За съжаление, това е предимно диагноза на Канада, и на българския канадски емигрант, а не съвсем на хората като индивиди. Парадосалното е, че хората по примера на щраусите заравят главата и казват както шопа "Епа нема такова животно".pollita написа:Относно развъдника за кучета исках да спомена, че за годините прекарани в Монреал и района нито веднъж не съм видяла такива породи САО - Алабай и Кавказка овчарка, още по-малко кучешки колиби в нечий двор. Тук куче зимата на открито е невъзможно да се гледа( с изключение на Хъски вероятно), а още по-малко в Юкон. Разпространените кучета тук са доста различни от европейските и са предимно с по-малки размери. Стопанства и фабрики с кучета никой не охранява, така че ако искаш да се занимаваш с развъдник можеш да се насочиш към по-дребни породи, побиращи се в апартаменти и бунгала или друга идея е Канадския Сфинкс.
И за спокойствието-ще си го имаш в изобилие, чак ще ти се повръща от него понякога. За достоверност може да видиш маститите писачи във форума с над 6000 коментара, което си е чиста диагноза
Колкото до кучетата на открито, си съвсем права. Аз и затова в една друга тема наскоро писах, че това е и причината да няма бездомни кучета наоколо. Щото на някои хора много им пречели в България.
Въпреки всичко, животните в Канада са много скъпи, и вероятно такъв бизнес би бил печеливш. Друг е въпроса, че сигурно има 1 купчина специални изисквания, на които трябва да се отговаря. Примерно ветеринарен лекар (със заплата 200к на година). Еди какви си постройки, еди какви си квадрати средно на едно куче, еди какви си температури, еди какви си храни, отходни инсталации и тн. Това хипотетично, но като знам регулациите в Канада, изобщо не е невероятно като възможност.
Щом питаш за къщички до планини, да ти кажа, че планини в Канада почти няма. Именно защото планини няма, като задуха арктическия вятър, идещ от полюса със 100км/ч, иде ти отзад и ти излиза през ушите. Това барабар с ушанката и ватените гащи. Разбира се, е пълно с хора, които си повтарят, че им е много топло. Подозирам, че ги е хапало българското куче много лошо, и им държи влага и имунитет за канадското. Затова и канадското не ги хапе (уж).