Имали шанс да ми дадат виза?
Имали шанс да ми дадат виза?
Здравейте,искам да попитам дали има шанс да ми дадат виза и как е най-добре да кандидатствам.
Първо да уточня имам от сравнително скоро приятелка с канадско гражданство Българка,не сме женени аз живея в бг Тя в Канада но ,често патува из европа както и до Бг,тя работи в канада от 4г има висше магистърска степен от Сащ,аз имам магистърска степен от бг в ит сферата,официално на трудов договор не съм работил в бг само като freelancer,и не знам дали изобщо биха ми дали виза.Как смятате е по-добре да кандидатствам като individual или , искам да имам макс.голям шанс да ме приемат,тя ми спомена че мога да и доида на гости с туристическа виза и да си търся там работа но на мен не ми допада тази идея, както и другия вариянт да се оженим там.
Трябва колкото се може по-скоро да замина при нея и да сме заедно, никога не съм кандидатствал в Канада или Сащ.
Всяка идея и мнение е добре дошло в express entry калкулатора имам 350 точки не знам дали това е достатъчно.
Kато индивидуален кандидат и пиша официално 0 години като работа имам едвам 51 точки знам само английски.
Първо да уточня имам от сравнително скоро приятелка с канадско гражданство Българка,не сме женени аз живея в бг Тя в Канада но ,често патува из европа както и до Бг,тя работи в канада от 4г има висше магистърска степен от Сащ,аз имам магистърска степен от бг в ит сферата,официално на трудов договор не съм работил в бг само като freelancer,и не знам дали изобщо биха ми дали виза.Как смятате е по-добре да кандидатствам като individual или , искам да имам макс.голям шанс да ме приемат,тя ми спомена че мога да и доида на гости с туристическа виза и да си търся там работа но на мен не ми допада тази идея, както и другия вариянт да се оженим там.
Трябва колкото се може по-скоро да замина при нея и да сме заедно, никога не съм кандидатствал в Канада или Сащ.
Всяка идея и мнение е добре дошло в express entry калкулатора имам 350 точки не знам дали това е достатъчно.
Kато индивидуален кандидат и пиша официално 0 години като работа имам едвам 51 точки знам само английски.
- Bistra
- Напуснал форума
Re: Имали шанс да ми дадат виза?
Не.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Обикновено, жените, които много държат да си ''внесат'' ''мъж'' тук, ползват процедурата за спонсорство (parrenage). Е, на някои им излиза солено после, ама при алтернативата ''не.'', наличието на ''свободен'' капитал и липсата на ''мъже'', и паренаж-а е вариант.
Аз не бих или бих се задоволила с каквото има местно пред алтернативата да платя за някой измислен герой.
Бон шанс!

Аз не бих или бих се задоволила с каквото има местно пред алтернативата да платя за някой измислен герой.
Бон шанс!

DCS-Виена-23.05.2011г.
Акюзе-17.01.2012г.
Писмо изч. на интервю-15.06.2012г
CSQ-10.04.2013
Док.до Н.Скотия-07.05.2013г.
Баркодове-11.07.2013г.
Покана за медицински-04.09.2013г.
Визи - 02.10.2013г.
"Les courageux avancent, les peureux reculent!"
Акюзе-17.01.2012г.
CSQ-10.04.2013
Баркодове-11.07.2013г.
Визи - 02.10.2013г.
Забравих,
Ако английският Ви е така зле както българския, бих Ви посъветвала да си останете freelancer в бг. Така би било по-добре и за Вас, и за нея. Тука се бачка яко, ако ли пък не, много солено би и излязло е... на жената. А и още, кой Ви каза, че като се ожените тук, автоматично ще се сдобиете с правото да живеете в Канада? Ако беше толкова лесно, ние нямаше да се пънем толкова и да чакаме с години да ни пратят визи....
Ако английският Ви е така зле както българския, бих Ви посъветвала да си останете freelancer в бг. Така би било по-добре и за Вас, и за нея. Тука се бачка яко, ако ли пък не, много солено би и излязло е... на жената. А и още, кой Ви каза, че като се ожените тук, автоматично ще се сдобиете с правото да живеете в Канада? Ако беше толкова лесно, ние нямаше да се пънем толкова и да чакаме с години да ни пратят визи....
DCS-Виена-23.05.2011г.
Акюзе-17.01.2012г.
CSQ-10.04.2013
Баркодове-11.07.2013г.
Визи - 02.10.2013г.
Акюзе-17.01.2012г.
CSQ-10.04.2013
Баркодове-11.07.2013г.
Визи - 02.10.2013г.
- Bistra
- Напуснал форума
Само да уточня и допълня. Има изпитателен срок, през който ако тя не ви издържи, да ви прекрати спонсорството. Good luck! 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

