fighter написа:Човека търси работа, ако някой ще помага, да помага!
прав си .той търси,ама олигофренията не помага
ко чака някой идиот от тук помагащите да му помогне това е почти едно и също да се самоонищожи
fighter написа:Човека търси работа, ако някой ще помага, да помага!
Ако беше написал имам ниски нива на владеене на френски и английски език, преди 20 дни дойдох, объркан съм, щеше ли да ти помогне с това как да му помогнеш като съвет. Най-вероятно е наясно, че каквато и професия да е имал без език ще започне от нула, тогава за каква квалификация говорим. Ти ще вземеш ли на работа човек с ниски познания по езика независимо от специалността му и опита. Ще имаш ли времето и нервите да инвестираш в него да достигне нивото, което ти трябва на теб. Да отговоря ли вместо теб - НЕ.Pointzero написа:Тони и (OP - original poster), повечето от горните мнения са валидни. Със или без заяждане.
Не може "просто да търсиш работа". Най-малкото кажи каква ти е квалификацията, какво можеш, и на какво си готов да приемеш. Това е все едно аз да кажа - търся работник.![]()
Тук във форума има всякакви хора - с различни професии, интереси и т.н. Ако не може някой да ти даде резюмето във фирмата , където работи, поне ще споделят experience! и може и да дадат насоки.
Така, че "уточнението е майка на проспритета" (или поне на получаването на смислени отговори в bgcanada.com)
И точно там ти е грешката Тони - гледаш от грешната камбанария. И аз съм бил на тази камбанария и съм разбрал, че е грешна години след като кацнах в Канада.tonny написа: Поставям се в неговата ситуация и разсъждавам от моята камбанария. Ясно му е на човека, че ще цепи камъни в началото и това няма нищо общо с мечтата...
Тонич - на изречение 1 по-горе - да. (както и вече написах другия си пост). на изрчение 3 - ами зависи какъв ми е бизнеса (не че в момента имам такъв). Но нека хипотетично да кажем, че имам такъв и че човека е програмист (щото и аз съм) - ще му дам 2-3 задачи да го видя как е с ДРУГИТЕ ЕЗИЦИ (C#, Java, Objective-C, SQL... т.н.) И ако е добре - ами не му трябва повече от "functional" English or French.tonny написа: Ако беше написал имам ниски нива на владеене на френски и английски език, преди 20 дни дойдох, объркан съм, щеше ли да ти помогне с това как да му помогнеш като съвет. Най-вероятно е наясно, че каквато и професия да е имал без език ще започне от нула, тогава за каква квалификация говорим. Ти ще вземеш ли на работа човек с ниски познания по езика независимо от специалността му и опита. ...
Абсолютно съм съгласен. Ти си добре изграден капиталист (ОК, реалист). (казвам го абсолютно в позитивния смисъл)pumpy написа:...., а защото за мен е важно какво могат да ми предложат като услуги, за които трябва да плащам.
Колкото по-малко грижи ми е новия работник и повече ми е от полза, толкова по-голям шанс има да съм мотивиран да "помагам". Но да предложиш на някого работа с условието да ти пратят СВ и получиш като отговор "ама колко ще ми плащаш" - ай сиктер....
Тук съм 1000% съгласен. Заплатата е ПОСЛЕДНОТО нещо, което се дискутира.pumpy написа: Но да предложиш на някого работа с условието да ти пратят СВ и получиш като отговор "ама колко ще ми плащаш" - ай сиктер....
myhata II написа:И намериха ти работа най накрая след 3 стр.![]()
![]()
Локумки и балончета и какъв си бил или ще бъдеш ....
Аз доколкото разбрах с това което разполагаш ставаш за разнос на храни и подобни
Ако искаш помощ, мога да се обадя на една позната която работи в пицария от години в Монреал !
Иначе от мен успех, а професорите ги таковай в таковата !