Express Entry - новата процедура
Re: Express Entry - новата процедура
Не е задължително да. А линка и те са ти посочили: fswp 

Landed: 25.06.2016 Toronto
Не, точно за ECA рипорт съм се регистрирала. На Application Summary най-долу е опоменато Purpose of Evaluation: Immigration, ECA Package... За момент ми мина през ум, че съм направила друг application!Sunflower написа:Чакай сега ти май четеш не за приравняване за имиграция, а за кандидатстване във ВУЗ в Канада. Не ти трябва тази форма. Аз ги пусках моите октомври 2014, но преди няколко дена влизах да чета и нищо нямаше променено. В предишен пост бях посочила линка с изискванията от wes, който ви трябва. Гледате за FSWP, те изискванията са си същите, само платформата смениха на Express entry.
А иначе това, което бях копирала, е от хиперлинк document submissions checklist, който е в автоматичния мейл, изпратен ми от WES.
Ясно, разбрах те. За различни неща сме говорили.
Както сама си открила optional е академичното приравняване, а аз за чеклист имах предвид този от пакета, който се праща към имиграционните вече. Да погледнеш там какво искат и, ако не пише дипломи с апостил, а само преведени, че искат, да не се тревожиш като не ги върнат от wes.
Както сама си открила optional е академичното приравняване, а аз за чеклист имах предвид този от пакета, който се праща към имиграционните вече. Да погледнеш там какво искат и, ако не пише дипломи с апостил, а само преведени, че искат, да не се тревожиш като не ги върнат от wes.

Пратих ги днес. В понеделник са там. Каквото - такова. Трябва да я карам по-спокойно, все пак това е едва началото...Sunflower написа:Ясно, разбрах те. За различни неща сме говорили.

На мен ми върнаха документите заедно с репорта.
-
Здравейте на всички,
Абсолютно нов съм тук и не съм много запознат с процедурите за имиграция в Канада.
За съжаление нямам много време и не мога да изтеча всички теми тук.
Не мо стана много ясно например точковата система. Веднъж срещам максимален брой точки - 100, друг път - 450 са били достатъчни. Бихте ли ми обясни ли за какво става точно на въпрос?
Моят случай е:
-магистър Финанси и счетоводство.
-английският не мисля че ще ми е проблем
-над 2 години работя в международна компания в Финансовия отдел
Според вас какви са ми шансовете да ме одобрят за имиграция? Благодаря предварително
Абсолютно нов съм тук и не съм много запознат с процедурите за имиграция в Канада.
Не мо стана много ясно например точковата система. Веднъж срещам максимален брой точки - 100, друг път - 450 са били достатъчни. Бихте ли ми обясни ли за какво става точно на въпрос?
Моят случай е:
Според вас какви са ми шансовете да ме одобрят за имиграция? Благодаря предварително

Здравей Георги и добре дошъл!georgi9110 написа:Здравейте на всички,
Моят случай е:
Без четене няма как да стане, но форума нека ти е като допълнително четиво, важното е да се чете първо от официалните страници! Бих те посъветвала да започнеш от тук:
http://www.cic.gc.ca/ENGLISH/immigrate/ ... /index.asp"
Объркването ти идва от факта, че преди по Федералната процедура максимума бяха 100 точки. От 1 януари обаче се появи Express entry, нова система за кандидатстване за имиграция в Канада, която покрива следните 3 икономически програми за кандидатстване: Federal Skilled Worker Program /Федералната процедура/, Federal Skilled Trades Program, Canadian Experience Class както и провинциалните имиграционни програми. Максималният брой точки при Express entry са 1200, а минимален няма, тъй като от подалите кандидати документи /мисля че всеки месец е като време/ се избират определен брой с най-високия резултат и така минималният праг е различен всеки месец според регистрираните.
Има доста за четене, според мен имаш шанс, основните критерии са образование, възраст, стаж и език не на последно място, даже бих казала на първо. Задължително трябва да покриеш изискванията и да предоставиш сертификат IELTS за английски или TEF за френски. Като в твоя случай трябва да изкараш на всички компоненти на IELTS min 6.0 Вече сме коментирали в темата, но пак да спомена: трябва и дипломата да изпратиш за приравняване предварително / повечето ползвахме WES/, като за целта ти трябват нот.заверни копия, които се превеждат от лицензиран преводач и се изпращат за апостил в МОН. Нот.копия и преводи отново на всички необходими документи. Това на кратко за подготовката, ако изпускам нещо някой да добави.
Но като за начало е хубаво, освен да разгледаш хубаво сайта на CIC, да си направиш самооценка, за да се ориентираш колко точки би имал.
Успех с процедурата, ако решиш да я започнеш!
-
Sunflower, благодаря ти много за бързия и изчерпателен отговор.
А къде мога да видя новата точкова система (кой компонент колко точки носи)?
Аз намирам само това http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... actors.asp , което по твоите думи е старото оценяване. Благодаря предварително
А къде мога да видя новата точкова система (кой компонент колко точки носи)?
Аз намирам само това http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... actors.asp , което по твоите думи е старото оценяване. Благодаря предварително

