Има по магазините буркани с лозови листа. Щом във Ванкувър ги има, със сигурност ги има и при вас. Последният път купихме някакви турски лозови листа в буркан.NightMartini написа: Аз от две години имам една мечта да си направя зелеви сърми, защото лозови няма как.
.
Канадски простотии
Re: Канадски простотии
По принцип, по моя събективна преценка, за такива новини The Onion e поне три пъти по-добър източник на информация.NightMartini написа:...
В статията се казва, че човекът бил алергичен към морска храна. А алергените използвани при производството на този вид домат били типични за рибата.
Цитат
„Учените са категорични, че причината за смъртта е анафилаксия след консумиране на наскоро разработени домати, съдържащи рибни гени, които са предизвикали бурна и смъртоносна алергична реакция..
10 секунди с Гугъл показват, че оригиналната статия е публикувана на уеб сайт със следния "disclaimer":
WNDR assumes however all responsibility for the satirical nature of its articles and for the fictional nature of their content. All characters appearing in the articles in this website – even those based on real people – are entirely fictional and any resemblance between them and any persons, living, dead, or undead is purely a miracle.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- optics
- Модератор
Абе... и в кавички да е, Менделеевата таблица се състои от елементи и не се ползва като нарицателно за съединения. По-скоро се ползва като намек за "множество елементи", "множество метали" и пр в свободен вид, не в свързан.NightMartini написа:Менделеевата таблица беше поставена в кавички, като нарицателно за химията в храната.
Аспартам – царят на изкуствените подсладители.
Натриев глутамат – усилител на вкуса.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- roumensp
Или направо си купуваш сърми с лозов лист, като нас. Има турски, има и канадски ...fighter написа:Има по магазините буркани с лозови листа. Щом във Ванкувър ги има, със сигурност ги има и при вас. Последният път купихме някакви турски лозови листа в буркан.NightMartini написа: Аз от две години имам една мечта да си направя зелеви сърми, защото лозови няма как.
.
Но ако не харесваш готовите, ще ти трябват листа.
Зелеви сърми също продават. Има и цели зелки кисело зеле, ако държиш сърмите да са с листа от кисело зеле.
-
Благодаря за информацията
За всичко, което в България винаги питах – пак това ли ще вечеряме, всичкото това тук ми се яде ужасно много. От манджите на баба си направих погача, а с останалото тесто мекици, гювеч със сини сливи, бобена яхния, пълнени чушки, миш-маш с пресен пиппер, мляко с ориз и милинки. Сега лятото всяка вечер мога да ям таратор с пресни картофи поръсени с копър и топли домашни питки.
А първият път, когато си направих шкембе чорба тук, с извинение направо се възбудих.
Сега ми се яде домашно приготвен бахур лекооо запечен на тиган.
Още веднъж благодаря. Задължително ще потърся лозови листа за да си направя лозови сърми обилно поляти с кисело мляко.
Спиди прав си.
Жалкото е, че прочетох новината в сериозен бг сайт, на който имам доверие.
Изобщо не съм помислял, че с подобно нещо, някой ще си прави шега.
Хубава вечер и приятна вечеря
За всичко, което в България винаги питах – пак това ли ще вечеряме, всичкото това тук ми се яде ужасно много. От манджите на баба си направих погача, а с останалото тесто мекици, гювеч със сини сливи, бобена яхния, пълнени чушки, миш-маш с пресен пиппер, мляко с ориз и милинки. Сега лятото всяка вечер мога да ям таратор с пресни картофи поръсени с копър и топли домашни питки.
А първият път, когато си направих шкембе чорба тук, с извинение направо се възбудих.
Сега ми се яде домашно приготвен бахур лекооо запечен на тиган.
Още веднъж благодаря. Задължително ще потърся лозови листа за да си направя лозови сърми обилно поляти с кисело мляко.
Спиди прав си.
Жалкото е, че прочетох новината в сериозен бг сайт, на който имам доверие.
Изобщо не съм помислял, че с подобно нещо, някой ще си прави шега.
Хубава вечер и приятна вечеря
- Bistra
- Напуснал форума
Естествено, че има и то навсякъде за разлика от зелевите. Даже и аз готвих миналата седмица. Мани го тоя Чувствителния! Той живее в друг свят.fighter написа:Има по магазините буркани с лозови листа. Щом във Ванкувър ги има, със сигурност ги има и при вас. Последният път купихме някакви турски лозови листа в буркан.NightMartini написа: Аз от две години имам една мечта да си направя зелеви сърми, защото лозови няма как.
.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