На база това което си написал моето мнение е следното:seagate написа:Здравейте,искам да попитам дали има шанс да ми дадат виза и как е най-добре да кандидатствам.
- Да кандидатстваш сам по федералната процедура - няма да успееш да събереш точките без трудов стаж;
- Да отидеш в Канада с туристическа виза и там на място да си търсиш работа - според мене е мисията невъзможна;
- Ако отношенията ви са сериозни и искате да сключите брак - след това тя може да те спонсорира, но и тази процедура отнема време, пък разбира се остават и някои въпроси защо точно го правите - наистина сте се харесали или алтенативно на нея не й се живее сама, а на тебе на ти се иска да имигрираш в Канада.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Личи си, че сте в нужда ...J&V написа:Обикновено, жените, които много държат да си ''внесат'' ''мъж'' тук, ползват процедурата за спонсорство (parrenage). Е, на някои им излиза солено после, ама при алтернативата ''не.'', наличието на ''свободен'' капитал и липсата на ''мъже'', и паренаж-а е вариант.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Бон шанс!![]()
![]()

Извинявай, не съм запознат, но защо фрийлансер да не се брои за работа/стаж съответно? Нали си плащал данъци?seagate написа:Здравейте,искам да попитам дали има шанс да ми дадат виза и как е най-добре да кандидатствам.
succes написа:Личи си, че сте в нужда ...J&V написа:Обикновено, жените, които много държат да си ''внесат'' ''мъж'' тук, ползват процедурата за спонсорство (parrenage). Е, на някои им излиза солено после, ама при алтернативата ''не.'', наличието на ''свободен'' капитал и липсата на ''мъже'', и паренаж-а е вариант.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Бон шанс!![]()
![]()
Верно бе, ти какво предлагаш?
DCS-Виена-23.05.2011г.
Акюзе-17.01.2012г.
CSQ-10.04.2013
Баркодове-11.07.2013г.
Визи - 02.10.2013г.
Акюзе-17.01.2012г.
CSQ-10.04.2013
Баркодове-11.07.2013г.
Визи - 02.10.2013г.
Предполагам ,не съм запознат , че искат договор и него го броят като стаж а на мен всичките ми плащания са от частни лица или фирми и на плащанията ми по paypal не пише нищо само хххх(пример фирмата или даден човек) ви изпраща пари това е по paypal или друга система,за плащане..........succes написа:Извинявай, не съм запознат, но защо фрийлансер да не се брои за работа/стаж съответно? Нали си плащал данъци?seagate написа:Здравейте,искам да попитам дали има шанс да ми дадат виза и как е най-добре да кандидатствам.
За това не мисля и не съм сигурен дали може да се пише като стаж.. и какви са изискванията за стаж и професионален опит за кандидатстване за виза? Ако има запознати да кажат

J&V
Ако успееш ,да изкараш висшето си образование,чичкото доволен ли ще бъде

A относно капитала и двамата работим в ИТ сферата и доходите ни са добри за мен не е проблем да сме някъде в Европа, но тя много държи да сме в Канада......
Брака ни няма да бъде по-сметка,не знам дали е добра идея ако си взема туристическа виза да сключим брак в Канада и после тя да подаде задеиства процедурата по спонсорство.
Моите уважения J&V. Ако човека искаше анализ и оценка на езиковите му способности по български би потърсил помощ на друго място. За сега съм абсолютно добронамерен към вас и всичко което ще кажа е с добри чувства. Аз също съм IT и вероятно съм доста по-зелен от seagate. Правописа също не ми е най-силната страна, но когато някъде има проблем и било мрежата или някой сървър не работи, хора като нас идват да го отстранят. Без да им пречи че правописа или начина на изразяване им е по-беден от ваше величествоJ&V написа:Забравих,