Даже тук: http://www.cic.gc.ca/english/express-en ... crs.asp#a1" , където пише Points breakdown, section by section е по-детайлното оценяване!
-
Добре, къде са точките за българския стаж? Къде са точките за NOC (по-скоро изискване)? Това точкуването за FSWP ли е или за Express Entry и въобще каква е разликата?
-
Здравейте,
единственото нещо което не разбирам е как се прехвърлят точки на основния кандидат? Моля някой ако има резултат от експреса да го сподели, ни е сме се регистрирали януари и нямаме никакъв резултат.
единственото нещо което не разбирам е как се прехвърлят точки на основния кандидат? Моля някой ако има резултат от експреса да го сподели, ни е сме се регистрирали януари и нямаме никакъв резултат.
Съжалявам, но това не е процедурата, по която съм кандидатствала и по-скоро исках да дам насоки, от къде да се информирате подробно. Бих препоръчала и форума на http://www.canadavisa.com" там със сигурност има хора дори и вече стъпили в Канада по Express entry и бихте добили по-подробна информация както и отговори на въпросите си.
Успех!
Успех!
partenieva, за какво прехвърляне на точки питате? Точки не се прехвърлят. Напишете малко по-детайлно какво ви интересува.
Бг стажа попада в графа Foreign work experience, точки за НОК няма - НОК-а е условие за участие.
Ако ще ви е по-лесно гледайте на Express Entry като портал през който трябва да влезете, за да кандидатствате по FSWP. В момента има няколко програми по които може да се кандидатства: Federal Skilled Worker Program,
Federal Skilled Trades Program, and
Canadian Experience Class.
Независимо по коя от тях ще кандидатствате, процеса минава през: създаването на профил в Express Entry ->избиране на съответната програма -> попълване на онлайн формите. От там нататък нещата са си индивидуални в зависимост от програмата и точките на кандидата.
В линка, който Sunflower е дала по-долу, има две колони, първата е за кандидати със придружител (съпруг/а или живеещи на семейни начала), втората е за самостоятелни кандидатури.georgi9110 написа:Добре, къде са точките за българския стаж? Къде са точките за NOC (по-скоро изискване)? Това точкуването за FSWP ли е или за Express Entry и въобще каква е разликата?
Бг стажа попада в графа Foreign work experience, точки за НОК няма - НОК-а е условие за участие.
Ако ще ви е по-лесно гледайте на Express Entry като портал през който трябва да влезете, за да кандидатствате по FSWP. В момента има няколко програми по които може да се кандидатства: Federal Skilled Worker Program,
Независимо по коя от тях ще кандидатствате, процеса минава през: създаването на профил в Express Entry ->избиране на съответната програма -> попълване на онлайн формите. От там нататък нещата са си индивидуални в зависимост от програмата и точките на кандидата.
Здравейте,spaneva написа:
ако в момента кандидатствам за Federal Skilled Trades Program, тъй като в момента стажът ми е за тази програма, мога ли 2016 да кандидатствам по Federal Skilled Worker Program, тъй като февруари ще имам нужния стаж да кандидатствам по тази програма (стажът ми ще е с търсена професия, от тази за Skilled Worker)? Стана малко объркващо