-
Че съм чувствителен съм чувствителен, че живея в друг свят живея, но това събрано в едно изречение звучи добре само от твоята уста.Bistra написа:Естествено, че има и то навсякъде за разлика от зелевите. Даже и аз готвих миналата седмица. Мани го тоя Чувствителния! Той живее в друг свят.fighter написа:Има по магазините буркани с лозови листа. Щом във Ванкувър ги има, със сигурност ги има и при вас. Последният път купихме някакви турски лозови листа в буркан.NightMartini написа: Аз от две години имам една мечта да си направя зелеви сърми, защото лозови няма как.
.
Наистина притежаваш уникално качество да разваляш всичко.
Преди два дена помолих хората да не бъркат възпитанието ми и мъжките ми качества с липсата на характер.
- Bistra
- Напуснал форума
По темата...Изключителна проява на дебилност.
Една приятелка отива онзи ден в SAQ (това е официалният кебекски ликър стор). Придружава я дъщеря и, която е непълнолетна. Взимат в ръце 4 бутилки поради невземане на количка. 2 от бутилките ги е носила тя, другите 2 - дъщеря и. Касиерката буквално се запекла да таксува бутилките, които носела дъщерята, тъй като по закон нямат право да продават алкохол на непълнолетни, макар че майката е плащала всичко.
Тогава приятелката заявила, че отива да пазарува на друго място и онази зорлем кандисала.
Това обаче е нищо на фона на поисканата карта за самоличност във флоридски ликър стор на баща ми. Той е на 65 години и не може да мине за тинейджър.
Една приятелка отива онзи ден в SAQ (това е официалният кебекски ликър стор). Придружава я дъщеря и, която е непълнолетна. Взимат в ръце 4 бутилки поради невземане на количка. 2 от бутилките ги е носила тя, другите 2 - дъщеря и. Касиерката буквално се запекла да таксува бутилките, които носела дъщерята, тъй като по закон нямат право да продават алкохол на непълнолетни, макар че майката е плащала всичко.
Тогава приятелката заявила, че отива да пазарува на друго място и онази зорлем кандисала.
Това обаче е нищо на фона на поисканата карта за самоличност във флоридски ликър стор на баща ми. Той е на 65 години и не може да мине за тинейджър.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- Bistra
- Напуснал форума
Развалям всичко? Първо трябва нещо да е направено за да се развали. Не мисля, че нещо ни свързва или бъркам?! Аз не държа особено.NightMartini написа: Че съм чувствителен съм чувствителен, че живея в друг свят живея, но това събрано в едно изречение звучи добре само от твоята уста.
Преди два дена помолих хората да не бъркат възпитанието ми и мъжките ми качества с липсата на характер.

Предпочитам да съм tough. Намирам го за по-здравословно. Успех със сърмите!

-
Благодаря, но нямам нужда от успех Бистра.Bistra написа:Развалям всичко? Първо трябва нещо да е направено за да се развали. Не мисля, че нещо ни свързва или бъркам?! Аз не държа особено.NightMartini написа: Че съм чувствителен съм чувствителен, че живея в друг свят живея, но това събрано в едно изречение звучи добре само от твоята уста.
Преди два дена помолих хората да не бъркат възпитанието ми и мъжките ми качества с липсата на характер.![]()
Предпочитам да съм tough. Намирам го за по-здравословно. Успех със сърмите!
Сърмите станаха, за разлика от твоя спанак.
За да не бъда празнодумец давам ти 4 снимки на последните неща, които направих. Питка, хляб с пълнеж, баница със спанак и сирене и тирамису.
Мисля че за сам мъж се справям добре.
Или тук
http://petar2009.snimka.bg/daily/petar.871309.35629310"
http://petar2009.snimka.bg/daily/petar.871309.35629311"
http://petar2009.snimka.bg/daily/petar.871309.35629312"
http://petar2009.snimka.bg/daily/petar.871309.35629313"
Последно промяна от NightMartini на Сря Юни 24, 2015 8:27 pm, променено общо 1 път.
- Bistra
- Напуснал форума
Моето не беше спанак, а яйца. Това си беше чисто заяждане, да ме прощаваш! Язък ти за възпитанието!
Снимките не се виждат на лаптопа ми, не знам защо.

-
Да и при мен не се виждат.Bistra написа:Моето не беше спанак, а яйца. Това си беше чисто заяждане, да ме прощаваш! Язък ти за възпитанието!![]()
Сега направих профил в снимкабг и давам линковете от там.
- Bistra
- Напуснал форума
Добре са. Браво! 

- klisurov
- Обратна връзка:
Има какNightMartini написа:... имам една мечта да си направя зелеви сърми, защото лозови няма как.

На нашата сервизна уличка (не мисля, че само на нея) има лози - ела и си набери листа.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
-
Благодаря Клисуров.klisurov написа:Има какNightMartini написа:... имам една мечта да си направя зелеви сърми, защото лозови няма как.
На нашата сервизна уличка (не мисля, че само на нея) има лози - ела и си набери листа.
Това имах предвид.
В България имам градина и лозе. Всяка година съм правел зимнина вкючително и от лозови листа, просто никога не съм купувал такива.
Файтъра все говори за хайвер. Купих готов не ми хареса. Втория път си купих заготовка и вече си го правя сам. Намерих и жива мая, така питките стават по вкусни.
При мен нещата горе долу се подредиха. Приеха ме в НЕС и започнах нова работа.
Когато си свободен може да се видим.
Хубава вечер на всички