Та ако нямате полезен съвет по-добре замъчете.
@Seagate, Може би все пак ако се ожените и на място започнеш да си търсиш работа имаш шанс, но не очаквай да стане бързо. Може да отнеме години. Все пак аз когато бях на 1-вото и единствено интервю не се наложи дори и дипломата да показвам. Различни компании различни HR-ри. Ако английският ти е на добро работно ниво и покажеш че знаеш (с което би трябвало да нямаш проблем) имаш шансове да ти издействат работна виза и да си стоиш тук при жена си докато да речем ти тече процедура за постоянно пребиваващ. Не знам защо се събирате и дали се обичате или е чиста сделка. Не ме и интересува. Технически не е невъзможно, но няма да е лесно. Все пак живота е предизвикателство. И на нас (както вече J&V спомена) не ни е било никак лесно в началото. В момента в който си намриш работа няма да си й в тежест. Инъче на възлюбената може да й дойдеш нанагорно

Знай само едно. Тук в канада нещата почти винаги стават бавно така че трябва да се въоръжиш с голямо търпеие
Предварително се извинявам ако съм подразнил някой с простичкия си начин на изразяване и евентуалните грешки които съм допуснал

Последно промяна от Borko на Вто Сеп 29, 2015 9:32 am, променено общо 1 път.
Невероятно много подкрепям първото твърдение и с голямо удоволствие се присъединявам към второто.Borko написа: Знай само едно. Тук в канада нещата почти винаги стават бавно така че трябва да се въоръжиш с голямо търпеие
Предварително се извинявам ако съм подразнил някой с простичкия си начин на изразяване и евентуалните грешки които съм допуснал
Туристическа виза, на сам, млад мъж е малко вероятно да дадат. Спонсорирането на съпруг отнема време, но не е фатално много, стига да имате обща цел и да искате да я постигнете заедно. Успех
Защо е малко вероятно да дадат туристическа виза?pumpy написа:Невероятно много подкрепям първото твърдение и с голямо удоволствие се присъединявам към второто.Borko написа: Знай само едно. Тук в канада нещата почти винаги стават бавно така че трябва да се въоръжиш с голямо търпеие
Туристическа виза, на сам, млад мъж е малко вероятно да дадат. Спонсорирането на съпруг отнема време, но не е фатално много, стига да имате обща цел и да искате да я постигнете заедно. Успех
Да за времето знам може да отнеме 6/12/месеца може и години а може и да го откажат.
За това може би е по-добре да се направи брак в Канада ако успея да издействам виза туристическа , но може и в бг в краен случаи и пак да се пусне процедура за спонсориране.
Не знам колко ми е зле Английския,в бг като съм правил изпити никога не съм имал слаби оценки,в европа като съм учил и съм правил изпити също, както и през живота си не съм имал проблеми като разговарям с хора в различни държави както и по телефона както и в писмена кореспонденция,като гледах теста на иелтс смятам да го правя след известно време като има развитие на нещата.Ако доида с туристическа виза и се се оженим няма да мога да работя докато не придобия working permit i perm.residence разбирасе мога да работя Online за това няма забрани,и чак ако стане процедурата за спонсорство евентуално ще мога в някоя фирма да почна

докато чакам процедурата или поне work permit.
Последно промяна от seagate на Вто Сеп 29, 2015 9:43 am, променено общо 1 път.
Опитай с туристическа 1-во. Най-много да загубиш малко време и пари ако ти откажат.seagate написа:Защо е малко вероятно да дадат туристическа виза?pumpy написа:Невероятно много подкрепям първото твърдение и с голямо удоволствие се присъединявам към второто.Borko написа: Знай само едно. Тук в канада нещата почти винаги стават бавно така че трябва да се въоръжиш с голямо търпеие
Да за времето знам може да отнеме 6/12/месеца може и години а може и да го откажат.
За това може би е по-добре да се направи брак в Канада ако успея да издействам виза туристическа , но може и в бг в краен случаи и пак да се пусне процедура за спонсориране.
Защото трябва да докажеш, че ще си тръгнеш обратно от Канада, а ти нямаш особено много връзки в България, които да те накарат да го направиш. Не че не си струва да пробваш, но е малко вероятно. Ако пък кажеш, че имаш бъдеща жена в Канада то отказа е задължителен. Интересно ако не кажеш, а по-късно се обените на място и подадеш са постоянно пребиваване, дали някой си прави труда да гледа документите по предишната ти виза и да сравнява - това последното просто мислене на глас....seagate написа: Защо е малко вероятно да дадат туристическа виза?