velkov ситуацията е наистина неприятна, съжалявам. Имате обаче достатъчно време да набавите необходимите точки. Ние бяхме в подобна ситуация, но имахме срок само от 90 дни. Наистина най-сигурния начин са точките от езика. Не знам сега колко точки трябва да имаш на IELTS за да получиш точки за английски, но ако искате проучете въпроса. При нас този сертификат спаси положението. Имате по френски ниво B1. Ако е от TCFQ, може да се пробвате и на DELF, за ниво В2. Изпита е повече модула, но мисля, че шансовете при него са по-големи (лично мнение). Пожелаваме Ви успех от сърце! Знаем колко е разочароващо, но успеха после е по-сладък

.
Относно точките за област на образование, 16 дават само за "супер" професии, много е относително оценяването. Моята специалност също беше за 12 точки, но получих 6.
Точките за ниво на образование и област на образование са две различни неща. На мене (водещия кандидат) също за магистър не ми дадоха максимума от 12 точки, а само 10.
Идеята за дете е чудесна

, от това по-хубаво няма, но за съжаление няма да помогне. Предполагам, че точките не Ви стигат в частта за образованието, професионалната реализация, къфето минимума е 50 точки ( по наше време). Ако точките не Ви стигат във втората част, където получавате точки за деца, финансова независимост и пр., тогава един нов член на семейството ще реши ситуацията.
Подчертавам, че мнението ми се основава на условията, при които кандидатствахме ние. Как стоят сега нещата с получаването на точки от език или други фактори трябва да се проучи от официалните източници.
Отново, стискаме палци за сертфикати!