Какво и е на България, бе?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
Павел
.

Re: Какво и е на България, бе?

Мнение от Павел »

Жоре, а честито

Банките увеличават таксите за най-използваните услуги

"Централна кооперативна банка например вдигна таксата за поддръжка на разплащателни сметки от 1 лев на 1.40 лева. Освен това банката вдигна таксата за теглене на пари от свой ПОС терминал от 1 лв. на 0.2% от сумата, но минимум 2 лв. Расте и сумата за обслужване на кредитна карта - от 25 на 40 лева. Банката вече е подготвила и нови увеличения за февруари 2016 г. Такива са например генерирането на нов ПИН код за някои от картите - таксата расте от 7 на 10 лева."
Последната простотия съвсем не я разбрах.

Ако в Канада дискусията е, коя карта ти връща повече, в БГ е, коя карта ти взима по-малко.

http://www.segabg.com/article.php?id=785263"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

А в Канада лихвата е 0 или 1%. От там те са си взели всичките такси в пъти.
Само на 10к, 1% разлика лихва на година са 100$.

То и телефоните ги раздават по 0$ с 2 годишен план. Като напоследък и самите планове са различни и с различни цени, в зависимост дали си купил телефон за 0$.

Въпрос на маркетингова стратегия.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Kan_Tangra написа:А в Канада лихвата е 0 или 1%. От там те са си взели всичките такси в пъти.
В Канада имаш такса за обслужване на "разплащателна" сметка.
В БГ (мисля че,) нямаш. По някои дебитни карти (в БГ), прикачени към сметката има.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

kinggod
Обратна връзка:

Мнение от kinggod »

Какво и е на България ,ами нищо и няма освен че е на светлинни години от Канада .
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

kinggod написа:Какво и е на България ,ами нищо и няма освен че е на светлинни години от Канада .
Ще трябва да уточниш, напред или назад. Че тук този спор никога не е затихвал :)
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

Честит празник на всички Йордановци в Канада, да живей България !!! - https://web.facebook.com/%D0%9A%D1%8A%D ... 1/?fref=nf"
Футбола остана единствения легален начин да си купиш негър...
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

klisurov написа:
Kan_Tangra написа:А в Канада лихвата е 0 или 1%. От там те са си взели всичките такси в пъти.
В Канада имаш такса за обслужване на "разплащателна" сметка.
В БГ (мисля че,) нямаш. По някои дебитни карти (в БГ), прикачени към сметката има.
Ти прочете ли статията - сори, не е на арменски

"Централна кооперативна банка например вдигна таксата за поддръжка на разплащателни сметки от 1 лев на 1.40 лева"

В Канада също може да не плащаш нищо за разплащателни сметки, ако знаеш точната банка; жокер - PC

Откакто имам кредитни карти - 25 години, не съм дал 1 цент лихва на картите - плащам си ги като евреин в срок и на 100%, така че ми дреме на шмайзера какъв е процента.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Аз ти говоря за лихвите по влоговете/депозитите, а не за кредитите.
При кредитите е обратното. В канада са по-изгодни условията.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Павел написа:Ти прочете ли статията - сори, не е на арменски
Прав си, грешката е моя.
Впрочем, аз (за съжаление) на арменски никога не съм можел да чета.

Koko

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Koko написа:
joro написа:Малко психотерапия за черногледите нихилисти, за които всичко в България е криво:
https://www.youtube.com/watch?v=ErlDelHlRl4"
Един наивник в младежка възраст (този от видеото дето си пуснал)
Наивник или бъдещ политик. Още има да се ошлайфа, но то и не се иска много.
Като чуя някой да казва - "Обичам България и затова избрах да остана тук" и си го превеждам, точно както съм си го превеждал години наред преди да замина и виждайки други заминаващи хора:
- Търпимо зле е, поне си го знаем, справям се някак си, че да хукна да скачам в неизвестното.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Във фейса могат да се открият какви ли не патологии (което е отражение на реалния свят, за съжаление). Само изключително сбъркан индивид, може да сложи снимки на български деца (и възрожденски символи) редом до тази на един доказан нацист и педофил (и българофоб, но това е най-малкото му провинение), при това да претендира, че въпросната патологична лъжа отразявала настроенията на българския народ. Пълна и отвратителна гнус! :puke: :n:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
joro

Мнение от joro »

Павел написа:Жоре, а честито

Банките увеличават таксите за най-използваните услуги

"Централна кооперативна банка например вдигна таксата за поддръжка на разплащателни сметки от 1 лев на 1.40 лева. Освен това банката вдигна таксата за теглене на пари от свой ПОС терминал от 1 лв. на 0.2% от сумата, но минимум 2 лв. Расте и сумата за обслужване на кредитна карта - от 25 на 40 лева. Банката вече е подготвила и нови увеличения за февруари 2016 г. Такива са например генерирането на нов ПИН код за някои от картите - таксата расте от 7 на 10 лева."
Последната простотия съвсем не я разбрах.

Ако в Канада дискусията е, коя карта ти връща повече, в БГ е, коя карта ти взима по-малко.

http://www.segabg.com/article.php?id=785263"
Ха, на мен в Райфайзен ми взимат 1.20 евро на месец вече цяла година за карта Viza Electron. В Чехия пък едно време ми взимаха по 200 крони- около 8 евро на месец такса. Иначе в супермаркетите като пазаруваш за някои стоки ти правят отстъпка. И можеш да си пазаруваш във всяка държва в каквато и да е валута. За овердрафт таксата е 9 евро на година. Ако не знаете какво е овердрафт- като ви свършат парите можете да теглите още до 500 евро като кредит.
Генериране на нов ПИН код- да си смениш ПИН кода на картата. Какво толкова има за разбиране? Отиваш на банкомата, там има такава услуга “смяна на ПИН“.Някои хора често си сменят ПИН кодовете на картите, защото ги е страх, че някой хакер ще им източи сметките. Аз досега ПИН не съм сменял и не знам каква е таксата.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
joro

Мнение от joro »

MrGeek написа:
Във фейса могат да се открият какви ли не патологии (което е отражение на реалния свят, за съжаление). Само изключително сбъркан индивид, може да сложи снимки на български деца (и възрожденски символи) редом до тази на един доказан нацист и педофил (и българофоб, но това е най-малкото му провинение), при това да претендира, че въпросната патологична лъжа отразявала настроенията на българския народ. Пълна и отвратителна гнус! :puke: :n:
Фейсбук е един кенеф, където всеки може да си хвърли л...та. Ето ви едно доказателство:
"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Елементарно, но да го кажем все пак - в никакъв случай не си слагайте за пин рождена или каквато и да било друга любима година. От всички възможни 4 цифрени числа, тия са много малко, сиреч доста улеснявате този който би пробвал да ви го налучка.
Вчера една иначе интелигентна жена ми каза пина си (не за банка, но нищо чудно и за банката да е същия) - 0471 - очевидно месец и година - Ако си един не съвсем глупав хакер и си тръгнал да точиш от тази, след като си научил рождената и дата, първо ще опиташ 1971, след което 0471
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Заключено