tinval - "The winter is coming" много скоро и за вас ! Според мен в Букурещ са се разбързали да разчистят максимално бързо старите кандидатури, и си мисля, че ще получите много бързо след медицинските и покани за виза! Все-пак това са по-добри новини отколкото никакви!
tinval, не те познавам обаче много се радвам за вас. Все пак след всичкото това време , което сте чакали досега, получаването на покани за нови медицински и свидетелства за съдимост си е почти като това да получиш самите визи Най-вероятно съвсем скоро, ще се сдобиете и с тях
Документи Виена : 14.10.2011
Интервю : 15.11.2013
Документи Нова Скотия : 17.12.2013
Баркодове : 04.04.2014
Медицински : 12.05.2014 Повторни медицински :27.08.2015/ Направени - 01.09.2015 Покани за визи : 29.09.2015 Визи !: 27.10.2015
Преди малко си отворих пощата, за да стана свидетел ха-ха-ха на чудото: в същият момент започнаха да ми се вливат четири нови мейла за нас четиримата за нови медицински и нови свидетелства за съдимост! След това безконечно чакане, реакцията ми беше супер странна дори за мен самият. Няма обаче да споделям за нея, тъй като е много вероятно администарторите да ми наложат наказание за речника ми. Миналото е история, бъдещето - мистерия!
Медицински : 12.05.2014 Повторни медицински :27.08.2015/ Направени - 01.09.2015 Покани за визи : 29.09.2015 Визи !: 27.10.2015
Искам да попитам тези, които са сменяли паспорти. При нас изтичат през октомври догодина. Възнамерявам, когато дойде времето, да ми положат визата в нови паспорти. Добра идея ли е да ги сменим сега и да си чакаме поканите за визи с новите паспорти? Има ли значение, че в документите до Нова Скотия сме пратили сегашните паспорти? Благодаря.
И нека някой, от скоро получилите покани на визи да опишат какво и къде се прави, с коя куриерска фирма се изпращат паспортите. Аз разбрах за проблеми със Спиди, защото нямали предплатена услуга и нямало как да се извърши връщането на паспортите.
Моля, споделете опит.
Привет! Ние днес изпратихме паспортите до Букурещ.
За паспортите, Звездичка, може би е добра идея да си ги подновите сега, защото ние имахме срок от 20 дни да изпратим нашите до Букурещ. Изпратих със Еконт, 17 и малко лв, попълват се техни бланки-пълномощно в 3 екземпляра за всеки паспорт. На следващия ден документите пристигат в Букурещ.
Снимките ги направихме във фото Кодак в Сити Център Sofia (CCS). Имат оторизация от американското посолство и си знаят на чисто белия фон на снимките.
Плащането онлайн е много лесно и бързо, а в момента е и по-изгодно
Честито на получилите покани!
DCS Montréal - 29.10.2012
AR 5.3.2013
Доп. докс - 1.10.2014
сертификати - 10.1.2015
Sydney,NS - 5.2.2015
Баркод - 12.6.2015
Мед. изследвания 14.8.2015
Покана за визи 19.8.2015
Визи 24.9.2015
Zvezdichka написа:Искам да попитам тези, които са сменяли паспорти. При нас изтичат през октомври догодина. Възнамерявам, когато дойде времето, да ми положат визата в нови паспорти. Добра идея ли е да ги сменим сега и да си чакаме поканите за визи с новите паспорти? Има ли значение, че в документите до Нова Скотия сме пратили сегашните паспорти? Благодаря.
И нека някой, от скоро получилите покани на визи да опишат какво и къде се прави, с коя куриерска фирма се изпращат паспортите. Аз разбрах за проблеми със Спиди, защото нямали предплатена услуга и нямало как да се извърши връщането на паспортите.
Моля, споделете опит.
По-долу, съм добавил стари но актуални и сега мнения, от хора минали по-нашия път и отговаряли на други като на мен и на Zvezdicka на същият въпрос за смяната на паспортите и визите в тях:
цитат1: " Аз на ваше място бих си сменил паспорта в БГ преди да замина. Може да си поискате стария обратно с визата в него и да влезете в Канада с два паспорта.
Можете и да си ги смените тук на място, но това става само в Отава или в Торонто, така че много зависи за къде сте се запътили.
