да си пазаруваш във всяка държва в каквато и да е валута. За овердрафт таксата е 9 евро на година. Ако не знаете какво е овердрафт- като ви свършат парите можете да теглите още до 500 евро като кредит.Павел написа:Жоре, а честито
Банките увеличават таксите за най-използваните услуги
"Централна кооперативна банка например вдигна таксата за поддръжка на разплащателни сметки от 1 лев на 1.40 лева. Освен това банката вдигна таксата за теглене на пари от свой ПОС терминал от 1 лв. на 0.2% от сумата, но минимум 2 лв. Расте и сумата за обслужване на кредитна карта - от 25 на 40 лева. Банката вече е подготвила и нови увеличения за февруари 2016 г. Такива са например генерирането на нов ПИН код за някои от картите - таксата расте от 7 на 10 лева."
Последната простотия съвсем не я разбрах.
Ако в Канада дискусията е, коя карта ти връща повече, в БГ е, коя карта ти взима по-малко.
http://www.segabg.com/article.php?id=785263"
Генериране на нов ПИН код- да си смениш ПИН кода на картата. Какво толкова има за разбиране? Отиваш на банкомата, там има такава услуга “смяна на ПИН“.Някои хора често си сменят ПИН кодовете на картите, защото ги е страх, че някой хакер ще им източи сметките. Аз досега ПИН не съм сменял и не знам каква е таксата.
Благодаря, че изясни що е овердафт
Какво толкова има за разбиране? - това, че банката те чарджва за такова елементарно нещо, като смяна на пин-а.