Може и да подадете молба за нов паспорт деня преди да заминете и да попълните роднина, който да ви получи паспортите веднъж готови. Щом стигнете в Канада си пращате паспорите обратно с FEDEX и след смяната им в България от човека, посочен при подаването, същия ви праща новите в Канада. "
цитат2: " въпрос Ние сме със същият казус, но си мисля, че ако си направим нови паспорти в България в паспортното ще поискат да им върнем старите, не ми се вярва да ни оставят и с двата
Отговор
Няма да ви откажат, ако искате да си задържите паспорта, дори ако имате изтекла виза, той пак може да ви потрябва. Попълвате си на гишето в паспортна служба декларация, в която заявявате причината, поради която искате да го задържите.
Стария го перфорират и ви го връщат, когато в него има все още валидна виза. Перфорирането на старите паспорти няма никакво отношение към визата - перфорира се втора страница и нищо повече.... Аз лично години наред пътувах с два български паспорта, както и родителите ми и това заради многогодишни американски визи, които изтичат доста след паспорта, в който са положени. Даже и днес майка ми и баща ми са с по два паспорта: в стария и унищожен им е канадската и америкаската виза, а в новите са им входните печати е една отметка VIOP (visa in old passport).
Ако тази форма не ви се вижда разумна, пробвайте последната възможност, която съм описал по-рано - да подадете деня преди заминаването с упълномощаване на някой, който да ги получи 30 дни по-късно. Успешно пътуване. "
цитат3: " въпрос - Нашите паспорти нямат визи. Само с тях минахме интервюто и най-вероятно сме записани с номерата на паспортите в регистрите им. Дали трябва да ги запазим като стари (унищожени) или да ги сканираме?
Отговор
Аз лично, моите си ги сканирам, все едно, но и си ги искам обратно от МВР, когато подавам за нов. Такъв беше случая с тези преди да подам за канадско гражданство, за да мога да докажа влизания и излизания от страната, такъв беше случая със следващия ми, заради многовходна американска виза, така правят и нашите от 2001 година, заради 10 годишни американски визи. Пише се едно обяснение/молба при подаване за нов паспорт, че ти трябва стария за еди какво си и че когато причината вече не е налице, ще го върнеш на държавата. Просто..... "
Дано това да бъде полезно. Лично за мен е, макар да не намирам точен отговор на въпроса на Zvezdicka: Какво ще стане, ако сега си подменим паспортите и изпратим в Букурещ, новите. Нали преди сме дали данни за паспорти с други серийни номера. Дали това, че получават нови паспорти, няма по-някакъв начин да възпрепятства поставянето на визи в тях или най-малкото да забави процеса за неизвестен период от време ?!!?
Смени си паспортите когато ти дойде визата. Бърза поръчка за 3 дни.
Ако ги смениш сега, трябва да изпратиш копия до Букурещ, защото те те провяряват по паспорта, а пък и уцелиш времето когато те проверяват и излезе че паспорта ти е невалиден.....
+ няма да ходиш после до Отава и т.н.
Ние ги сменихме когато получихме визите. Написах писмо че съм подновил паспортите си поради изтичане срока на старите. Никакъв проблем нямаше.
Звездичка, аз поднових моя точно преди да изпратя до Букурещ. Копирах стария, пратих го копието заедно с новия и това беше.
Но иначе може и тук да ги подновите по време на консулските дни в Монреал (ако тук сте се ориентирали).
Може да задържите старите паспорти като подновите новите, ако в тях имате актуална виза. Попълвах някаква бланка във районното, че щом изтече визата ще се явя да предам паспорта за унищожение.
Честно казано с тия срокове и това забавяне аз лично не бих направила нищо, което още повече да ме забави. Бих си го подновила тук.
10xalot написа:Преди малко си отворих пощата, за да стана свидетел ха-ха-ха на чудото: в същият момент започнаха да ми се вливат четири нови мейла за нас четиримата за нови медицински и нови свидетелства за съдимост! След това безконечно чакане, реакцията ми беше супер странна дори за мен самият. Няма обаче да споделям за нея, тъй като е много вероятно администарторите да ми наложат наказание за речника ми. Миналото е история, бъдещето - мистерия!
Ееее, това е хубава новина! Радвам се Пожелавам ви скоро да дишате прекрасния канадски въздух.
Честито и на останалите с раздвижване и с покани!
Виена : 25.10.2011
Интервю : 04.11.2013 - CSQ
Нова Скотия: 04.12.2013
Баркодове : 30.01.2014
Покана за медицински : 24.04.2014/28.04.2014 Втора покана за медицински : 13.03.2015/17.03.2015 Покана за визи: 25.05.2015